Judeţ cu judeţ: Îndrăgostiţii din Târgu Jiu se pot căsători în noaptea de Revelion sub Poarta Sărutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Iulia Tudor
Foto: Iulia Tudor

Prea Fericitul Daniel, Patriarhul României, a primit sâmbătă seară titlul de cetăţean de onoare al oraşului Baia Mare. Un poliţist de la Rutieră aflat la locul unui accident în Constanţa riscă să-şi piardă un picior după ce a fost lovit de o maşină. Îndrăgostiţii din Târgu Jiu se pot căsători în noaptea de Revelion sub Poarta Sărutului. O chilie cu zece paturi de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ din

ALBA. Descoperirile arheologice din Alba Iulia arată că locuitorii oraşului roman Apulum aveau o viaţă sexuală foarte apropiată de cea din zilele noastre. O expoziţie cu acest subiect va fi vernisată la Muzeul Naţional al Unirii.

ARAD. Renii lui Moş Crăciun au ajuns în Banat. Arădenii pot admira, în staulul amenajat lângă Palatul Administrativ, doi reni aduşi special pentru Sărbătorile de iarnă.

ARGEŞ. Părinţi de împrumut, doar de Sărbători. 29 de orfani găzduiţi la Centrul Familial Găvana îşi vor petrece Crăciunul în mijlocul unor familii din Piteşti. Doar cinci fraţi vor rămâne în centrul de plasament pentru că nimeni n-a vrut să-i ia acasă.

BACĂU. Lecţii gratuite de arte marţiale pentru bunici. Zeci de băcăuani trecuţi de prima tinereţe încearcă să scape de problemele medicale practicând tai chi. Cursurile au loc în weekend, la sala de sport a Şcolii „Alexandru cel Bun".

BIHOR. Zece persoane au ajuns la spital ieri, în urma unui accident rutier petrecut în zona Ceica. Din cauza vitezei, un orădean de 29 de ani a pierdut controlul maşinii şi a lovit o maşină care circula din sens opus.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cercetătorii şi istoricii cer ca arhiva oraşului Bistriţa şi cea a Văii Someşului să fie restituite. Cele mai valoroase documente din aceste zone se află, de 62 de ani, la Direcţia Arhivelor Statului Cluj.

BOTOŞANI. Vicioşii aduc la sapă de lemn Spitalul Judeţean. Pentru fiecare din cei 500 de fumători sau alcoolici care au avut nevoie de tratament luna aceasta, Clinica de Cardiologie a spitalului a cheltuit zilnic câte 100 de lei.

BRAŞOV. Turiştii şi localnicii se pot distra pe cinste, până în ianuarie, la Târgul de Crăciun de la Braşov. Organizatorii celebrului târg din oraşul german Nürnberg s-au declarat mulţumiţi de organizarea „fratelui mai mic".

BRĂILA. Pieţele cu vad, vânate de oamenii de afaceri. Două firme din Brăila au cerut Primăriei să le concesioneze cele mai mari pieţe din oraş. Direcţia Pieţelor consideră că acestea ar trebui să rămână în administrare publică.

BUZĂU. Criza taie pofta de brazi. Deşi în târguri au ajuns peste o mie de brazi naturali din Vrancea, comercianţii au vândut, în weekend, doar câteva zeci. Preţurile variază între 40 şi 100 de lei.

CARAŞ-SEVERIN. A venit iarna în Banatul de munte. Primii fulgi au pus la treabă comandamentul de iarnă. Zăpada şi poleiul de pe străzile Reşiţei au scos în stradă utilajele de deszăpezire.

CĂLĂRAŞI. Municipiul Călăraşi va avea grădină botanică în interiorul grădinii zoologice. Lucrările vor începe după Sărbători şi vor costa 3,3 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene.

CLUJ. Medicii îşi pot găsi de lucru peste hotare. Cinci agenţii de recrutare în domeniul medical sunt prezente până astăzi, la ora18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

CONSTANŢA. Rănit la datorie. Agentul Gabriel Florescu se afla, sâmbătă seara, la locul unui accident, când un şofer începător a derapat cu maşina şi l-a lovit. Poliţistul de la Rutieră este în pericol să-şi piardă un picior.

COVASNA. Organizatorii Festivalului de Colinde „Adolescent" din Sfântu Gheorghe vor monta în oraş scene pe care vor cânta trupe de colindători. Felicia Filip va susţine un concert extraordinar joi, la Biblioteca Judeţeană.

DÂMBOVIŢA. Navetiştii îşi cer banii de decont. 100 de dascăli din Băleni şi Cojasca vor să dea primăriile în judecată dacă nu-şi vor primi banii restanţi pentru transport public până diseară. Unii profesori au de primit chiar şi 2.400 de lei.

DOLJ. Iahnia de fasole a decis cel mai bun bucătar. Zece echipe de bucătari de la cunoscute restaurante din Oltenia şi-au dovedit măiestria sâmbătă seară, la Sărbătoarea Gastronomiei. Câştigătorii au preparat o gustoasă mâncare de fasole.

GALAŢI. Căsnicii trăite printre pumni şi palme. Centrul de primire din Galaţi a oferit adăpost şi consiliere, anul acesta, pentru 52 de femei abuzate de soţi sau concubini. Principala cauză a violenţelor a fost consumul exagerat de alcool.

GIURGIU. Aer mai curat în municipiul Giurgiu. La Uzina Termoelectrica vor fi instalate arzătoare cu noxe reduse la instalaţiile mari de ardere. Banii necesari investiţiei provin de la Guvern şi din surse proprii.

GORJ. Căsătorii de Revelion sub Poarta Sărutului. 14 perechi şi-au depus actele şi au plătit taxa de 400 de lei pentru a-şi uni destinele sub monumentul lui Brâncuşi. Edilii susţin că tinerii care s-au căsătorit aici în ultimii nouă ani au căsnicii fericite.

HARGHITA. Arşi, pentru că au încercat să se încălzească. O familie din Miercurea Ciuc a fost la un pas să moară, ieri, proprietarul a încercat să aprindă focul cu benzină, iar flăcările au cuprins casa. Cei doi soţi s-au ales cu arsuri pe mâini şi pe picioare.

HUNEDOARA. Prima ninsoare din luna decembrie a adus sute de turişti în staţiunile montane din Valea Jiului.
Chiar dacă zăpada nu este încă bună pentru schiat, turiştii se avântă pe pârtiile din Straja cu sănii şi boburi.

IALOMIŢA. Locuitorii din comuna Traianu vor trebui să-şi aleagă, în ianuarie, o altă echipă de consilieri locali, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis dizolvarea Consiliului Local. Timp de mai multe luni, consilierii aleşi în 2008 nu s-au reunit în şedinţă.

IAŞI. Ambulanţă chemată să salveze un deget amorţit. Un sfert dintre solicitările zilnice la Salvare sunt apeluri false sau nu reprezintă cazuri urgente. O femeie din Iaşi a chemat ambulanţa doar pentru că-i amorţise degetul.

ILFOV. În spital, ca la hotel. O secţie de fizioterapie şi recuperare se va deschide în ianuarie la Spitalul Judeţean. Pacienţii care au suferit operaţii îşi pot petrece convalescenţa aici dacă plătesc 300 de lei pentru două săptămâni.

MARAMUREŞ. Prea Fericitul Daniel, Patriarhul României, a primit sâmbătă seară titlul de cetăţean de onoare al oraşului Baia Mare. Diploma i-a fost înmânată de primarul Cristian Anghel, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime".

MEHEDINŢI. Severinenii ieşiţi la plimbare se încălzesc cu vin fiert. În ciuda crizei financiare, comercianţii de pe strada Crişan, unde a fost amplasat bradul de Crăciun, au încasări-record. Un pahar cu vin costă între 2 şi 3,5 lei.

MUREŞ. Festin tradiţional la pomana porcului. Ca să nu se aglomereze în ajunul Crăciunului, gospodarii au început deja să taie porcii şi să prepare cârnaţii, caltaboşii şi sângeretele. Animalele sunt înjunghiate şi pârlite tradiţional, pentru a nu strica şoriciul.

NEAMŢ. Şomerii se bat pe locurile de muncă de la mica publicitate. Nemţenii care au rămas fără slujbe consultă zilnic anunţurile de angajare. Firmele vor frizeri, ospătari şi barmani, iar şomerii caută posturi de şoferi şi baby-sitter.

OLT. Tudor Gheorghe a strâns, în weekend, bani pentru copiii autişti. Maestrul a susţinut sâmbătă seară un concert de binefacere la Slatina. Mingea de fotbal cu care s-a jucat finala Cupei UEFA anul trecut a fost scoasă la licitaţie cu ocazia concertului. Fondurile strânse vor fi folosite pentru crearea unui centru pentru copii cu nevoi speciale.

PRAHOVA. Maşina unui angajat SPP a fost implicată într-un accident de circulaţie ieri, pe DN 1, lângă Sinaia. Autoturismul de teren, condus de o tânără de 20 de ani, a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină, în care se aflau patru lăutari. Toţi au fost răniţi uşor.

SATU MARE. Crăciun cu Paraziţii. Cluburile din oraşul Satu Mare şi-au asigurat prezenţa unor nume grele din industria muzicală autohtonă de Sărbători. Paraziţii vor concerta în Clubul Insomnia la 26 decembrie, iar Vali Bărbulescu va mixa, a doua zi, în Bora Bora.

SĂLAJ. Localităţi în carantină din cauza vulpilor bolnave. Sătenii din Horoatu Crasnei, Valcău de Jos, Ileanda, Şamşud şi Coşeiu sunt în alertă. Veterinarii au anunţat că patru vulpi care au ajuns în curţile oamenilor aveau rabie.

SIBIU. Locuitorii din Sibiu se vor mobiliza să voteze cu Petruţa Cecilia Dorca, fata care i-a vrăjit pe nemţi cu naiul ei şi a intrat în finala „Das Super Talent". Oamenii pot vota prin SMS sau telefon, în timpul concursului transmis în direct de RTL sâmbătă, de la ora 21.15.

SUCEAVA. Călugării au rămas fără chilie. Un dormitor cu zece paturi de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului" a fost distrus de flăcări sâmbătă. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la un coş de fum defect.

TELEORMAN. Pregătiri pentru iarnă. Un sistem de informare şi control privind starea drumurilor judeţene va funcţiona în sezonul rece. Specialiştii instituţiei au verificat starea şi dotarea bazelor de deszăpezire.

TIMIŞ. Gabriel Farcaş (23 de ani), acuzat de omor împreună cu nepoţii săi minori, a fost reţinut sâmbătă seară, când s-a întors din Germania. El l-a ucis pe paznicul unui bar din localitatea Alioş la 6 octombrie.

TULCEA. Străinii, cei mai mari agricultori ai judeţului. Aproape 21.000 de hectare de teren agricol şi-au schimbat stapânii autohtoni cu proprietari italieni, francezi sau spanioli.

VASLUI. Cele aproape 3.000 de mămici din judeţ care au dreptul la indemnizaţii de creştere a copilului trec prin situaţii disperate. Banii întârzie câte trei luni şi multe dintre femei nu mai au cu ce să cumpere lapte pentru copiii lor. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Vaslui susţin că banii vor ajunge săptămâna aceasta.

VÂLCEA. Lecţii de olărit pentru turişti. Mai multe asociaţii şi Primăria Horezu au lansat un proiect finanţat de guvernele Islandei, Norvegiei şi Liechtensteinului. Turiştii nordici vor urma cursuri în atelierele olarilor din Horezu.

VRANCEA. Iarna îi ia din nou prin surprindere pe drumarii vrânceni. Autorităţile dispun doar de un buldozer şi două sărăriţe pentru deszăpezire. Edilii spun că, dacă va ninge abundent, vor fi nevoiţi să închirieze utilaje.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite