Judeţ cu judeţ: Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a început, ieri, reamenajarea plajelor afectate de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Ana Poenariu
Foto: Ana Poenariu

Două dispozitive radioactive au dispărut din incinta Şantierului Naval Galaţi. Peste 700 de liceeni din Dâmboviţa au primit burse sociale pe baza declaraţiilor de venit date făcute de către părinţi. Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a început, ieri, reamenajarea plajelor afectate de viscol. O competiţie de schi extrem la care s-au înscris 60 de concurenţi are loc astăzi pe Valea Carp din Sinaia.

ALBA. Unsprezece poliţişti pentru animalele din judeţ. Poliţia Animalelor Alba va funcţiona într-o lună şi va interveni în cazurile de cruzime împotriva animalelor. Sesizările se vor face la numărul 9667.

ARAD. Peste 600.000 de euro pentru reţea rutieră cu Ungaria. Reprezentanţii oraşelor Arad şi Gyula au lansat, ieri, proiectul finanţat din bani europeni în care vor fi legate drumurile expres M44 din Ungaria cu Drumul Naţional Arad - Oradea.

ARGEŞ. Agentul Emil Bran (29 de ani) de la Poliţia Autostrăzi s-a împuşcat în cap, joi seară. El s-a sinucis după ce a fost părăsit de iubită, cu care era împreună de 12 ani.

BACĂU. Imobil distrus de un piroman. O clădire din localitatea Mărgineni în care funcţionau o discotecă şi poşta a fost incendiată intenţionat joi seară. Poliţiştii îl caută pe cel care a dat foc la două canapele din discotecă.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Judeţul a înregistrat o creştere de 150% a ratei de şomaj în ultimele 12 luni şi ocupă primul loc pe ţară la dinamica şomajului. Sunt 12.000 de persoane fără loc de muncă.

BIHOR. Sute de militari vor veni anual la instructajul despre tactici de contrainformaţii care va avea loc la Centrul de Excelenţă NATO, ce va fi deschis la 16 martie la Oradea. De deschiderea centrului vor beneficia firmele locale, iar pe pagina oficială a NATO se face lobby pentru oraş şi judeţ, cu spaţii de cazare sau cu obiective turistice şi staţiuni.

BOTOŞANI. Firma care ridică maşinile parcate ilegal în Botoşani riscă să piardă contractul încheiat cu Primăria, din cauza sutelor de reclamaţii ale şoferilor. Şefii societăţii cer însă 200.000 de euro pentru rezilierea acordului.

BRAŞOV. Veteranii braşoveni plătesc şi ce nu ar trebui. Reprezentanţii Asociaţiei Veteranilor de Război au cerut, ieri, sprijinul Prefecturii pentru că, deşi sunt scutiţi de impozit pe terenuri, autorităţile locale îi somează să achite aceste taxe.

BRĂILA. Dunărea ameninţă digurile din Insula Mare al Brăilei. Fluviul crescuse, ieri, cu 30 de centimetri. Se preconizează că până la 3 martie va mai creşte cu cel puţin 1,2 metri şi va ajunge la nivelul cotelor de inundaţie.

BUZĂU. Elevi lăsaţi fără burse. Consiliul Local Buzău a respins hotărârea prin care trebuia să plătească bursele şcolare a peste 200.000 de elevi, pe motiv că sumele nu au fost prevăzute în buget. Primăria dădea până acum 10.300 de lei lunar.

CARAŞ-SEVERIN. Capitala muzicii electronice se mută la Reşiţa. Şase dintre cei mai cunoscuţi DJ vor mixa în paralel în concertul „Urban Groove Experience". Spectacolul va avea loc diseară, de la ora 22.00, în subsolul unei clădiri industriale.

CĂLĂRAŞI. Chiriaşii locuinţelor ANL din Călăraşi nu au bani să-şi cumpere apartamentele. Locuinţele au fost scoase la vânzare de doi ani, dar nu s-a depus nicio cerere de cumpărare. O garsonieră costă 19.000 de euro, iar un apartament, 27.000 de euro.

CLUJ. Reclamă vizibilă din avion. Acoperişul de 3.000 de metri pătraţi al unui depozit de lângă Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a fost transformat într-o reclamă de un producător de scaune. Publicul-ţintă: pasagerii avioanelor.

CONSTANŢA. Se reface nisipul pe litoral. Utilajele Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral au început, ieri, reamenajarea plajelor afectate de viscol. Operatorii turistici le vor prelua pentru pregătirea sezonului turistic.

COVASNA. Arestat pentru că facilita obţinerea de permise false în Ungaria. Janos Gabor Crăciun (27 de ani), din Sfântu Gheorghe, pretindea câte 2.000 de euro pentru fiecare act, bani pe care-i împărţea cu reprezentanţii unei şcoli de şoferi din Budapesta şi cu un instructor auto din Sfântu Gheorghe.

DÂMBOVIŢA. Peste 700 de liceeni din judeţ au primit burse sociale pe baza declaraţiilor de venit false făcute de către părinţi. Cei care au semnat declaraţii notariale pe proprie răspundere riscă doi ani de închisoare sau amendă penală.

DOLJ. Examen de admitere la Facultatea de Drept din Craiova. Senatul Universităţii a decis ca, în iulie, tinerii care vor să intre pe cele 260 de locuri fără taxă să susţină un test grilă la limba română. Din 2003 nu s-a mai dat examen.

GALAŢI. Două dispozitive radioactive au dispărut din incinta Şantierului Naval. Oamenii contaminaţi cu această substanţă sunt predispuşi la cancer sau la alte boli grave. Autorităţile au deschis o anchetă.

GIURGIU. Doi tineri din Novaci sunt cercetaţi pentru tâlhărie, distrugere şi violare de domiciliu. Ei intrau în locuinţe după ce distrugeau gardul şi după ce spărgeau geamurile. Apoi îi ameninţau cu cuţitul pe proprietarii pe care-i jefuiau.

GORJ. Bătrânul acuzat de pedofilie deschide proces pentru şantaj. Antonie Ohotă (77 de ani), bănuit că ar avea un copil cu o fată de 14 ani, o dă în judecată pe Clara Nedelcu, mama fetei. Ohotă spune că a fost şantajat de femeie şi vrea ca aceasta să fie testată cu detectorul de minciuni.

HARGHITA. Peste 60 de rable date pe zi. În cinci zile, 300 de harghiteni au renunţat la autoturismele vechi în programul Rabla. Conducerea REMAT a anunţat că s-au preluat mai multe maşini decât pe tot parcursul anului trecut.

HUNEDOARA. Ofertă dezamăgitoare de joburi. Sute de oameni s-au înghesuit, ieri, la prima bursă a locurilor de muncă organizată în acest an la Deva, unde s-au oferit însă doar 89 de joburi.

IALOMIŢA. Locuitorii Sloboziei vor fi nevoiţi să cumpere apă plată încă un an de acum încolo. Atât va dura înlocuirea reţelei de alimentare cu apă.

IAŞI. Serviciul Teritorial Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este pe ultimul loc la capitolul eficienţă. Procurorii ieşeni au trimis, anul trecut, doar trei dosare pe masa judecătorilor. Şefii DNA Iaşi îşi justifică rezultatele slabe prin faptul că posturile de procurori au fost ocupate târziu şi că instituţia a fost nevoită să-şi mute sediul.

ILFOV. Un urmărit naţional pentru omor a fost prins, ieri, în oraşul Popeşti-Leordeni. Mihai Petenel (30 de ani) are de executat cinci ani de închisoare.

MARAMUREŞ. Tinerii băimăreni care se pregătesc de nuntă se pot inspira de la târgul „Nunta de la A la Z". La evenimentul care are loc azi şi mâine la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie, îşi prezintă ofertele 33 de firme.

MEHEDINŢI. Două luni de şomaj tehnic la Severnav. Conducerea şantierului naval a decis, din cauza lipsei de comenzi, trimiterea acasă a 400 de angajaţi, de la 1 martie. În cele două luni, angajaţii vor primi 75% din salariu.

MUREŞ. Zece dintr-o lovitură. Proprietarii maşinilor parcate în faţa unui bloc din Târgu-Mureş au trătit clipe de coşmar ieri dimineaţă, când şi-au văzut autoturismele în flăcări. Pompierii au spus că au luat foc una după alta de la o maşină care a fost incendiată intenţionat.

NEAMŢ. Şoferii prinşi băuţi la volan nu mai pot fi verificaţi prin analize de sânge, singurele probe admise la proces. Serviciul de Medicină Legală refuză testele de alcoolemie din cauza datoriei de aproape 120.000 de lei pe care o are Poliţia.

OLT. Speculanţii din Slatina cumpără maşini vechi cu 1.000 de lei bucata, pe care le duc la Remat, iar voucherele în valoare de 3.800 de lei le vând apoi cu 2.000 de lei. În ultimele trei zile s-au casat peste 200 de autoturisme.

PRAHOVA. Competiţie extremă azi, pe Valea Carp din Sinaia. 60 de concurenţi s-au înscris la startul întrecerii de freeride, un sport care presupune coborârea liberă pe pârtii accidentate. Cel mai mic participant are 11 ani.

SATU MARE. Doi copii, unul de un an, iar celălalt de trei săptămâni, au fost transportaţi în stare gravă, ieri, cu un avion al armatei de la Satu Mare la Bucureşti. Ei au suferit arsuri, după ce casa în care locuiau a sărit în aer.

SĂLAJ. Patru tineri au fost reţinuţi, ieri, pentru punerea în circulaţie a mai multor bancnote false. Ei au fost prinşi în timp ce încercau să comercializeze, în localitatea Sărmăşag, 3.700 de euro în bancnote de 50 de euro falsificate.

SIBIU. Gheişe, faraoni, regine, prinţi şi piraţi au dansat, ieri, pe ritmuri de Macarena. Elevii Şcolii Generale nr. 8 din Sibiu şi-au demonstrat măiestria în carnavalul cu o tradiţie de peste 15 ani.

SUCEAVA. „Big Brother" la Suceava. Municipalitatea va instala în tot oraşul, până în toamnă, peste 100 de camere de luat vederi. Investiţia ajunge la 600.000 de euro, din bani europeni.

TELEORMAN. Peste 800 de agenţi economici din judeţ au datorii la stat. Suma totală a restanţelor depăşeşte 48 de milioane de lei, iar în cazul firmelor respective s-a început executarea silită.

TIMIŞ. Furat de propriii şoferi. Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca spune că şoferii care îi conduc cele 600 de TIR-uri fură lunar 50.000 de litri de motorină. El îi acuză pe procurori şi poliţişti că nu fac nimic, deşi le-au adus probe.

TULCEA. Consiliul Judeţean s-a asociat, ieri, cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării" şi cu trei asociaţii neguvernamentale pentru atragerea de fonduri europene în scopul dezvoltării unui sector piscicol.

VASLUI. Omorât pentru pensie în stil mafiot. Dumitru Tăbuş (74 de ani) din localitatea Zorleni a fost găsit, ieri, mort în casă. Bătrânul tocmai primise pensia de 1.000 de lei şi avea mâinile legate la spate şi un căluş în gură.

VÂLCEA. Primarii sunt obligaţi să-şi facă ordine în bătătură. Toţi edilii din judeţ sunt somaţi de conducerea Prefecturii să se ocupe de strângerea deşeurilor de pe râuri şi de pe drumuri.

VRANCEA. Amintiri din „Epoca de aur". Locuitorii din Focşani sunt invitaţi diseară la „Comunist Party", într-un club din oraş, pentru a asculta muzică patriotică remixată. Vestimentaţia obligatorie: costum de pionier şi cravată roşie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite