Judeţ cu judeţ: Consilierii locali din Orşova vor recita versuri din Mihai Eminescu la Festivalul Internaţional de Poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii comunelor Ciugud şi Berghin, judeţul Alba, sunt primii din mediul rural care-şi vor plăti impozitele online. Fostul primar al oraşului Baia Mare, Cristian Anghel, va fi eliberat după ce a făcut 10 luni din pedeapsa de 2 ani şi jumătate de închisoare. Averea prim-procurorului Teodor Trancă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, a fost sechestrată.

ALBA. Locuitorii comunelor Ciugud şi Berghin sunt primii din mediul rural care-şi vor plăti impozitele online. Sistemul va deveni operaţional în cinci luni, în cadrul proiectului de 460.000 de lei, din bani europeni.

ARAD. Oficiul parohial al Bisericii Roşii din Arad a fost predat ieri Episcopiei Lutherane. Timp de aproape un an, biserica a fost închisă după ce fostul preot, Tothpal Bela, şi-a însuşit lăcaşul de cult şi câteva spaţii comerciale.

ARGEŞ. Filiala CEC din comuna argeşeană Miroşi a fost jefuită ieri-dimineaţă. Hoţii au spart un geam şi au furat 9.000 de lei. Poliţiştii încearcă să-i prindă pe infractori cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere.

BACĂU. Doi sinistraţi din comuna Săucești au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean după ce o butelie le-a explodat în faţă. Alina Albuţ (31 de ani) a suferit arsuri de gradul II şi III pe jumătate din suprafaţa corpului, iar socrul său, Neculai Alexandrescu (77 de ani), s-a ars pe mâini şi pe faţă. Casa distrusă de explozie a fost inundată în vară.

BIHOR. Ecologii se opun construirii unei staţiuni într-o zonă protejată de la Padiş. Mihai Togor, preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică, consideră afacerea drept un „tun imobiliar".

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Biserica Evanghelică din Bistriţa va avea, din septembrie, lift panoramic. Ascensorul va fi amplasat în interiorul turnului, iar investiţia pentru amenajarea lui este de circa 500.000 de lei.

BOTOŞANI. Șoferii pot parca din nou unde vor în oraşul Botoşani. Firma care ridica maşinile oprite ilegal şi-a mutat autospecialele în alte localităţi după ce edilii au reziliat contractul.

BRAŞOV. Cristian Cioacă va fi judecat în alt oraş. La termenul de ieri în dosarul în care este acuzat de părinţii Elodiei că i-ar fi furat acesteia bunuri în valoare de 500.000 de lei, poliţistul a cerut strămutarea procesului.

BRĂILA. Poliţia Brăila le-a deschis, ieri, dosar penal părinţilor bebeluşului care a murit din cauza mizeriei în Deduleşti. Constantin Matei şi Andreea Micu au rămas şi fără ceilalţi trei minori, luaţi de Protecţia Copilului.

BUZĂU. Cea mai mare firmă de construcţii din Buzău este ameninţată de Fisc cu falimentul pentru neplata impozitelor, în valoare de 1,7 milioane de lei. Patronii Concifor SA spun că statul le datorează aceeaşi sumă pentru mai multe lucrări.

CARAŞ-SEVERIN. Sindicaliştii de la UCM Reşiţa strâng semnături de la cei 4.000 de angajaţi pentru susţinerea şefilor arestaţi pentru o fraudă de 60 de milioane de euro. Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda sunt în arest din noiembrie.

CĂLĂRAŞI. Deficit de medici. Spitalul Judeţean are nevoie de peste 100 de doctori, dar sunt angajaţi doar 39 de medici.

CLUJ. Conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai" a decis înfiinţarea de oficii de înscriere la universităţile partenere din străinătate. Astfel se vor atrage studenţi din Milano, Genova, Valencia, Viterbo, Roma Tre, Tarragona, Montpellier sau Regensburg. În colaborare cu aceste universităţi se vor organiza cursuri de licenţă, master şi doctorat.

CONSTANŢA. Un tânăr a fost arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce a prejudiciat statul cu 1,2 milioane de lei. Florentin Anghel (26 de ani) făcea comerţ ilicit cu cereale prin intermendiul unei firme din localitatea Ovidiu.

TIMIŞ. Crater pe trecerea de pietoni. Locuitorii de pe strada Belgrad din Timişoara s-au trezit ieri-dimineaţă cu o groapă în mijlocul străzii. Reprezentanţii Aquatim spun că vor acoperi groapa adâncă de un metru.

COVASNA. Consiliile locale, somate să renunţe la ziua liberă legală din 15 martie. Reprezentanţii Prefecturii au cerut revocarea hotărârilor prin care s-a decis ca 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, să fie zi nelucrătoare.

DÂMBOVIŢA. Trei executori fiscali au fost atacaţi cu acid de baterie de patronul unui magazin de piese auto din Târgovişte. Inspectorii voiau să închidă magazinul pentru o datorie de aproape 500.000 de lei.

DOLJ. Centrul de afaceri produce 500 de euro pe lună. Doar cinci firme au închiriat birouri în clădirea în care autorităţile din Craiova au investit peste 600.000 de euro. Chiria plătită este de 2 euro pe metru pătrat.

GALAŢI. Directorii celor două şcoli din comuna Lieşti vor fi demişi dacă le mai dau profesorilor salarii majorate cu 50%, conform legii din 2008 pe care Guvernul nu a aplicat-o. Dascălii au primit lefuri mărite în 2010.

GIURGIU. Trei urmăriţi general au fost depistaţi, ieri, într-un tren, de vameşii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Infractorii aveau mandate de arestare preventivă pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor.

GORJ. Castanii de pe plantaţia de la Tismana, afectaţi de o ciupercă periculoasă, vor fi trataţi de cercetători americani. Acţiunea are loc în cadrul unui proiect de 3,8 milioane de euro, care include şi amenajarea de spaţii moderne de campare.

HARGHITA. Schimbarea denumirii străzii ,,Mihai Eminescu" în ,,Attila" a fost respinsă de consilierii din Miercurea Ciuc. Decizia a fost luată cu trei voturi împotrivă şi două abţineri.

HUNEDOARA. Cei cinci tineri judecaţi în dosarul de trafic de ketamină vor rămâne în arest. Judecătorii Tribunalului Hunedoara au respins cererile de eliberare sub control judiciar. În acest dosar sunt cercetate 30 de persoane.

IALOMIŢA. Şcolile din Slobozia vor fi din nou păzite. Disponibilizaţi în toamnă, cei 150 de agenţi comunitari care asigurau paza unităţilor de învăţământ vor fi reîncadraţi la o firmă privată de pază, nou-înfiinţată.

IAŞI. Primul caz de gripă porcină din acest an a fost semnalat la un ieşean de 60 de ani, internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie. Se pare că bărbatul s-a îmbolnăvit în timpul excursiei făcute în Egipt de Crăciun.

ILFOV. Linia de autobuze 431, ce face legătura între Bucureşti şi oraşul Măgurele, va fi desfiinţată de sâmbătă. Între Bucureşti şi Măgurele va funcţiona în continuare linia 453, până în satul Pruni, şi linia 427, până în satul Vârteju.

MARAMUREŞ. Fostul primar al oraşului Baia Mare va fi eliberat după ce a făcut 10 luni din pedeapsa de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie. Cristian Anghel a beneficiat de eliberarea condiţionată a persoanelor de peste 60 de ani care au făcut o treime din pedeapsă.

MEHEDINŢI. Consiliul Local Orşova a adoptat o hotărâre care prevede ca fiecare consilier să recite câte o poezie de Mihai Eminescu la Festivalul Internaţional de Poezie care va avea loc mâine.

MUREŞ. Administratorii au decis să închidă pârtia de tubing de pe Platoul Corneşti. Instalaţiile pentru producerea zăpezii artificiale nu mai pot funcţiona întrucât temperaturile sunt mai mari de minus 4 grade Celsius.

NEAMŢ. Un bărbat de 50 de ani din localitatea Borleşti a ars de viu în propria casă. Poliţiştii susţin că patul în care stătea victima a luat foc de la o ţigară uitată aprinsă.

OLT. Tribunalul Olt a anulat decizia de concediere a chirurgului Mircea Tuşciuc, acuzat de moartea unui băiat de 9 ani care a intrat în şoc septic după ce i-a fost amputată o mână. Conducerea Spitalului de Urgenţă va face recurs.

PRAHOVA. Primul centru de pelerinaj din judeţ se deschide la Ploieşti. Se vor organiza, contra cost, excursii în ţară şi în străinătate pentru turiştii care doresc să viziteze biserici şi mănăstiri.

SATU MARE. Casa de Asigurări de Sănătate eliberează adeverinţe scrise de mână, până la remedierea problemelor apărute la sistemul informatic.

SĂLAJ. Doar jumătate dintre cele 57 de microbuze şcolare din judeţ au licenţă pentru transport persoane. Primăriile au fost avertizate că riscă amenzi între 20.000 şi 25.000 de lei dacă nu obţin documentele legale.

SIBIU. Pensionarii cer ajutorul Ministerului Sănătăţii. Unii dintre membrii Asociaţiei Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor se plâng că au fost somaţi să plătească datorii pe care nu le au către bugetul asigurărilor de sănătate.

SUCEAVA. Modernizarea sistemului de iluminat public din oraşul Suceava va costa 8,3 milioane de lei, din care 80% sunt bani europeni. Proiectul trebuie finalizat în opt luni.

TELEORMAN. Poliţia Locală din Alexandria s-a înfiinţat doar pe hârtie. Instituţia nu va funcţiona pentru că nu există personal specializat şi nici suport tehnic, iar Primăria va cere desfiinţarea acesteia.

TULCEA. Hrană pentru păsările sălbatice din Delta Dunării. O firmă din Murighiol a donat două tone de cereale pentru păsările din zona lacurilor Sărături, Murighiol și Uzlina care riscă să moară de foame din cauza îngheţării apelor.

VASLUI. Jandarmii, poliţiştii şi procurorii au descins ieri în cinci locuinţe din Bârlad pentru a destructura o reţea de proxeneţi. Au fost reţinute 15 persoane acuzate că racolau tinere pe care le obligau să se prostitueze în ţară şi în Turcia.

VÂLCEA. Averea prim-procurorului Teodor Trancă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, a fost sechestrată în vederea confiscării. Magistratul va fi judecat pentru trafic de influenţă.

VRANCEA. Conturile Primăriei Focşani sunt blocate de Electrica. Furnizorul de energie electrică are de primit 64.000 de lei pentru facturile neplătite de chiriaşii căminului Întreprinderii de Scule Hidraulice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite