Judeţ cu judeţ: Elevii, studenţii şi pensionarii din Bacău nu vor mai beneficia de reduceri la abonamentele de transport în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii, studenţii şi pensionarii din Bacău nu vor mai beneficia, de luna viitoare, de reduceri la abonamentele de transport în comun. Un pensionar din Târgu-Jiu a sădit arpagic şi usturoi la câţiva metri de Poarta Sărutului, din Parcul Brâncuşi.Parapantistul sibian Teodor Tulpan (39 de ani), cel care a cucerit cele mai importante vârfuri din lume, și-a rupt coloana ieri, după ce a căzut cu parapanta lângă Păltiniş.

ALBA. Piese de Mercedes made in Sebeş. Compania Star Transsmision SRL Cugir, care produce piese auto pentru firma germană Daimler, a cumpărat o hală în Sebeş. Aici vor fi fabricate piese pentru camioanele Mercedes.

ARAD. Şosea de centură finalizată în opt luni. Lucrările la centura de ocolire a oraşului Ineu, începute în luna august 2009, au fost încheiate ieri. Şoseaua are 4,1 kilometri şi a costat 14 milioane de lei.

ARGEŞ. Urmărire ca-n filme pe Autostradă. Poliţiştii au tras patru focuri de armă, ieri, pentru a opri maşina condusă de Ionuţ Luca (28 de ani), din Rociu. Tânărul a ignorat semnalul echipajului şi a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

BACĂU. Elevii, studenţii şi pensionarii nu vor mai beneficia, din mai, de reduceri la abonamentele de transport în comun. Singurii care vor putea circula gra­­­­­­­­tuit sunt veteranii, văduvele de război şi persoanele cu handicap.

BIHOR. În Oradea, poliţia are în evidenţă trei magazine cu acelaşi profil cu weed-shop-urile închise de Guvern acum două luni. Autoritatea de Sănătate Publică avertizează populaţia asupra toxicităţii produselor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. O tână­­­­ră de 20 de ani, amendată de jandarmi de mai multe ori fiindcă se prostitua, a fost obligată de instanţă să lucreze 260 de ore în folosul comunităţii, întrucât nu şi-a plătit amenzile în valoare totală de peste 5.000 de lei.

BOTOŞANI. Spaniolii investesc în parcuri eoliene şi în agricultură. Luna viitoare, 30 de oameni de afaceri din Peninsula Iberică se vor întâlni cu oficialii botoşăneni pentru a găsi parteneri locali cu care să-şi deschidă afaceri.

BRAŞOV. Cetatea Râşnov (sec. XIV) se degradează de la o zi la alta. O nouă porţiune din zidul de fortificaţie, care dă spre parcarea cetăţii, s-a prăbuşit ieri, din cauza infiltraţiilor de apă. În luna septembrie 2009, unul dintre balcoanele cetăţii s-a prăbuşit şi monumentul a fost închis de atunci pentru vizitatori. Reparaţiile urgente ale edificiului ar costa 6,5 milioane de lei.

BRĂILA. Ionel Mangiurea (34 de ani) din comuna Roşiori a murit, duminică, din cauza exploziei unui obuz de artilerie. Proiectilul, care era folosit ca nicovală, a explodat când bărbatul a încercat să-i sudeze o coadă din fier.

BUZĂU. Datoriile lasă Spitalul Judeţean fără stăpân. Obligat să preia unitatea medicală în cadrul proiectului de descentralizare, Con­­­­siliul Judeţean refuză transferul din cauza datoriilor de 5 milioane de euro pe care le are spitalul.

CARAŞ-SEVERIN. Alexandru Franţ, şeful Alpha Bank Caransebeş acuzat de DIICOT că voia să pună pe piaţă bani falşi, susţine că nu-i cunoaşte pe contrabandiştii de bancnote false şi că este acuzat pe nedrept.

CĂLĂRAŞI. Direcţia de Statistică face angajări pentru perioada 10 mai - 31 decembrie, când va fi efectuat recensământul agricol. Concursul pentru posturile temporare va avea loc la 4 mai.

CLUJ. Cartier ANL de 69 de mi­­­­­li­­­­­­oane de euro. Un ansamblu imo­­­­­­­biliar de 2.300 de locuinţe va fi construit pe fostul poligon de tra­­­­gere din zona Făget. Lucrările vor începe anul acesta, cu bani de la Mi­­­­nisterul Dezvoltării Regionale.

CONSTANŢA. Risipă de bani publici! Primăria Constanţa a plătit 30.000 de lei pentru lalelele din intersecţii. Pentru campania „Flori de mai 2010", municipalitatea va mai cheltui, ca să înlocuiască florile ofilite, încă un milion de lei.

COVASNA. Comisar al Gărzii Financiare, arestat pentru trafic de influenţă. Cosmin Pascu este acuzat că, după ce a fost suspendat din funcţie în 2008 pentru luare de mită, a continuat să pretindă bani pentru a proteja de controale anumite firme.

DÂMBOVIŢA. Parcări mai ieftine. Târgoviştenii strâng semnături pentru reducerea taxei de 1,5 lei pe ora de staţionare. Aceştia vor ca tichetul eliberat să fie valabil pentru oricare dintre parcări, în intervalul orar pentru care s-a plătit.

DOLJ. Părinţii tinerei împuşcate în cap sunt dezamăgiţi de justiţie. Recursul împotriva lui Ionuţ Cristian Dinu, tânărul care a omorât-o anul trecut pe Alexandra Iancu, a fost amânat pentru 20 mai fiindcă avocaţii apărării şi inculpatul au lipsit la termenul de ieri.

GALAŢI. Profesorii de la Colegiul „Calistrat Hogaş" din Tecuci, care au boicotat proba „Competenţe digitale", sunt scandalizaţi de faptul că Inspectoratul Şcolar a numit în Comisia de evaluare suplinitori de la şcoli gimnaziale din comunele învecinate.

GIURGIU. Cercetat pentru zece infracţiuni. P. Alexandru (32 de ani) din comuna Putineiu este cercetat penal după ce a comis infracţiuni de ameninţare, distrugere, violare de domiciliu şi furt calificat asupra fostei sale concubine.

GORJ. Parcul lui Brâncuşi are iz de ceapă şi usturoi. Un pensionar a sădit arpagic şi usturoi la câţiva metri de Poarta Sărutului. Nicu Dobreanu este supărat că angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale i-au smuls plantele.

HARGHITA. Elevii şi profesorii din satul Tulgheş au escaladat Masivul Piatra Runcului, unde au înlocuit drapelul naţional al României, vechi de peste 20 de ani.

HUNEDOARA. O tânără din Petrila în vârstă de 25 de ani este anchetată pentru pruncucidere, după ce fătul pe care îl născuse acasă a fost găsit mort. Medicii legişti au stabilit, ieri, că nou-născutul a murit asfixiat.

IALOMIŢA. Fierbere în Căzăneşti. Localnicii, ridicaţi la rang de orăşeni în 2004, au ieşit duminică la vot pentru a-şi retransforma urbea în comună. Referendumul a fost invalidat din cauza prezenţei reduse la urne.

IAŞI. Gunoaiele din Bahlui, scoase la licitaţie. Zece firme din ţară şi din străinătate vor să ia contractul de regularizare a râului Bahlui. Valoarea investiţiei este de 8,4 milioane de euro.

ILFOV. O mamă şi cei doi copii ai săi sunt internaţi în spital cu arsuri superficiale, în urma incendiului care a cuprins, duminică, trei TIR-uri parcate lângă Bragadiru. Cei trei locuiau în remorca în care a izbucnit incendiul.

MARAMUREŞ. Fără cianuri în Baia Mare. Primăria a respins, ieri, cererea pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie depusă de Romaltyn Mining. Compania intenţiona să reia exploatarea aurului cu ajutorul cianurilor.

MEHEDINŢI. Au poprire pe pensie pentru neplata ratelor şi taxelor. Administraţia financiară a cerut Casei Judeţene de Pensii să reţină o parte din veniturile a 3.000 de pensionari care au restanţe la credite sau impozite.

MUREŞ. La Bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională se fac înscrieri, în perioada estivală, pentru posturi de recepţioneri, hamali, portari, cameriste, bucătari şi spălători de vase.

NEAMŢ. Şefii Primăriei vor să contracteze un nou împrumut. Aleşii locali vor decide, joi, dacă vor mai îndatora bugetul oraşului cu încă 23 de milioane de lei, pe lângă cele 230 de milioane de lei împrumutate din 2007 până acum.

OLT. Jandarmul care a ucis un copil, dat afară din serviciu. Iulian Simoiu, care în noaptea de Înviere a accidentat mortal un băiat de 12 ani din comuna Grădinari, va fi exclus din Jandarmerie după finalizarea anchetei.

PRAHOVA. Italianul Massimo Ferraris, fost antrenor al portarilor de la Astra Ploieşti, este cercetat pentru distrugere, după ce a spart vestiarul ca să-şi recupereze lucrurile personale, după ce a fost concediat.

SATU MARE. Aproape 100 de cuptoare dacice au fost identificate în ultimele cinci zile la Medieş. „Sunt cele mai mari cuptoare identificate până în prezent în Europa Centrală. Cuptoarele au diametrul de peste doi metri şi datează din anii 100 până în anii 350", a declarat Robert Ghindele, şeful secţiei de arheologie din cadrul Muzeului Judeţean Satu Mare.

SĂLAJ. Primul tronson din cen­­­tu­­­­­ra Zalăului va fi finalizat la sfârşitul lunii mai. Traseul de zece kilometri, care porneşte din zona Registrului Auto Român şi ajunge lângă podul de la Aghireş, va scoate jumătate din traficul greu din oraş.

SIBIU. Teodor Tulpan (39 de ani), care a cucerit cele mai importante vârfuri din lume, a fost transferat, ieri, la un spital din Bucureşti, după ce a căzut cu parapanta lângă Păltiniş şi şi-a fracturat coloana.

SUCEAVA. Dublul asasinat de la Siret s-a blocat în acte. Procurorii susţin că au nevoie de foarte multe aprobări de la oficialii ucraineni pentru a continua anchetarea lui Leonid Zaporojneţ, deşi au o probă ADN care îl incriminează.

TELEORMAN. Sală de sport inau­­­­­­­­gurată după 28 de ani. Con­­­strucţia sălii de sport a Liceului Pe­­­­­dagogic „Mircea Scarlat", începută în 1982, a fost finalizată. Investiţia s-a ridicat la 2 milioane de lei.

TIMIŞ. Aproape 20 de autotu­­­risme, reţinute în ultimii ani la graniţă, zac în parcarea Poliţiei de Frontieră. Maşinile au fost folosite de infractori pentru trafic de persoane sau de ţigări.

TULCEA. Datornicii la căldură ar putea fi scutiţi de plata majorărilor, dacă promit în scris că-şi achită facturile. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în Consiliul Local joi.

VASLUI. Primăria Negreşti va trebui să returneze peste 700.000 de euro pentru că nu a terminat la termen o investiţie printr-un program cu finanţare europeană. Groapa de gunoi ecologică a oraşului trebuia finalizată în februarie.

VÂLCEA. Primul proiect al no­­­­ului edil: o sală polivalentă de 6.000 de locuri. Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului, vrea să construiască un complex sportiv la standarde internaţionale. Costurile estimative ajung la 9 milioane de euro.

VRANCEA. Cei 250 de angajaţi ai Serviciului de Ambulan­­ţă nu au avut, anul acesta, nicio zi liberă, din cauza deficitului de posturi. Ei nu au primit nici com­­­pen­­­­­­­­­­­­­saţii în bani pentru orele suplimentare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite