Judeţ cu judeţ: Gabriela Anton din Bacău, a supravieţuit miraculos după ce a fost înjunghiată de 17 ori de iubitul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Anton (17 ani), din Bacău, a supravieţuit miraculos după ce a fost înjunghiată de 17 ori de iubitul ei gelos. Salvamontiştii gorjeni i-au alungat pe schiori de pe pârtiile de la Rânca din cauza pericolului de avalanşe. Închirierea ursitoarelor este ultima fiţă în materie de botezuri în Ploieşti. Doi tineri suceveni au fost arestaţi, ieri, după ce au cerut taxă de protecţie unui întreprinzător.

ALBA. Amenzi într-o zi cât pentru un an. Poliţiştii şi inspectorii de la Garda Financiară au dat, vineri seară, 365 de amenzi pentru prostituţie, evaziune fiscală, dar şi pentru încălcarea legii circulaţiei.

ARAD. Mii de arădeni au încercat în ultimele două săptămâni să îşi găsească de muncă la cele 130 de firme care au închiriat spaţii în noul mall „Atrium Center". Până ieri, 90% din cele peste 1.000 de joburi fuseseră ocupate.

ARGEŞ. Doi inspectori fiscali au fost trimişi în judecată, vineri, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Dumitru Neacşu şi Ion Badea au fost prinşi în flagrant în timp ce luau şpagă 400 de lei de la patronul unei societăţi, ca să nu-l amendeze.

BACĂU. A supravieţuit miraculos după ce a fost înjunghiată de 17 ori. Gabriela Anton (17 ani) a fost agresată vineri, în oraşul Oneşti, de concubinul gelos. Valentin Trifan (23 de ani) a dat şi foc casei în care locuia cu Gabriela.

BIHOR. Feriţi de inundaţii. Pompierii bihoreni folosesc, de ieri, un sistem informatic ce permite gestionarea în timp real a datelor privind sursele de risc, dar şi a resurselor de intervenţie. Sistemul a costat 816.000 de euro.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Sute de oameni au mers, în weekend, la pescuit pe lacul de la Brăteni, aflat la 35 de kilometri de Bistriţa. Aici se pot prinde cei mai mari crapi, caraşi, somni şi bibani din judeţ. Un permis de o zi costă 50 de lei.

BOTOŞANI. Doctorii de copii, la umbra falimentului. Medicii ameninţă că vor bloca activitatea Spitalului de Copii. Dacă acesta va fi transformat în secţie pentru „Mavromati", unitate medicală cu datorii immense.

BRAŞOV. La Patinoarul Olimpic din Braşov s-a desfăşurat ieri Campionatul Naţional de patinaj artistic pentru trei categorii de vârstă: copii, cadeţi şi novice. La eveniment au luat parte 67 de sportivi, cu vârste între 5 şi 15 ani.

BRĂILA. Centrul de Transfuzii este luat cu asalt în fiecare zi. În ultimele zile, medicii au recoltat sânge de la 100 de oameni care au primit câte şapte bonuri de masă. Donatorii spun că, astfel, vor avea o masă mai bogată de Paşte.

BUZĂU. Spitalul Judeţean mai are nevoie de cel puţin 20 de medici pentru a-şi acoperi schema. Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Urgenţe. Doctorii au ajuns să facă, lunar, zeci de ore suplimentare.

CARAŞ-SEVERIN. Peste 100 de sportivi din toată ţara au alergat prin gropile din Reşiţa, la Campionatul Naţional de Marş. Municipiul de pe Bârzava a găzduit una dintre cele mai importante întreceri din calendarul Federaţiei Române de Atletism.

CĂLĂRAŞI. Membrii Asociaţiei Pensionarilor şi cei ai Colegiului Medicilor vor să picheteze săptămâna viitoare sediul Prefecturii, nemulţumiţi de modalitatea de compensare a medicamentelor şi de intenţia Ministerului Sănătăţii de a introduce coplata.

CLUJ. Maşinile de teren au făcut un spectacol de zile mari la primul Campionat Naţional de Eurotrial din România, desfăşurat la Polus Center din Cluj-Napoca. 24 de echipe din toată ţara au parcurs opt trasee pe teren accidentat. Imagini de la competiţia off-road pe www.adevarul.ro.

CONSTANŢA. Un pensionar constănţean „toarnă" hoţii de fier. Dumitru Lupea (70 de ani) locuieşte la marginea oraşului, în zona unui triaj CFR, şi-i anunţă pe poliţişti când e martorul vreunei infracţiuni.

COVASNA. Fauna din Rezervaţia Naturală „Mestecănişul" de la Reci este în pericol din cauza lucrărilor de desecare a râului Negru. Nivelul apei a scăzut atât de mult, încât bălţile pe lângă care trăiau păsări rare aproape că au secat.

DÂMBOVIŢA. Doctorul Radu Minulescu de la Spitalul Judeţean, acuzat de părinţii adolescentului Cosmin Toma că le-a lăsat copilul fără un picior, spune că va ataca în instanţă acuzaţiile acestora de malpraxis.

DOLJ. La stilist pentru titlul de Miss. 386 de câini de toate rasele au participat la un concurs de frumuseţe organizat ieri la Craiova. Ca să impresioneze juriul, toţi căţeii au trecut înainte pe la frizer.

GALAŢI. Monica Neruja (24 de ani) a fost arestată în Tarragona (Spania) după ce a răpit un copil britanic în vârstă de cinci ani şi a cerut o răscumpărare de 100.000 de euro. Femeia a fost ajutată la săvârşirea infracţiunii de soţul ei, cetăţean pakistanez.

GIURGIU. Patru persoane vor candida azi pentru ocuparea postului de primar al localităţii Floreşti-Stoeneşti, după ce fostul primar a decedat în urma unei boli. Pentru alegeri au fost organizate cinci secţii de votare.

GORJ. Turişti goniţi de pe pârtii. Salvamontiştii gorjeni i-au atenţionat pe schiori să nu se aventureze pe versanţii estic şi vestic ai vârfului Păpuşa din Rânca, fiindcă există pericol de avalanşe.

HARGHITA. Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Guvernului şi Parlamentului să adopte cadrul legislativ care „să asigure respectarea statutului limbii române ca singură limbă oficială în activitatea instituţiilor administraţiei publice locale".

HUNEDOARA. O femeie de 34 de ani din Uricani a fost ucisă de soţ vineri, în prezenţa fiului lor de opt ani. Din cauza geloziei şi a consumului de alcool, Iulian Pavel (37 de ani) i-a aplicat soţiei mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului.

IALOMIŢA. Un profesor în vârstă de 58 de ani de la Şcoala Generală din localitatea Munteni-Buzău este cercetat de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe, după ce a bătut cu pumnii şi cu palmele un elev de 14 ani care făcea gălăgie în timpul orei. Adolescentul a ajuns la spital vineri seară, cu traumatism cranian şi traumatism toracic.

IAŞI. Prichindei experţi în cozonaci şi cârnaţi. Elevii din clasele a II-a şi a IV-a din Rediu au pregătit mâncăruri tradiţionale în cadrul unui proiect la care au mai participat copii din şase state europene.

ILFOV. Deşeurile, în dezbatere. Edilii primăriilor din judeţ s-au mobilizat în urma scandalurilor legate de infestarea mai multor lacuri din regiune şi au declarat, ieri, că vor anunţa marţi soluţiile pentru a controla deşeurile casnice şi industriale.

MARAMUREŞ. Fabrica de încălţăminte Rieker, situată la periferia oraşului Baia Mare, a ars din temelii în noaptea de vineri spre sâmbătă. Pagubele au fost estimate la peste 100.000 de euro. Pompierii nu au aflat, deocamdată, cauza incendiului.

MEHEDINŢI. Prins cu dinamită cât să arunce un cartier în aer. Poliţiştii au găsit, vineri, în gospodăria unui miner trei kilograme de explozibil şi zeci de capse pirotehnice pe care bărbatul le furase din mina Ploştina.

MUREŞ. 500 de români şi maghiari au comemorat, ieri, 20 de ani de la tragicele evenimentele din 19 - 20 martie 1990, când cinci persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite în conflictul interetnic.

NEAMŢ. Militarii se vor reface în Băile Bălţăteşti. Ministrul Administraţiei şi Internelor Gabriel Oprea a prelungit cu 49 de ani contractul de administrare a staţiunii.

OLT. Au plecat să-şi caute de muncă, dar şi-au găsit moartea. Doi tineri de etnie rromă din Balş au decedat vineri într-o locuinţă din Milano, unde plecaseră să se angajeze. Bărbaţii s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o centrală defectă.

PRAHOVA. Închirierea ursitoarelor este ultima fiţă în materie de botezuri. Pentru un sfert de oră de spectacol, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar între 400 şi 600 de lei.

SATU MARE. Gropile din drumurile judeţene trebuie să dispară până la Paşte. Acesta este termenul prevăzut în contractul semnat de Consiliul Judeţean cu firmele executante. Lucrările de plombare costă 11 milioane de lei.

SĂLAJ. Zalăul va avea centură ocolitoare. Terenul din zona Aghireş, folosit acum ca poligon de trageri, va fi donat Consiliului Local de către Ministerul Apărării. Scopul tranzacţiei este realizarea unei ocolitoare a municipiului Zalău.

SIBIU. Compania low-cost Blue Air va spori numărul curselor pe ruta Londra - Sibiu în perioada următoare. De la 28 martie, vor exista patru curse săptămânale de la Aeroportul Luton cu destinaţia Sibiu. Un bilet costă 91 de euro.

SUCEAVA. Doi tineri suceveni au fost arestaţi ieri, după ce au cerut taxă de protecţie unui întreprinzător din Mitocul Dragomirnei. Cei doi au fost prinşi în timp ce primeau de la victimă 500 de lei.

TELEORMAN. Profesorii de la toate federaţiile sindicale din judeţ vor începe protestele mâine. Nemulţumiţi de legea salarizării unice, dascălii nu vor mai trece notele elevilor în catalog.

TIMIŞ. Huliganii cinefili primesc interdicţie la cinematograf. Angajaţii firmei BGS au sarcina să scoată afară din săli persoanele care strică atmosfera şi să se asigure că acestea vor avea interdicţie la viitoarele producţii cinematografice.

TULCEA. Peste două sute de copii din toată ţara au participat la turneul final al Campionatului Naţional de lupte greco-romane. Astăzi, la Sala Sporturilor, se vor înmâna medaliile.

VASLUI. Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială, peste 3.000 de copii din judeţ au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. În majoritatea cazurilor, minorii sunt în grija mătuşilor sau a bunicilor, iar 81 sunt daţi în plasament.

VÂLCEA. Autorităţile din Râmnicu-Vâlcea şi Ministerul Economiei vor investi zece milioane de euro într-o centrală solară care va produce energie electrică pentru mai multe instituţii publice din oraş. Pentru aceasta, consilierii locali au aprobat achiziţionarea unei suprafeţe de peste 18.000 de metri pătraţi, situată în zona industrială a municipiului.

VRANCEA. Şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare Focşani a demisionat, fiind acuzat de fraude informatice. Vasile Dimoftei este cercetat fiindcă un subordonat l-a reclamat că i-ar fi spart e-mailul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite