Judeţ cu judeţ: Judeţul Satu Mare ocupă locul trei pe ţară într-un clasament negru al sinuciderilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii armeni, lipoveni, ucraineni şi sârbi din Dobrogea sărbătoresc astăzi Crăciunul
Credincioşii armeni, lipoveni, ucraineni şi sârbi din Dobrogea sărbătoresc astăzi Crăciunul

Un tânăr din Argeş a fost ucis în bătaie de cavalerul de onoare : Un ieşean a sunat marţi la 112 pentru a anunţa că într-un aeroport a fost pusă o bombă, după care a revenit pentru a preciza că a fost o glumă. Elevii de la Liceul „Traian“ din Deva învaţă în frig din cauză că instalaţiile vechi de 30 de ani nu au fost reparate. Judeţul Satu Mare ocupă locul trei pe ţară într-un clasament negru al sinuciderilor.

ALBA. Cei 150 de săteni din Lunca Arieşului au rămas prizonieri în localitate, după ce podul pe care se intra în sat s-a prăbuşit. Podul a căzut pe jumătate după ce un şofer a trecut peste el cu un camion de 16 tone.

ARAD. Italienii aflaţi la vânătoare cu arădeanul dispărut luni în Mureş au fost audiaţi ieri de poliţişti. Cei doi au declarat poliţiştilor că Virgil Velin le-a cerut să iasă la mal şi să nu încerce să-l salveze în timp ce barca se scufunda. Trupul arădeanului nu a fost găsit nici ieri.

ARGEŞ. Ucis în bătaie de cel care l-a dus la altar. Un tânăr de 29 de ani a murit marţi noapte după ce a fost bătut de Revelion de un prieten care i-a fost cavaler de onoare la nuntă.

BACĂU. Nu se mai fac paşapoar­te la Oneşti. Direcţia de Evidenţă a Persoanelor nu mai primeşte cereri de la cetăţeni până când nu va fi introdus noul sistem pentru paşapoartele biometrice.

BIHOR. Corpul neînsufleţit al unui bărbat a fost descoperit, în noaptea de marţi spre miercuri, la câţiva metri de Spitalul Clinic Oradea. Criminaliştii încearcă să stabilească împrejurările în care a murit necunoscutul.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Librăriile din judeţ au făcut profit din banii de la Ministerul Educaţiei. Cei peste 4.000 de profesori care au cumpărat cărţi din fondurile alocate de minister pentru achiziţii de carte au dublat vânzările librăriilor din judeţ.

BOTOŞANI. Câte 16 bolnavi sunt internaţi în fiecare oră la Spitalul Judeţean „Mavromati". Mulţi au preferat să amâne internările pentru a petrece Sărbătorile în familie.

BRAŞOV. Proiecte abandonate. În mai 2008, autorităţile locale promiteau construirea a 12 blocuri sociale pentru 400 de familii nevoiaşe. Niciunul dintre acestea nu a fost ridicat până acum, iar terenul a fost lăsat viran.

BRĂILA. Criminalul de la Surzi, condamnat de probele ADN. Anchetatorii au stabilit, ieri, că ucigaşul preşedintei Asociaţiei Surzilor din Brăila este Mihai Negoiţă. Aceştia spun şi că surdo-mutul a avut discernământ.

BUZĂU. Piaţă pentru cinci judeţe. Autorităţile locale din Buzău vor deschide, luna viitoare, o piaţă de gros pentru legume şi fructe. Aceasta va fi amenajată la marginea oraşului, iar aici vor veni comercianţi din Buzău, Ialomiţa, Brăila, Prahova şi Vrancea.

CARAŞ-SEVERIN. Petiţie pentru reluarea căutărilor meteorologului dispărut. Părinţii lui Ionuţ Gruia au depus o cerere, ieri, la Primăria Turnu Ruieni, prin care le solicită autorităţilor să continue căutările fiului lor.

CĂLĂRAŞI. Gravidele din Călăraşi sunt trimise să nască la 50 de kilometri distanţă, în Slobozia, pentru că Maternitatea locală este în renovare.

CLUJ. Profesorul antisistem, care dădea note cu zecimale, a fost repus în funcţie de tribunal. Dorin Isoc a fost concediat în 2008 pentru că a criticat Universitatea Tehnică din Cluj, instituţia la care lucra, şi pentru că nota studenţii după un sistem propriu.

CONSTANŢA. Cei 30.000 de credincioşi armeni, lipoveni, ucraineni şi sârbi din Dobrogea sărbătoresc astăzi Crăciunul ortodox pe stil vechi. Aseară, în Ajun, oamenii au luat parte la slujbă şi la serbarea celor mici, unde copiii au primit daruri.

COVASNA. Cei trei fraţi care au dispărut, la 26 decembrie, dintr-un orfelinat din Târgu Secuiesc au fost găsiţi ieri în Braşov. Copiii spun că nu vor să stea la orfelinat şi preferă să cerşească.

DÂMBOVIŢA. Localnicii din Morteni au serbat, ieri, Boboteaza, printr-un obicei unic în ţară, numit „Geavrelele". Ei au împodobit câteva prăjini cu batiste făcute de fete. Cele care cos cele mai multe batiste, numite geavrele, au cele mai mari şanse să se mărite.

DOLJ. Circulaţia pe şoseaua Craiova - Piteşti a fost oprită marţi şi miercuri noapte, timp de patru ore, din cauza unui TIR răsturnat pe marginea drumului.

GALAŢI. Lucian Bute s-a apucat de fotbal! Campionul mondial la box a fost prezent ieri la inaugurarea noului teren de sport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Bute a încins şi o miuţă cu pompierii.

GIURGIU. O şoferiţă băută a ajuns la Spitalul de Urgenţă Giurgiu după ce-a provocat un accident. Florina Angela Ş. (34 de ani) nu a acordat prioritate într-o intersecţie din Giurgiu şi s-a ciocnit cu maşina de un alt autoturism.

GORJ. Beizadelele prinse cu droguri nu au voie să părăsească oraşul Târgu-Jiu. Procurorii au prelungit cu o lună interdicţia în cazul lui Constantin Gherghe şi Cătălin Avramescu. Cei doi au rude în magistratura gorjeană.

HARGHITA. Arestaţi pentru jaf armat. Doi localnici din Gheorgheni au fost reţinuţi pentru 29 de zile pentru că au încercat să dea lovitura la o casă de amanet din oraş în noiembrie.

HUNEDOARA. Elevii tremură de frig în bănci. Instalaţia de încălzire de la Liceul Teoretic „Traian" din Deva este veche de 30 de ani, iar temperatura în clase nu depăşeşte 18 grade Celsius.

IALOMIŢA. Înlocuitor pentru comisarul filmat dormind după o beţie cruntă în casa unui interlop. Astfel Poliţia Slobozia va fi condusă de Cristian Ivan (33 de ani), în timp ce Iosif Chirică a fost pensionat.

IAŞI. A anunţat un atentat, apoi şi-a cerut scuze. Un ieşean a sunat marţi la 112 pentru a anunţa că într-un aeroport din Bucureşti a fost pusă o bombă. La câteva ore a revenit, de această dată pentru a-şi cere scuze, spunând că a fost o glumă.

ILFOV. Şi-a dat foc cu bricheta. Un bărbat de 59 de ani, din Popeşti Leordeni, a murit ieri, ars în locuinţa proprie. Incendiul a fost provocat intenţionat de ilfovean.

MARAMUREŞ. Amenzi pentru blocurile „curcubeu". Locuitorii din Baia Mare care au schimbat haotic culoarea faţadei imobilului când şi-au izolat termic apartamentele vor primi amenzi între 1.000 şi 100.000 de lei.

MEHEDINŢI. Călătorii dârdâie în eurogara de şase milioane de euro din Drobeta Turnu Severin. Complexul, care ar trebui să fie cel mai modern din ţară, arată ca un şantier, iar călătorii nu au nici măcar o sală de aşteptare.

MUREŞ. Peste 200 de cupluri şi-au depus dosarele la Starea Civilă în primele trei zile ale anului. Mirii spun că au fost forţaţi să programeze petrecerile după locurile libere de la restaurante.

NEAMŢ. Supravieţuitorul exploziei din Roman are dosar penal. Aurel Horlescu (60 de ani), a cărui casă a sărit în aer marţi, este cercetat pentru ucidere din culpă şi furt. Bărbatul s-a racordat ilegal la magistrala de gaze, cu un furtun. În urma exploziei a murit concubina sa, Viorica Ţuţuianu.

OLT. Primii doi morţi de gripă nouă în judeţ. O femeie de 69 de ani şi un bărbat de 54 de ani care au fost internaţi acum o săptămână la Spitalul de Urgenţă Slatina au murit de la începutul anului.

PRAHOVA. Accident în lanţ, cu şase victime, la 10 kilometri de Ploieşti. O maşină a fost lovită din spate de o alta şi a proiectat-o pe contrasens după ce şoferul a vrut să oprească pentru a lua un autostopist. Maşinile au lovit apoi un alt autoturism, care s-a răsturnat într-un şanţ.

SATU MARE. Judeţul ocupă locul trei în ţară la numărul de sinucideri şi tentative de suicid care s-au înregistrat anul trecut. 39 de persoane din municipiul Satu Mare şi oraşele din judeţ şi-au pus capăt zilelor în anul 2009.

SĂLAJ. Pensionarii nu se vor mai călca în picioare pentru a-şi depune cererile pentru biletele de tratament. Ei vor fi selectaţi în funcţie de istoricul medical şi nu după regula "primul sosit, primul servit", ca până acum.

SIBIU. Buget pentru relaxarea traficului pe DN1. 17 milioane de lei au fost alocaţi ieri pentru modernizarea drumului care leagă Răşinariul de Mărginimea Sibiului, şosea-alternativă de ocolire a DN1 pentru turiştii care vin din Capitală.

SUCEAVA. 1.300 de suceveni vor fi daţi afară luna aceasta, iar 118 vor rămâne fără slujbe din februarie. Majoritatea concediaţilor provin din construcţii. În această săptămână au fost scoase la concurs doar 13 locuri de muncă.

TELEORMAN. Doi bărbaţi din Bucureşti sunt acuzaţi de o evaziune fiscală de 1,3 milioane de lei. Aceştia, în calitate de administratori ai unei firme din Zimnicea, nu au înregistrat profitul societăţii şi nici nu şi-au achitat dările la stat.

TIMIŞ. Dumitru Vlăsceanu a vândut, pentru doar 200 de lei, o torţă de la Jocurile Olimpice din 1972 de la Munchen. Bătrânul îi promisese unui prieten că-i va face o placă funerară, însă nu a avut bani pentru a-i îndeplini dorinţa.

TULCEA. Două grădiniţe noi vor fi deschise anul acesta în Tulcea, din cauza numărului prea mic de locuri pentru copii. În prezent, pe cele 1.120 de locuri disponibile sunt înscrişi peste 1.300 de micuţi.

VASLUI. Localnicii şi turiştii care vor să schieze sau să se dea cu sania vor putea merge în zona Gura Bustei-Viişoara. Primăria Vaslui a amenajat aici o pârtie de aproximativ 350 de metri, investiţie care a costat câteva sute de mii de lei. Pârtia va fi funcţională săptămâna viitoare, atunci când va fi deschisă şi o cabană de unde se vor închiria sănii şi schiuri.

VÂLCEA. Un bătrân din localitatea Vaideeni a privit cum îi arde gospodăria pentru că pompierii au refuzat să intervină. Motivul: Primăria nu a achitat suma de 9.000
de lei, aşa cum era prevăzut în contractul semnat cu Serviciul de Volunta­riat din Horezu. Pentru că ameninţa casele din jur, focul a fost stins de săteni.

VRANCEA. Puşi pe drumuri de reforma în învăţământ. Cel puţin trei şcoli de la ţară vor fi închise deoarece clasele nu au numărul minim de 30 de elevi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite