Judeţ cu judeţ: Două persoane cu cagule au furat ieri 15.000 de lei dintr-un cazinou din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de heavy metal îi vor putea asculta pe cei de la Iron Maiden într-un concert care va avea loc la 15 august, în Cluj-Napoca. Două persoane cu cagule au furat ieri 15.000 de lei dintr-un cazinou din Călăraşi, după ce au somat casiera cu un pistol. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş trebuie să restituie două milioane de lei, după ce a pierdut în instanţă peste 80% din procesele privind taxa de primă înmatricul

ALBA. Una dintre cele mai cunoscute ferme de creştere a păsărilor din judeţ, SC Avia, îşi închide porţile. Până luna viitoare, societatea va renunţa la toţi cei 80 de angajaţi din cauza falimentului.

ARAD. Studenţii care învaţă la Universitatea „Vasile Goldiş" au, de ieri, un campus nou, cu săli de curs moderne, amfiteatre, laboratoare, o sală de sport, una de gimnastică şi o biserică din lemn. Obiectivul, în valoare de 12 milioane de euro, a fost realizat integral din fondurile proprii ale universităţii. Campusul are o capacitate de 5.000 de locuri.

ARGEŞ. Sediile administraţiilor financiare au fost arhipline ieri, când sute de piteşteni au venit să-şi depună declaraţiile de venit. Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a mărit numărul de birouri la care s-au primit documentele.

BACĂU. Îngrăşământul de bonsai, un nou drog legal. Patru „magazine de vise" s-au redeschis în ultima vreme în Bacău. Patronii au renunţat să mai importe plantele interzise de Guvern şi au găsit alte droguri uşoare cu care să-i ameţească pe tineri.

BIHOR. Prima fermă de bizoni americani de la noi din ţară a fost deschisă de un om de afaceri austriac, Christian Friedl, la Şinteu. Investiţia s-a ridicat la 400.000 de euro.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. 750 de oameni izolaţi din cauza ploilor. Accesul către două sate din comuna Spermezeu este blocat după ruperea unui pod, iar drumurile sunt acoperite de apă.

BOTOŞANI. Şcoala de şoferi cu maşina Teatrului „Mihai Eminescu". Trei actori au fost filmaţi în timp ce conduceau, pe rând, în poligonul auto, Skoda aflată în dotarea instituţiei de cultură. Cei trei angajaţi vor fi sancţionaţi.

BRAŞOV. Mitropolia Ardealului a revendicat imobilul în care se află sediul Colegiului „Andrei Şaguna" şi are şanse să-l obţină. Deja reprezentanţii bisericii au cerut găzduirea în incintă a elevilor Seminarului Teologic Braşov.

BRĂILA. CET a somat asociaţiile de locatari să achite facturile restante în valoare de 10 milioane de lei. Centrala mai lucrează cu un singur cazan din trei.

BUZĂU. În Primărie, Prefectură şi Consiliul Judeţean salariile secretarilor ajung la 6.000 de lei, fiind mai mari decât cele ale şefilor. Ştefan Nedelcu, secretarul Primăriei Buzău, câştigă anual cu 4.000 de lei mai mult decât primarul Constantin Boşcodeală.

CARAŞ-SEVERIN. Patru case şi peste 50 de curţi din oraşul Anina au fost inundate de ploaia torenţială care a căzut ieri. Pe străzi se putea circula numai cu cizme, din cauza apei adânci.

CĂLĂRAŞI. Jaf armat la cazino. Două persoane cu cagule au furat 15.000 de lei. Gestionara cazinoului a ridicat banii şi i-a pus în casa de marcat, fără să ia măsuri de siguranţă. Hoţii s-au făcut repede nevăzuţi.

CLUJ. Legendara trupă de heavy metal Iron Maiden va concerta la Cluj-Napoca, la 15 august, în parcarea Polus Center. Biletele vor fi disponibile pe www.servuscluj.ro, la preţul de 20 de euro.

CONSTANŢA. Americanii ne învaţă strategii de luptă. Trei sute de militari americani au revenit la Baza „Mihail Kogălniceanu", unde le vor „preda" soldaţilor români, ucraineni şi macedoneni tehnici de spionaj militar şi lecţii de folosire a armelor neletale. Ieri a avut loc ceremonia de deschidere a exerciţiului Black Sea Rotational Force 10.

COVASNA. Concurs de pescuit şi de gătit crap. Câteva zeci de echipe sunt aşteptate, la 29 mai, la Festivalul Pescăresc organizat la Belin. Concurenţii vor putea găti peştele prins.

DÂMBOVIŢA. Costel Căşuneanu ţine pe loc lucrările de asfaltare la Târgovişte. Firma PA&CO Internaţional Bacău a contestat procedura de atribuire a lucrărilor de asfaltare, ceea ce a dus la întârzierea reparării mai multor bulevarde din oraş.

DOLJ. Cele 215 persoane purtătoare ale virusului HIV nu au primit de două luni banii pentru tratament. Suma alocată a fost redusă la jumătate faţă de anul trecut.

GALAŢI. Sporuri salariale necuvenite. Fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac şi Eugen Durbacă, au avizat acordarea de sporuri ilegale subordonaţilor şi au prejudiciat bugetul cu 3,6 milioane de lei. Inspectorii financiari au sesizat Tribunalul Galaţi, iar cei doi riscă pedeapsa cu închisoarea.

GIURGIU. Un bărbat de 31 de ani din comuna Putineiu este cercetat penal după ce a furat 32.000 de euro din locuinţa unei persoane la care lucra ca mecanic auto.

GORJ. Angajaţii de la Ambulanţă sunt nevoiţi să facă suplimentar câte patru ture în fiecare lună, fără să fie plătiţi în plus. Conducerea instituţiei a solicitat înfiinţarea a încă nouă posturi de asistenţi medicali, dar nu a primit niciun răspuns. Pe timpul verii, atunci când angajaţii vor intra în concedii, nu se va mai putea face faţă solicitărilor.

HARGHITA. Cea mai scăzută temperatură a lunii mai s-a înregistrat ieri dimineaţă, la Bucin, unde a nins, iar stratul de zăpadă a fost de un centimetru. Mercurul termometrelor a coborât până la -1,3 grade Celsius.

HUNEDOARA. Contrabandişti somaţi cu arma. Doi bărbaţi au fost opriţi de poliţişti în trafic, la Crişcior, în timp ce transportau peste 12.000 de pachete de ţigări netimbrate. Cei doi sunt urmăriţi penal.

IALOMIŢA. Bătaie cu răngi şi pietre între rromii din Slobozia. Din cauza unor datorii, două familii s-au bătut până când au intervenit forţele de ordine. Patru persoane au ajuns la spital, iar alte 12 au fost reţinute de poliţişti.

IAŞI. Procurorii încă n-au finalizat dosarul deschis după prăbuşirea unui elicopter SMURD, în urmă cu patru ani, când au murit patru persoane. Anchetatorii spun că au nevoie de încă o expertiză pentru a stabili cauza accidentului.

ILFOV. Poliţiştii din localitatea Vidra au prins-o, în urmă cu două zile, pe Mirela Puricel (35 de ani), care era urmărită naţional de la 15 aprilie pentru deţinere de droguri de mare risc.

MARAMUREŞ. O nouă reţea de apă potabilă a fost inaugurată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Săpânţa. Investiţia a fost de trei milioane de lei, iar beneficiare vor fi două treimi din gospodăriile comunei.

MEHEDINŢI. Prima zi de sărăcie pentru sute de angajaţi de la MEVA. După o lună de şomaj tehnic, 385 de salariaţi ai uzinei de vagoane din Severin au fost trimişi acasă, de ieri.

MUREŞ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureş este bună de plată, după ce a pierdut în instanţă peste 80% din procesele privind taxa de primă înmatriculare sau de poluare. Suma care trebuie restituită este de două milioane de lei.

NEAMŢ. Salvamontiştii îi avertizează pe turiştii care vor să urce pe munte că temperaturile scăzute pentru această perioadă a anului pot cauza hipotermii. Mai mult, din cauza ceţii, drumeţii se pot rătăci foarte uşor.

OLT. Rromii datornici, spaima executorilor. Primăria Slatina caută oameni care să-i evacueze pe chiriaşii restanţieri din cartierul Progresu, dar executorii nu se prezintă de teama ameninţărilor ţiganilor datornici la apă.

PRAHOVA. Scade populaţia şcolară la licee. Din septembrie, la clasele a IX-a, vor exista 7.380 de locuri, cu 300 mai puţine comparativ cu acest an şcolar. Numărul total de locuri în unităţile de învăţământ liceal este de 20.000.

SATU MARE. O fetiţă de 10 luni din Tarna Mare a ajuns la spital după ce a fost muşcată de şobolani. Medicii de la Urgenţe i-au acordat micuţei primul ajutor.

SĂLAJ. Rata şomajului, în scădere. În prezent, sunt înregistraţi 10.716 şomeri, mai puţini cu 787 faţă de raportările anterioare. În procente, şomajul a scăzut de la 10, 90% la 10,07%.

SIBIU. Cea mai mare universitate din Sibiu scoate peste 4.000 de locuri la concurs pentru noul an universitar. Cele 11 facultăţi ale Universităţii „Lucian Blaga" pregătesc pentru admitere aproape 2.000 de locuri gratuite, restul fiind cu taxă.

SUCEAVA. Şeful DNA Suceava, Marius Surdu, găsit vineri în apartamentul său într-o baltă de sânge, şi-a revenit din comă şi este conştient. Bărbatul refuză să vorbească despre incident.

TELEORMAN. O porţiune de cinci kilometri din DN 54, între Turnu Măgurele şi Islaz, a fost reabilitată cu fonduri de la buget. Tronsonul rămas neasfaltat, lung de aproape un kilometru, va fi inclus în proiectul de construcţie a unei hidrocentrale pe Dunăre.

TIMIŞ. Notarii publici, avocaţii şi agenţii imobiliari şi-au redus activitatea la jumătate, în urma unui protest spontan al funcţionarilor de la Cartea Funciară. Cei din urmă sunt revoltaţi de scăderea salariilor şi neplata sporurilor.

TULCEA. Angajaţii Primăriei C.A. Rosetti din Delta Dunării nu şi-au mai primit salariile de peste patru luni. Primarul Antonel Pocora susţine că nu a primit niciun leu de la Consiliul Judeţean şi de la Direcţia de Finanţe.

VASLUI. Fac naveta la oraş pentru medicamente. În doar 14 localităţi din judeţ sunt deschise farmacii, motiv pentru care bolnavii care au nevoie de medicamente cheltuiesc sute de lei pentru a ajunge acolo.

VÂLCEA. Sute de nou-născuţi, expuşi contaminării cu TBC. 650 de bebeluşi externaţi în ultimele trei luni de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea pot contracta tuberculoza din cauză că nu au fost imunizaţi, stocul de vaccin fiind epuizat.

VRANCEA. S-a electrocutat la 27.000 de volţi. Alexandru Brumă (11 ani), din Mărăşeşti, s-a curentat la firele de înaltă tensiune în timp ce se juca pe un vagon de tren. Cu arsuri pe 65% din suprafaţa corpului, copilul a fost transportat la un spital din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite