Judeţ cu judeţ: Debitul Dunării la intrarea în ţară este în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Florin Chirica
Foto: Florin Chirica

Compania Bechtel, care construieşte Autostrada Transilvania, a amânat cu o lună concedierea a 2.000 de angajaţi. Doar 10 profesori gorjeni din cei aproape 5.000 din judeţ sunt înscrişi ca persoane fizice autorizate şi eliberează chitanţe pentru orele de meditaţii. Debitul Dunării la intrarea în ţară este în creştere, anunţă autorităţile din Mehedinţi. Medicul Claudia Ghenadi din Focşani a dat, în ultimele 12 luni, concedii

ALBA. Temniţele unde au fost ţinuţi prizonieri Horea, Cloşca şi Crişan vor fi reabilitate. Investiţia de 5 milioane de euro, suportată de Ministerul Culturii, prevede restaurarea zidurilor cetăţii din Alba Iulia şi a mai multor bastioane.

ARAD. Fabrica de mobilă IMAR pune lacătul pe porţi. Colosul care acum o sută de ani fabrica mobilier pentru Curtea Imperială din Austria are datorii mari la bugetul de stat şi către angajaţi.

ARGEŞ. Iarna a lăsat urme grele în bugetul local. După ce au scos din „buzunarul" urbei 800.000 de lei pentru deszăpezire, autorităţile locale din Piteşti vor plăti de 20 de ori mai mult pentru repararea asfaltului distrus de utilaje.

BACĂU. Patru judecători băcăuani au primit, în pragul pensionării, câte 70.000 de lei drept salarii compensatorii. După încetarea activităţii, foştii magistraţi primesc pensii cuprinse între 8.000 şi 9.000 de lei lunar.

BIHOR. Normă la spartul locuinţelor: ziua şi lovitura. Braşoveanul Dan Piţeriu, zis „Raţa", a fost trimis în judecată ieri de magistraţii orădeni după ce a spart opt locuinţe într-o săptămână.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Firma de transport în comun din Bistriţa a scos la concurs şase posturi de şofer destinate femeilor. Directorul companiei spune că şoferiţele iau munca mai în serios.

BRAŞOV. Casă în flăcări, chiar lângă hidrant. Un imobil şi trei anexe din Codlea au fost cuprinse de un incendiu, ieri, iar acţiunea pompierilor a fost îngreunată de faptul că, deşi exista un hidrant lângă poartă, acesta nu era alimentat cu apă.

BOTOŞANI. Două mii de botoşăneni riscă să rămână cu pensii mici fiindcă nu pot intra în posesia actelor necesare recalculării. Ei au lucrat în fostele fabrici comuniste, iar actele lor de angajare sunt acum la Arhivele Statului. Potrivit oficialilor, ar trebui dată o ordonanţă de urgenţă prin care să se aloce bani pentru personalul care eliberează documentele din arhivă.

BRĂILA. Consiliul Judeţean va cheltui 12 milioane de lei pentru cârpirea şoselelor din judeţ distruse în cursul iernii. În toamna trecută s-au cheltuit 4 milioane de lei pentru repararea aceloraşi drumuri.

BUZĂU. Sinucidere misterioasă. Un bărbat din comuna Tisău şi-a găsit vecinul spânzurat de creanga unui copac. Sinucigaşul, Costel Manea (35 de ani), era căsătorit şi avea doi copii. Bărbatul nu a lăsat niciun bilet de adio.

CARAŞ-SEVERIN. Filmul „Eu când vreau să fluier, fluier!" va rula şi la Reşiţa, oraşul natal al regizorului Florin Şerban. Primăria a anunţat ieri că va redeschide cinematograful „Dacia", aflat în paragină de mai mulţi ani. În plus, regizorul Florin Şerban, care a câştigat premiul juriului la Festivalul de Film de la Berlin, va fi propus cetăţean de onoare al oraşului.

CĂLĂRAŞI. Sistemul de parcări din Călăraşi va fi reorganizat. Oraşul va avea 750 de noi locuri de parcare, iar un tichet valabil o oră va costa 2 lei, în vreme ce pentru unul de 24 de ore se vor plăti 5 lei.

CLUJ. Marea concediere Bechtel a fost amânată. Compania americană care construieşte Autostrada Transilvania a dat, luna trecută, preavize de concediere pentru 2.000 de angajaţi. Ieri, americanii au anunţat că amână concedierile cu o lună.

CONSTANŢA. Mărgele de nisip pentru doamne și domnișoare. Copiii din Cobadin, Corbu, Cumpăna, Medgidia, Cernavodă şi Cogealac, sprijiniţi de organizaţia nonguvernamentală World Vision, au vândut ieri sute de mărţişoare, felicitări şi bijuterii confecţionate de ei.

COVASNA. Câinii vagabonzi, plimbaţi prin şcoli. Angajaţii dăpostului de câini comunitari din Sfântu Gheorghe vor să-i facă astfel pe copiii din clasele I - IV să îndrăgească animalele.

DÂMBOVIŢA. Copil înecat în beciul casei. Un băieţel în vârstă de trei ani şi jumătate din comuna Cândeşti a căzut, ieri, în beciul plin cu apă din spatele casei sale. Poliţiştii au declanşat o anchetă.

DOLJ. Familia femeilor ucise cere moartea asasinului. Rudele celor două femei înjunghiate în scara unui bloc din cartierul craiovean George Enescu sunt în stare de şoc şi insistă ca lui Vasile Şolea, criminalul de 28 de ani, să-i fie aplicată pedeapsa capitală.

GALAŢI. Cadou de Mărţişor: avizul de concediere. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numărul angajaţilor care vor fi concediaţi luna aceasta se apropie de 1.000.

GIURGIU. Dunărea a depăşit cota de atenţie ieri-dimineaţă în dreptul Portului Giurgiu. Fluviul se află sub atenţionare de cod galben privind creşterea cotelor apelor, iar autorităţile au luat măsura instituirii serviciului de permanenţă la primării.

GORJ. Profesorii dau meditaţii ilegal. Dintre cei aproape 5.000 de dascăli care profesează în judeţ, doar 10 sunt înscrişi ca persoane fizice autorizate pentru a da meditaţii şi eliberează chitanţă după fiecare oră de pregătire.

HARGHITA. Două sute de concedieri pregătite la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc. Conducerea susţine că unitatea nu dispune de fonduri pentru plata unor drepturi salariale restante, iar disponibilizările reprezintă singura soluţie.

HUNEDOARA. Conducerea Companiei Naţionale a Huilei Petroşani a anunţat, ieri, că minerii disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii în funcţie de vechime. Ortacii primesc între trei şi zece salarii medii nete, în valoare de câte 2.100 de lei.

IALOMIŢA. Fostul CAP din Slobozia va fi transformat în centru comercial. Municipalitatea scoate la licitaţie 4.000 de metri pătraţi pentru construcţia de spaţii comerciale. Chiria minimă este de 3,5 lei pe metrul pătrat.

IAŞI. Coşarul Willy a renunţat ieri la curăţarea hornurilor pentru a aduce noroc ieşenilor care au trecut prin faţa Agenţiei CFR. Coşarul s-a lăsat atins de trecători ca să aibă noroc tot anul şi a oferit mărţişoare femeilor şi bomboane copiilor.

ILFOV. Un agent-şef din cadrul Inspectoratului Judeţean Ilfov a fost prins ieri de poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie în timp ce lua mită. În schimbul modificării unei alcolemii, poliţistul i-a cerut unui şofer 2.500 de euro.

MARAMUREŞ. Fetele din judeţ au fost cele care au oferit mărţişoare flăcăilor în prima zi din luna martie. În schimb, ele au fost invitate la masă şi au fost „cinstite" cu bucate alese, de post.

MEHEDINŢI. Lacul de acumulare din dreptul municipiului Orşova a fost golit pentru a face faţă viiturii care se îndreaptă dinspre Baziaş. Debitul Dunării la intrarea în ţară depăşeşte mediile multianuale ale lunilor februarie şi martie.

MUREŞ. Angajaţii CFR Marfă din gara Deda, care au fost incluşi pe listele de disponibilizare, au intrat, ieri, în grevă. Aceştia susţin că li s-a cerut şpagă de până la 3.000 de euro pentru a-şi păstra posturile.

NEAMŢ. Poştaşii vor împărţi pensiile cu GPS-ul în geantă. De luna aceasta, angajaţii vor fi monitorizaţi cu ajutorul sistemelor electronice de localizare. Astfel, ei speră că hoţii vor fi descurajaţi şi nu-i vor mai ataca.

OLT. Primarii a zeci de localităţi, printre care şi Slatina, sunt nemulţumiţi de modul în care Consiliul Judeţean a împărţit banii şi spun că sumele nu le ajung nici pentru salarii. Edilii au ameninţat că vor închide primăriile.

PRAHOVA. Captivi în trenuri. Garniturile CFR care leagă Bucureştiul de Braşov au înregistrat, ieri, întârzieri de până la două ore pe Valea Prahovei, între staţiile Comarnic şi Valea Largă, din cauza unei linii de înaltă tensiune care s-a rupt.

SATU MARE. „Vacamobilul", o afacere pe roţi. Sătmăreanul Wilhelm Fellner a investit 33.000 de euro în două dozatoare mobile. Fermierul din Satu Mare vinde circa 200 de litri de lapte pe zi, la preţul de 2,5 lei pe litru.

SĂLAJ. Poliţiştii au prins în flagrant, zilele trecute, 13 persoane care încercau să comercializeze valută falsă. Suspecţii voiau să vândă 3.700 de euro şi un milion de forinţi.

SIBIU. Elevii sunt cuminţiţi cu camere video. Instalate pentru protejarea elevilor, sistemele de supraveghere montate în nouă şcoli generale şi un liceu din Sibiu au dus atât la scăderea numărului de spargeri, cât şi la scăderea conflictelor dintre elevi.

SUCEAVA. Săptămâna şi pana de curent generală în Suceava. Locuitorii fostei Cetăţi de Scaun umblă noaptea pe străzi cufundate în beznă. Reţeaua de iluminat public este depăşită fizic, iar penele de curent se produc săptămânal.

TELEORMAN. Poliţiştii din Roşiorii de Vede au descoperit în autoturismul unui bărbat din comuna Crângeni un pistol şi şase cartuşe de calibrul 9 mm, deţinute în mod ilegal. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal.

TIMIŞ. Reprezentanţii transportatorilor au protestat ieri la ieşirea din Timişoara spre Lugoj faţă de măsurile primăriei de a interzice accesul camioanelor mai mari de 7,5 tone în oraş.

TULCEA. Edilii au aprobat construirea unui sat de vacanţă ce va cuprinde locuinţe particulare la marginea oraşului Tulcea. „Grădina Soarelui" se va întinde pe şapte hectare şi va fi construită de doi investitori privaţi.

VASLUI. Serviciul de Ambulanţă Vaslui, în pană de medici. La staţiile din Murgeni şi Huşi lucrează doar asistenţi medicali, iar în caz de urgenţă sunt aduşi medici generalişti de la Vaslui sau Bârlad.

VÂLCEA. O femeie din Râmnicu Vâlcea acuză CEZ că i-a umflat factura la curent cu 5.500 de lei. După ce a pierdut în România un proces în 2006, Floarea Găină a hotărât să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului.

VRANCEA. Doctoriţa Claudia Ghenadi din Focşani este campioană la dat concedii medicale. Ea le-a oferit pacienţilor săi, în ultimele 12 luni, concedii medicale care însumează 2.500 de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite