Judeţ cu judeţ: Fiul lui Nati Meir a ajuns în arestul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia Iris cântă la Zilele Severinului. Epidemia de rujeolă din Bulgaria a alertat autorităţile din Călăraşi. Patru elevi bătăuşi din Târgu-Jiu au fost puşi să dea cu mătura şi au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei. Liceenii din Focşani şi-au ales ieri cel mai mincinos reprezentant. Fiul lui Nati Meir a ajuns în arestul poliţiei, acuzat de fapte de corupţie.

ALBA. Oferte din Slovenia, Polonia, Cehia, Bulgaria şi România la Târgul Turistic găzduit de Alba Mall. Câte 10 elevi din fiecare ţară, îmbrăcaţi în costume populare, vor prezenta vizitatorilor produse gastronomice tradiţionale şi obiecte de artizanat.

ARAD. Un preot luteran este acuzat că a furat Biserica Roşie. Tothpal Bela este căutat de poliţişti după ce Episcopia Luterană a depus plângere pentru că şi-a însuşit ilegal, pentru 29 de ani, proprietatea biserici şi spaţiile comerciale.

ARGEŞ. Emil Boc n-are bani pentru Duster. Aflat, ieri, în vizită la uzina Dacia de la Mioveni, unde a văzut linia de montaj şi fabrica de cutii de viteze, premierul a declarat că are rate pentru o altă maşină şi nu poate cumpăra Dusterul.

BACĂU. Mutaţi de la oraş la ţară. În urma unui proces, Primăria Bacău a pierdut terenul pe care sunt construite 102 vile ANL locuite. Cartierul a fost trecut în proprietatea comunei Mărgineni, iar locatarii trebuie să-şi facă buletine cu adresa de la ţară.

BIHOR. Traficanţi de valută arestaţi pentru 29 de zile. Judecătorii orădeni i-au trimis după gratii pe Cosmin Şandra şi Iulian Ciorbă, capii reţelei, iar alte trei persoane sunt cercetate în libertate.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Elevii „s-au jucat" ieri cu mitraliere, aruncătoare de grenade şi alte echipamente folosite în teatrele de operaţiuni de militarii Batalionului 812 Infanterie Bistriţa. Copiii au admirat tehnica militară de Ziua Forţelor Terestre.

BOTOŞANI. Bat Moldova în lung şi-n lat pentru investigaţii RMN. Singurul aparat din judeţ s-a defectat, iar bolnavii sunt obligaţi să meargă în alte oraşe din zonă, unde plătesc 400 de lei. Controlul era gratuit pentru cei internaţi la Spitalul Judeţean din Botoşani.

BRAŞOV. Concurs de frumuseţe pentru patrupede. Peste 500 de câini se vor întrece, în acest weekend, pe Stadionul Carpaţi din Braşov. Juriul va ţine cont de vârsta, talia, sexul şi culoarea patrupedelor.

BRĂILA. Procurorii au reţinut, ieri, şase membri ai unei reţele de traficanţi de droguri care acţiona şi în Spania. Bărbaţii au fost prinşi în urma unor perchiziţii.

BUZĂU. Elevii susţin profesoara indecentă. Adolescenţii dintr-o clasă de-a XII-a de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret" au pichetat, în fiecare pauză, intrarea profesorilor, în semn de solidaritate cu Liliana Stanciu. Femeia a fost fotografiată când pipăia un elev şi dansa la ore.

CARAŞ-SEVERIN. Tehnologia viitorului nu oferă şi locuri de muncă. La parcul eolian de la Primăria Topleţ lucrează un singur angajat, întrucât tehnologia este computerizată.

CĂLĂRAŞI. Epidemia de rujeolă din Bulgaria a pus în alertă autorităţile din Călăraşi. Direcţia de Sănătate Publică a distribuit 620 de doze de vaccin medicilor de familie pentru a-i imuniza pe copii.

CONSTANŢA. Maşina „Loganborghini". Mihai Moroianu (25 de ani) şi Cosmin Marcoci (28 de ani) au realizat autoturisme Logan cu uşi-aripi de Lamborghini. Fiecare a cheltuit câte 7.000 de euro pentru modificările făcute. 7

COVASNA. Prinţese şi calaveri au defilat, ieri, pe străzile oraşului Sfântu-Gheorghe. Parada a dat tonul la distracţie, întrucât în acest weekend se serbează zilele oraşului.

CLUJ. Gunoaie transformate în bani. Deşeurile de la groapa de gunoi Pata Rât vor fi selectate şi vor fi folosite pe post de combustibil în producerea cimentului. Pentru fiecare metru cub de deşeuri, compania de salubritate va câştiga 1 leu.

DÂMBOVIŢA. O femeie de 65 de ani, din Cojasca, a murit joi seară, în autobuz. Cu nici o oră înainte, femeia plecase de la Spitalul Judeţean din Târgovişte unde se dusese pentru că avea dureri în piept, dar medicii au trimis-o acasă.

DOLJ. Lasă legumele pe tejghea pentru un masaj gratis. Zeci de vânzători de legume şi fructe se duc zilnic la un centru privat din Piaţa Centrală din Craiova, unde li se fac şedinţe de termomasaj şi acupunctură.

GALAŢI. Aşa tată, aşa fiu. Or Meir (19 ani), fiul lui Nati Meir, a fost arestat pentru 29 de zile la Galaţi. El este acuzat că a cerut 70.000 de euro de la mai mulţi deţinuţi, cu promisiunea că va mitui un judecător şi-i va elibera. Nati Meir se află şi el în închisoare.

GIURGIU. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a devenit cetăţean de onoare al oraşului Giurgiu. Patriarhul a resfinţit, ieri, Catedrala Arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului", de zilele oraşului.

GORJ. Patru elevi bătăuşi au fost puşi să dea cu mătura şi au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei. Adolescenţii de la Colegiul Naţional „Spiru Haret" din Târgu-Jiu au fost pedepsiţi pentru că s-au încăierat în dese rânduri la şcoală.

HARGHITA. Liceului de Artă „Palló Imre" din Odorheiu Secuiesc, afectat de un incendiu săptămâna trecută, va fi reparat cu bani de la Consiliul Judeţean. Peste 20.000 de lei costă reabilitarea celor trei clase şi a unui coridor care au fost distruse.

HUNEDOARA. Film despre istoria Germaniei turnat în Castelul Corvinilor. Subiectul documentarului este viaţa monarhului Ludovic al III-lea, iar protagonişti sunt actori români şi germani.

IALOMIŢA. Locuitorii din Căzăneşti vor participa, mâine, la un referendum în care vor vota schimbarea statutului din oraş în comună. Oamenii sunt nemulţumiţi că li s-au dublat impozitele.

IAŞI. Atentat cu bombă asupra unui profesor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Roţile din faţă ale maşinii lui Dumitru Păduraru (47 de ani) au explodat în timpul mersului. Nimeni nu a fost rănit.

ILFOV. Poliţiştii ilfoveni au confiscat, ieri, peste 1.000 de kilograme de sare de bucătărie care era comercializată pe post de produs anticalcar. Cutiile erau vândute la preţuri de aproape patru ori mai mici decât produsele reale din magazine.

MEHEDINŢI. Formaţia Iris cântă la Zilele Severinului. Locuitorii petrec azi cea de-a doua zi a sărbătorii oraşului, mai întâi cu muzică populară şi clasică, iar seara cu recitalul trupei de la Palatul Cultural „Theodor Costescu".

MUREŞ. Combinatul chimic Azomureş va fi închis, dacă nu vor începe investiţiile pentru reducerea poluării. Conducerea turcă a combinatului a anunţat de câţiva ani că va remedia situaţia, până la sfârşitul anului 2011, dar nu a luat nicio măsură.

NEAMŢ. Cu ochii pe cei care poluează râurile. Primarii comunelor din judeţ vor da amenzi de până la 10.000 de lei turiştilor şi localnicilor care aruncă gunoaie în râuri.

OLT. Cristian Greiere (26 ani), din comuna Leleasca, şi-a bătut tatăl, 57 ani, cu pumnii şi picioarele, pentru că acesta nu-i dăduse banii pe care fiul i-a cerut. În noaptea de joi spre vineri, după bătaie, l-a târât prin tot satul, încercând să-l ducă la un râu, ca să-l înece. Bătrânul a murit pe drum. Tânărul a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile.

PRAHOVA. Poliţistul înjunghiat de un beţiv a făcut septicemie şi are 50% şanse de supravieţuire. Medicii din Ploieşti au descoperit târziu că, în afară de plămân, agresorul i-a perforat şi intestinul. Agentul a fost atacat de Gheorghe Bogdan (61 de ani) când a încercat să-l ajute să ajungă acasă.

SATU MARE. Sute de motociclişti din Ardeal vor pleca, astăzi, din Satu Mare, în turneul „Mă vezi?". Scopul acţiunii este atragerea atenţiei şoferilor asupra motocicliştilor din trafic şi asupra pericolelor la care aceştia sunt expuşi.

SĂLAJ. Rromii din localitatea Cerât se pot spăla, de ieri, în baia comunală dotată cu duşuri, toalete şi maşini de spălat. Investiţia de 120.000 de euro, care include şi un drum de 1,5 kilometri, este unică în Transilvania.

MARAMUREŞ. Ardelenii care vor un sfârşit de săptămână vesel se pot distra la Festivalul Naţional de Umor „Zâmbete în Prier", care are loc la Casa de Cultură din Vişeu de Sus. Peste 50 de umorişti din Republica Moldova, Anglia, Canada şi România se vor întrece la trei secţiuni: epigrame, parodii şi volume de poezie, proză sau antologie. Intrarea este liberă.

SIBIU. Tupeu de hoţi: au spart sediul poliţiei din Şura Mică. Hoţii au forţat uşa de la intrare şi s-au făcut nevăzuţi după ce au luat laptopul şefului de post, pe care acesta îl lăsase la birou.

SUCEAVA. Parcarea subterană pentru „ştabii" din Suceava mai înghite un milion de euro, pentru lucrări de consolidare. Pentru investiţia din zona rezidenţială s-au cheltuit până acum nouă milioane de euro, bani europeni.

TELEORMAN. Bani europeni pentru un drum judeţean. Autorităţile au lansat licitaţia pentru reabilitarea Drumului Judeţean 506 Cervenia-Vităneşti-Băbăiţa, pe o lungime de 40 de kilometri. Investiţia este de peste 62 milioane de lei.

TIMIŞ. Un tânăr de 27 de ani din Timişoara a câştigat un proces cu Bvlgari, Nokia, Versace, Chanel, Luois Vuitton şi Burberry. Companiile i-au cerut lui Lorenzo Barabaş daune de 100.000 de euro pentru produse contrafăcute cumpărate din China. Judecătorii au refuzat să-l judece, convinşi că produsele erau cadouri.

TULCEA. Grecii din comuna Izvoarele au serbat, ieri, Curbanul. Potrivit tradiţiei, fiecare familie a gătit câte un miel, iar cei care au trecut prin zonă au fost invitaţi să guste din bucate.

VASLUI. 11 deţinuţi au dat în judecată Primăria Vaslui pe motiv că nu le-a răspuns la solicitările trimise prin corespondenţă. Municipalitatea susţine că aceştia inventează motive de proces ca să ajungă la Tribunal şi să se întâlnească cu rudele.

VÂLCEA. Programul Euro 200, un fiasco pentru vâlceni. Majoritatea liceenilor spun că nu au ştiut de existenţa programului prin care puteau să-şi achiziţioneze un calculator cu bani de la minister. Perioada de depunere a dosarelor a expirat la 21 aprilie.

VRANCEA. Concurs de minciuni. Liceenii din Focşani s-au luptat, aseară, pentru Trofeul „Pinocchio" oferit în cadrul Balului Mincinoşilor organizat de Colegiul Tehnic „Ioan Mincu". Premiul a constat într-un uriaş platou de gogoşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite