Judeţ cu judeţ: În Munţii Parâng există pericol de avalanşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Claudia Adjudeanu
Foto: Claudia Adjudeanu

Un şofer de taxi din Galaţi a fost deposedat de maşină şi abandonat în câmp, la 100 de kilometri de oraş, de recuperatorii angajaţi de o firmă de leasing. Miresele din Oradea îşi pot programa căsătoriile civile online, pe pagina de internet a Serviciului de Evidenţă a Persoanelor. În Munţii Parâng există pericol de avalanşe din cauza zăpezii căzute în ultimele două zile. O brutărie din Sfântu Gheorghe va produce cea mai

ALBA. Cele două pârtii de la Arieşeni au fost deschise pentru turişti, prima dată în 2010, ieri. A nins după mai bine de două săptămâni cu temperaturi de primăvară, iar stratul de zăpadă măsoară acum peste 20 de centimetri.

ARAD. Drumul Judeţean dintre Şicula şi Seleuş a fost închis din cauza inundaţiilor. Circulaţia pe şoseaua care face legătura cu DN 79, Arad - Oradea, a fost întreruptă duminică seară, când nivelul apei ajunsese la jumătate de metru.

ARGEŞ. Peste 150 de angajaţi de la Arpechim au protestat, ieri, faţă de decizia sindicatului de a prelungi perioada preavizului în care se află aceştia. Oamenii se tem că nu vor mai primi salariile compensatorii, care ajung şi la 35.000 de lei pentru un salariat.

BACĂU. Peste 1.200 de nou-născuţi riscă să rămână fără lapte praf. Direcţia de Sănătate Publică mai are în depozit doar 1.000 de cutii cu lapte pentru sugari, în condiţiile în care necesarul pentru o lună este de opt ori mai mare.

BIHOR. Miresele din Oradea își pot programa căsătoriile civile online, începând de ieri. Mirii pot fixa locul, ziua şi ora la care doresc oficializarea relaţiei şi pot obţine informaţii de pe pagina de internet a Serviciului de Evidenţă a Persoanelor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Finanţele scot la vânzare maşini şi terenuri confiscate de la rău-platnici. Primele licitaţii organizate de Direcţia de Finanţe vor avea loc între 6 şi 15 ianuarie.

BOTOŞANI. Omorât la săniuş de un poliţist beat. Iulian Dumitraşcu (9 ani), copilul accidentat sâmbătă de şeful de post din Albeşti, a murit ieri la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Băiatul a intrat cu sania sub maşina condusă de Stelian Anuţă.

BRAŞOV. Sporuri de cinci milioane lei, în instanţă. Angajaţii Primăriei Făgăraş au câştigat sporurile care reprezintă suplimentul de post şi treapta de salarizare aferente anului 2005. Oamenii vor primi, în medie, câte 12.500 de lei.

BRĂILA. Mănâncă o pâine albă din munca „la negru". Peste 750 de angajatori din Brăila au fost amendaţi cu suma totală de 200.000 de lei anul trecut pentru că foloseau angajaţi fără forme legale.

BUZĂU. Zăpada a dat din nou peste cap traficul din Buzău. Ieri la prânz se circula cu doar 20 de kilometri pe oră în oraş. Reprezentantul firmei de deszăpezire spune că s-a intervenit cu cinci maşini, dar că ninsoarea a fost prea puternică.

CARAŞ-SEVERIN. Preşedintele Asociaţiei Luptărorilor în Revoluţia din Decembrie 1989, Dan Alexa, susţine că 71 de persoane au încercat să obţină fraudulos titluri de revoluţionar. Aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la trei ani.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din Călăraşi au anunţat că anul acesta vor lua în considerare numai cererile pentru locuinţe depuse în 2009. Anul trecut, doar 76 de persoane au primit locuinţe sociale, deşi 145 au depus solicitări.

CLUJ. Adriana Bahmuţeanu va prezenta Balul Operei din Cluj de la începutul lunii februarie. După spectacolul cu arii celebre şi balet, Bahmu va fi amfitrioana unui spectacol de modă.

CONSTANŢA. Sute de oameni s-au înghesuit ieri dimineaţă la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă. Cei mai mulţi dintre ei, cu fracturi la mâini sau la picioare, au așteptat ore în șir în faţa cabinetului de Ortopedie. Oamenii s-au accidentat în perioada Sărbătorilor, însă nu au primit tratament de specialitate fiindcă policlinica a fost închisă.

COVASNA. O brutărie din Sfântu Gheorghe va produce săptămâna viitoare cea mai ieftină pâine din judeţ, pe bază de orz. O astfel de pâine va cântări un kilogram şi va costa 2,5 lei.

DÂMBOVIŢA. Legendă a baschetului american, la Târgovişte. Una dintre cele mai bune baschetbaliste din lume, Tina Thompson, a semnat astăzi un transfer cu MCM Târgovişte. Sportiva a participat la nouă ediţii ale All Star Game.

DOLJ
. Laptele pentru elevi este cumpărat la suprapreţ. Societăţile Lactido şi Dorna au contestat licitaţia pe care o câştigaseră în instanţă şi au obligat autorităţile locale să plătească de două ori mai mult pentru laptele distribuit celor 74.000 de elevi doljeni.

GALAŢI. Recuperare în stil mafiot. Un şofer de taxi din Galaţi a fost lăsat fără maşină şi abandonat în câmp, la 100 de kilometri de oraş, de recuperatorii angajaţi de o firmă de leasing.

GIURGIU. Un bărbat de 66 de ani, din comuna Comana, a decedat intoxicat cu fum în urma unui incendiu produs în locuinţa sa. Pompierii spun că focul a pornit de la o ţigară pe care omul a uitat-o aprinsă.

GORJ. Aflată în concediu medical prelungit, Ramona Mischie nu a venit ieri la Colegiul „Gheorghe Magheru" din Târgu-Jiu, pentru a afla ce învinuiri i se aduc. Profesoara a avut o idilă cu Alexandru Popovici, unul dintre elevii săi, care s-a sinucis din dragoste pentru ea.

HARGHITA. Tentativă de suicid, la şcoală. Un tânăr de 16 ani a ajuns ieri la spital, după ce a sărit de la etajul trei al unei şcoli din Miercurea Ciuc. Elevul, care provine de la un centru de plasament, s-a ales cu fracturi, dar starea lui este stabilă.

HUNEDOARA. În munţii Parâng există pericol de avalanşe din cauza zăpezii căzute în ultimele două zile. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze la înălţimi mai mari de 2.000 de metri.

IALOMIŢA. Problema apei potabile din judeţ va fi rezolvată anul acesta, după ce edilii vor cumpăra 41 de kilometri de ţevi în valoare de un milion de euro. În prezent, apa ajunge la consumatori cu depăşiri ale concentraţiei de fier admise.

IAŞI. Municipiul Iaşi poate accesa 111 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Pentru aceasta, Primăria va depune în acest an opt proiecte. Unul dintre ele vizează construirea pasarelei Octav Băncilă, care face legătura între trei cartiere.

ILFOV. Bărbatul prins la 30 decembrie 2009, pe Aeroportul Băneasa, că deţinea peste 200 de carduri şi dispozitive electronice de copiat aceste suporturi, a fost arestat ieri pentru 29 de zile.

MARAMUREŞ. Începând de ieri, băimărenii îşi pot înscrie copiii cu probleme de greutate la un program de slăbit oferit de o profesoară din oraş. Proiectul va dura opt luni şi se va axa pe două planuri: consiliere psihologică şi activitate fizică. Micuţii vor merge la sala de fitness şi vor avea program de aerobic şi înot la Casa Tineretului din Baia Mare.

MEHEDINŢI. Vacanţa de sărbători a românilor care lucrează în străinătate s-a încheiat. Traficul prin Vama Porţile de Fier a crescut cu 40% ieri, când aproape 2.000 de oameni au părăsit ţara.

MUREŞ. Împuşcat în picior, la vânătoare. Un bărbat de 44 de ani a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă după ce a fost rănit de alice la o partidă de vânătoare de iepuri, în comuna Ogra. Bărbatul nu a depus plângere la poliţie.

NEAMŢ. Ucişi de alcool. Patru nemţeni, care au consumat în exces băuturi alcoolice în noaptea de Revelion şi de Sfântul Vasile, au decedat în urma unor complicaţii medicale.

OLT. Agentul de poliţie din comuna Brastăvăţu, care şi-a tras trei gloanţe în cap sâmbătă noapte după ce a accidentat doi pietoni, este internat la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Medicii spun că bărbatul are leziuni cerebrale severe, care îi pun viaţa în pericol.

PRAHOVA. Societatea „Teleferic Prahova" a scăpat de ameninţările Direcţiei Finanţelor Publice Braşov, după ce a achitat o parte din datoria de 1,4 milioane de lei. Cele două staţii de telecabină din Sinaia au fost scoase la licitaţie, dar nu s-au vândut.

SATU MARE. Deşi anul acesta vor fi desfiinţate peste 500 de posturi de profesori în Satu Mare, banii pentru salarii vor fi tot insuficienţi. Deficitul calculat de edili pentru plata salariilor din învăţământ este de 15 milioane de lei.

SĂLAJ. Maria Sabău (49 de ani), soţia şefului Poliţiei Rutiere Sălaj, a murit ieri, în urma unui accident care s-a produs în localitatea bihoreană Sălard. Maşina condusă de fiul său de 19 ani a derapat şi s-a lovit de un alt autoturism, care circula din sens opus.

SIBIU. Boboteaza, anulată la Bâlea Lac. Pentru prima dată din 2006, de când se construieşte biserica de gheaţă, slujba de la 6 ianuarie nu se va oficia la lăcaşul de cult de pe munte. Din cauza condiţiilor meteo, construcţia a început abia ieri.

SUCEAVA. Cei 15.000 de petrecăreţi au lăsat în noaptea de Revelion 30 de tone de gunoi în centrul oraşului Suceava. Angajaţii firmei de salubrizare au strâns până dimineaţă mii de sticle de băutură, ambalaje de artificii, pahare şi PET-uri.

TELEORMAN. Nivelul Dunării în sectorul teleormănean al fluviului este în creştere şi a intrat sub incidenţa codului galben. La Zimnicea, apele mai au doar opt centimetri până la cota de atenţie.

TIMIŞ. Verdict: autorul carnagiului din Banat a condus nebuneşte până a omorât şase oameni. Rezultatul primei expertize arată că ucigaşul, Claudiu Hauptmann (19 ani), conducea cu 160 de kilometri pe oră. Tânărul a intrat cu maşina într-un alt autovehicul la 7 iulie 2009.

TULCEA. Locuitorii comunei Luncaviţa și Fundaţia „Natura Zâmbește" sunt câștigătorii proiectului de mediu „Ţara lui Andrei". Ca premiu, localnicii vor primi un sistem de europubele pentru gestionarea selectivă a deşeurilor.

VASLUI. Stadionul Municipal va avea acoperiş. Primăria Vaslui va acoperi locurile de la tribuna zero şi o parte din sectoarele tribunelor I şi a II-a. Lucrările vor începe la vară şi vor costa peste 1,5 milioane de lei.

VÂLCEA. Terorizat din cauza unei glume. Ilie Diuţu, din localitatea Alunu, se teme pentru siguranţa sa şi a familiei sale, după ce a răspândit zvonul că el ar fi câştigătorul marelui premiu la loto.

VRANCEA. Topul datornicilor la Fisc. Primele cinci firme vrâncene din clasament au restanţe a căror valoare totală depăşeşte 20 de milioane de lei. Pe primul loc se află SC Drumuri și Poduri, cu aproape 18 milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite