Judeţ cu judeţ: În Brăila se deschide, în weekend, primul cinematograf 3D din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Horia Călăceanu
Foto: Horia Călăceanu

În Brăila se deschide, în weekend, primul cinematograf 3D din oraş, în incinta fostului cinema „Lyra“.Mai mulţi investitori francezi vor amenaja un parc eolian în comuna Grădiştea, din Călăraşi.Decizia reîntoarcerii la catedră a profesoarei Ramona Mischie, din cauza căreia un elev s-a sinucis, îi revoltă pe părinţii elevilor săi. Primarul Craiovei,  Antonie Solomon, a fost arestat. ieri, fiind acuzat de luare de mită

ALBA. Se fac angajări şi pe timp de criză! Rata şomajului a înregistrat, în luna februarie, o scădere pentru prima dată în ultimele 15 luni. La sfârşitul lunii trecute, 800 de persoane ieşiseră din evidenţele AJOFM.

ARAD. Ancuţa Ştefanca, femeia care a fost găsită aproape moartă la sfârşitul săptămânii trecute în curtea casei, şi-a revenit ieri. Ea a spus că soţul a alergat-o prin curtea gospodăriei, a lovit-o cu un lanţ în cap, după care bărbatul s-a spânzurat.

ARGEŞ. A murit cel mai bătrân argeşean. Dumitru Viaşu s-a stins din viaţă marţi seară, la 104 ani. În urmă cu două luni murise fiul său, în vârstă de 76 de ani.

BACĂU. Conducerea Spitalului Judeţean a restricţionat vizitele în unitate după incidentul de la Bucureşti, când un medic a fost înjunghiat de un pacient. Rudele au acces doar între orele 13.00 şi 17.00, în restul zilei uşile fiind blocate.

BIHOR. Dobrin Covaciu (36 de ani), soţul femeii care a murit miercurea trecută după ce a fost operată la maternitatea din Oradea, acuză medicii de malpraxis. Bărbatul nu crede că soţia sa a decedat din cauza unor probleme la inimă.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Lucrările de amenajare a singurului depozit ecologic de deşeuri din judeţ, din comuna Dumitra, încep săptămâna viitoare. Valoarea investiţiei depăşeşte 155 de milioane de euro şi este suportată, în proporţie de 98%, de UE.

BOTOŞANI. Investiţii de lux în relaxarea botoşănenilor. Aleşii locali au repartizat 300.000 de lei din bugetul local pentru construirea unei saune, a unei piste de alergare şi a unui trenuleţ electric pentru copii.

BRAŞOV. Campanie de „împrietenire" cu mediul virtual. Braşovenii de toate vârstele pot participa astăzi, între orele 9.00 şi 19.00, la campania „Hai pe net", organizată la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu".

BRĂILA. Proiecţii cinematografice 3D, la Brăila. În oraşul de la malul Dunării se deschide, în weekend, primul cinematograf de acest tip, într-o sală cu 50 de locuri, în incinta fostului cinema „Lyra". Preţul unui bilet va fi de 18 lei.

BUZĂU. Declaraţia primarului din Buzău că va sista indemnizaţiile persoanelor cu handicap este contestată de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap. Instituţia a transmis o adresă oficială prin care califică iniţiativa drept „abuzivă".

CARAŞ-SEVERIN. Marcel Strachină, supravieţuitor al exploziei de la mina Anina, din 2006, spune că a rămas cu probleme grave de sănătate, iar despăgubirea de 15.000 de euro de la stat este insuficientă pentru tratament.

CĂLĂRAŞI. Mai mulţi investitori francezii vor amenaja un parc eolian în comuna Grădiştea. Proiectul, în valoare de 120 de milioane de euro, presupune amplasarea pe o suprafaţă de şase kilometri pătraţi a peste 100 de turbine.

CLUJ. Fără detector de minciuni în cazul jafului de la Banca Transilvania. Procurorii au respins cererea de testare cu poligraful a celor doi suspecţi, considerând proba nerelevantă. Bogdan Baciu şi Dan Hosu sunt bănuiţi că ar fi furat, în 2009, 70.000 de euro din bancă.

CONSTANŢA. Un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Medgidia a fost reţinut aseară de ofiţerii Anticorupţie. Ion Dorin a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 1.000 de lei pentru a nu-i face dosar penal unui tânăr.

COVASNA. Fostul şef al Agenţiei de Protecţia Mediului, Hobincu Zoltan, este acuzat de predecesorul său la şefia instituţiei că a casat ilegal o cabană din Rezervaţia Reci.

DÂMBOVIŢA. Un tânăr de 19 ani din Perşinari a scris câteva cuvinte de adio pe telefonul tatălui, apoi s-a spânzurat. Părinţii cred că băiatul lor s-a sinucis pentru că iubita de care voia să se despartă îl ameninţa cu moartea.

DOLJ. Primarul Craiovei a fost arestat. Magistraţii Tribunalului Argeş i-au dat ieri mandat de arestare pentru 29 de zile edilului Antonie Solomon, care este acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

GALAŢI. Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a anunţat că bugetul oraşului a scăzut cu un sfert faţă de anul trecut. Drept urmare, majoritatea investiţiilor în infrastructură, transport şi şcoli vor fi suspendate.

GIURGIU. Doi cetăţeni libanezi au fost predaţi, ieri, autorităţilor bulgare, după ce au fost prinşi de poliţiştii români în timp ce încercau să intre în ţară cu paşapoarte olandeze falsificate. Cei doi plătiseră pe documente câte 350 de euro.

GORJ. Decizia reîntoarcerii la catedră a profesoarei Ramona Mischie, din cauza căreia un elev s-a sinucis, îi revoltă pe părinţii elevilor de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru", care i-au adresat directorului mai multe scrisori de protest.

HARGHITA. Mai mulţi copii din judeţ care au probleme ortopedice grave vor fi operaţi, în cursul acestei săptămâni, de chirurgul Thomas Jeffrey, din SUA. Specialistul american a adus şi instrumentar medical pe care îl va dona instituţiei.

HUNEDOARA. Cel mai înalt puţ de extracţie, un simbol al minerilor din Aninoasa, a fost demolat prin implozie marţi seară. Fosta Exploatare Minieră va fi transformată în muzeu.

IALOMIŢA. O parte din cheltuielile pentru consolidarea clădirii Spitalului Judeţean din Slobozia, clasificată cu risc seismic de gradul II, vor fi suportate de Ambasada Elveţiei în România. Valoarea lucrărilor depăşeşte 1,6 milioane de euro.

IAŞI. Falsificatori de carduri aduşi la Iaşi. Procurorii DIICOT au efectuat 20 de percheziţii în Bucureşti, Vaslui şi Bârlad şi au reţinut 25 de persoane suspectate că au montat camere video deasupra bancomatelor.

ILFOV. Apele uzate din Otopeni omoară peştii din Capitală. Peste 50 de tone de peşti morţi au fost descoperiţi, ieri, pe lacurile bucureştene. Administratorii lacurilor dau vina pe apele epurate doar în proporţie de 40% din localitatea ilfoveană.

MARAMUREŞ. Zăpada este ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă pe cele trei pârtii de la Cavnic: Icoana, Roata I şi Roata II. Meteorologii au anunţat trei zile de ninsori spre sfârşitul săptămânii, iar proprietarii de pensiuni au pregătit deja camerele pentru turişti. Potrivit administratorilor pârtiilor, sezonul de schi se va închide oficial în Munţii Gutâi la 15 aprilie.

MEHEDINŢI. Găsit înecat în Dunăre, la un an de la dispariţie. Cadavrul lui Cisek Cristoph (45 de ani), dat în urmărire internaţională prin Interpol, în februarie 2009, a fost scos marţi seară din apele fluviului. Poliţiştii cred că bărbatul a fost victima unui accident rutier.

MUREŞ. Un sfert din oraşul Târgu-Mureş nu mai are de ieri căldură şi apă caldă. E.On Gaz a întrerupt furnizarea agentului termic din cauza facturilor restante, în valoare de 5,2 milioane de lei, pe care le au de achitat instituţiile din subordinea Primăriei. Furnizarea agentului termic a fost sistată şi către mureşenii care nu au datorii la societatea E.On Gaz.

NEAMŢ. Soluţii de depistat radarele ultraperformante ale poliţiştilor rutieri. Şoferii vitezomani şi-au echipat maşinile cu staţii de emisie-recepţie pentru a se anunţa unul pe altul unde sunt montate radarele.

OLT. Consilierii locali din Slatina au aprobat ieri bugetul pentru acest an. Printre investiţiile importante se numără finalizarea lucrărilor la Complexul Cultural „Eugen Ionescu", dar şi construcţia sălii polivalente.

PRAHOVA. O alunecare de teren a izolat zece case din Comarnic. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că s-au produs surpări de pământ şi în alte 11 comune din judeţul Prahova.

SATU MARE. Opt din zece maşini ajung zilnic în service-uri din cauza gropilor. Mecanicii auto din Satu Mare abia pot face faţă numărului mare de autoturisme care au cauciucurile tăiate şi jenţile îndoite.

SĂLAJ. Primul judeţ din România care şi-a atestat produsele tradiţionale conform normelor impuse de Uniunea Europeană este Sălajul. Aici sunt atestate 115 produse tradiţionale, dintre care 35 au fost înregistrate anul trecut.

SIBIU. Cei mai buni jucători de „Go" din 15 ţări europene se vor confrunta la Sibiu. Începând de astăzi, timp de trei zile, la Cercul Militar se va desfăşura Campionatul European de Go.

SUCEAVA. Avalanşă de avorturi. Aproximativ o sută de femei din judeţ renunţă în fiecare lună la pruncii din pântece din cauza sărăciei sau pierd sarcinile din cauza condiţiilor de viaţă precare.

TELEORMAN. Jumătate dintre primarii din judeţ nu au trimis la Inspectoratul Şcolar hotărârile de consiliu privind comasarea şcolilor, deşi termenul era 1 martie. 69 de unităţi şcolare din mediul rural trebuie comasate.

TIMIŞ. La coada capitalistă scapi de rabla comunistă. Adolf Holschwandner (78 de ani) îşi împinge zilnic maşina la coada formată în faţa centrului de colectare din Timişoara. El va primi în schimb un voucher în valoare de 3.800 de lei.

TULCEA. Vinuri din podgoria Sarica Niculiţel au obţinut mai multe premii la un concurs internaţional organizat la Odessa, în Ucraina. Licorile au primit o medalie de aur pentru soiul „Aligote" şi două de argint pentru „Merlot Roze" şi „Sauvignon Blanc".

VASLUI. Copiii sărăciei. Trei sferturi dintre bebeluşii născuţi în judeţ sunt crescuţi doar din alocaţia de 200 de lei, pe care o primesc de la stat, fiindcă 7.000 de mămici nu au muncit mai mult de 12 luni înainte de a naşte.

VÂLCEA. Învăţătorii cu elevi puţini vor fi disponibilizaţi. Dascălii care nu vor strânge cel puţin 25 de elevi într-o clasă pentru anul şcolar 2010 - 2011 vor fi primii trecuţi pe listele de concedieri. Înscrierea în clasa întâi a început oficial ieri.

VRANCEA. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean este de părere că fondul şcolii, dacă este încasat legal, este singurul instrument financiar care mai poate salva investiţiile din şcoli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite