Judeţ cu judeţ: Compania Bechtel a fost amendată cu 50.000 de lei pentru moartea unui muncitor care lucra la autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este acuzat de corupţie va începe la 20 ianuarie. Compania Bechtel  a fost amendată cu 50.000 de lei pentru moartea unui muncitor care lucra la autostradă. Comercianţii din Târgu Mureş se plâng că vând foarte puţini brazi din cauza taxelor mari cerute în pieţe. Spectacolul „Spărgătorul de nuci“,  programat pentru astăzi şi mâine la Sibiu, a fost amânat după ce

ALBA. Porţiuni din 11 drumuri judeţene din Munţii Apuseni şi Munţii Şureanu, unele dintre ele turistice, au fost închise circulaţiei auto, de ieri până la 15 martie 2010. Decizia aparţine Consilului Judeţean şi a fost justificată de costurile foarte mari cu deszăpezirea.

ARAD. Procesul în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este acuzat de corupţie va începe la 20 ianuarie. Judecătorul Laura Lazăr a respins, ieri, excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de avocatul oamenilor de afaceri judecaţi în aceeaşi cauză cu edilul.

ARGEŞ. Preotul Iunonis Ionescu din comuna Bradu a derapat, ieri, din cauza zăpezii, şi a căzut cu maşina într-un canal. Autoturismul a rămas suspendat între pereţii malului. Preotul şi soţia lui, aflată pe scaunul din dreapta, au scăpat teferi.

BACĂU. Două surori au decedat prin asfixiere. Fetiţele de un an, respectiv 3 ani, din satul Hârja au murit, luni seară, într-un incendiu provocat de o scânteie de la coşul de fum al sobei. Părinţii au plecat în pădure să aducă bradul de Crăciun şi le-au lăsat pe fete cu o verişoară de 17 ani, care însă le-a încuiat în casă şi a plecat.

BIHOR. Centura cu patru benzi a Oradei a fost deschisă, ieri, circulaţiei. Lucrările de reabilitare şi de extindere au durat trei luni.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Bistriţenii urcă cu lifturi expirate. Aproximativ 80% din ascensoare au fost montate în urmă cu 20 de ani, iar durata optimă de funcţionare a unui lift este de 15 ani. Un ascensor nou costă 30.000 de euro.

BOTOŞANI. Plătesc şi cei care nu consumă. Societatea de termoficare va trimite facturi şi botoşănenilor care nu sunt branşaţi la sistemul centralizat. Ei vor taxa astfel căldura emanată de ţevile care trec prin apartamente.

BRAŞOV. Revelion pentru copii. Părinţii care vor să se distreze fără copii de Anul Nou îi pot duce pe aceştia la un after-school din Hărman, localitate afltă la 7 kilometri de Braşov. Pentru 200 de lei, micuţii primesc masă şi şampanie fără alcool.

BRĂILA. Şase firme de construcţii şi prestări de servicii fac concedieri colective până la sfârşitul anului. Vor rămâne fără loc de muncă 344 de brăileni.

BUZĂU. Împrumut pentru reabilitarea drumurilor. Primăria Buzău pune gaj bunuri publice pentru un credit de şase milioane de lei pentru achitarea lucrărilor la asfaltarea a 10 străzi.

CARAŞ-SEVERIN. Investiţie pentru copiii săraci. Un cămin social a fost inaugurat, ieri, la Bocşa de Fundaţia Umanitară „Triumful Inimii". Căminul are 50 de locuri şi investiţia a fost de două milioane de euro.

CĂLĂRAŞI. Bani pentru facturile neplătite. În urma unei rectificări bugetare, şcolile şi grădiniţele din municipiului Olteniţa vor primi, în această săptămână, bani pentru achitarea restanţelor la energia termică şi la utilităţi. Suma totală este de 280.000 de lei.

CLUJ. Compania Bechtel a fost amendată cu 50.000 de lei, de Inspectoratul de Muncă Cluj, pentru moartea unui muncitor care lucra la autostradă. Gheorghe Sevastian Bubău (47 de ani) a căzut de la 20 de metri înălţime, la 9 octombrie. Conducerea companiei este cercetată penal.

CONSTANŢA. Şantajaj între minori. Răzvan Băcioiu (16 ani) din Medgidia a fost prins în flagrant, ieri, când încasa 250 de lei de la Alexandru Livian (13 ani), pe care-l ameninţa cu bătaia dacă nu-i dădea bani.

COVASNA. Copiii de la Şcoala specială din Olteni şi din centrul de plasament din localitate vor primi, vineri, căciuli şi fulare. Acestea au fost strânse în campania „Căldură pentru copii" organizată de Asociaţia „Ecou" din Sfântu Gheorghe.

DÂMBOVIŢA. 24 de târgovişteni pentru o locuinţă ANL. Pentru cele 146 de apartamente care vor fi gata în martie 2010 sunt 3.480 de solicitanţi cu vârsta sub 35 de ani.

DOLJ. Cazul bolnavilor morţi de la sanatoriul Poiana Mare, pe masa CEDO. Centrul de Resurse Juridice şi Interights a înaintat Curţii Europene a Drepturilor Omului o reclamaţie în numele a cinci pacienţi decedaţi în 2004, din cauza slabei îngrijiri şi a tratamentului inadecvat.

GALAŢI. Carantină la graniţă. Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare a instituit măsuri de carantină la graniţa cu Republica Moldova, în vămile Giurgiuleşti şi Oancea, după ce în Rusia şi Ucraina a izbucnit o epidemie de pestă porcină.

GIURGIU. A căzut maşina peste el. Un bărbat din municipiul Giurgiu se băgase sub autoturismul Dacia pentru a-l repara, dar buturugile cu care fusese proptit acesta s-au dărâmat şi maşina a căzut peste el. Victima a fost internată la spital.

GORJ. Profesoara, la psiholog. Ramona Mischie, care a avut o relaţie cu Alexandru Popovici, elevul care s-a sinucis, a acceptat să fie consiliată de un psiholog, la sfatul reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar.

HARGHITA. Un şofer de 32 de ani, cu permisul reţinut pentru consum de alcool, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit frontal de un microbuz. Accidentul a avut loc luni noaptea, iar şoferul este în comă la spital.

HUNEDOARA. Procesul dosarului Petrila a fost amânat. Avocaţii celor trei acuzaţi, Aurelian Necula, Gheorghe Roşu şi Dan Ungur, au cerut, ieri, strămutarea procesului. Cererea va fi analizată, la 25 ianuarie 2010, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei trei sunt judecaţi pentru moartea a 13 mineri.

IALOMIŢA. De astăzi se eliberează cazierul judiciar în Urziceni. Persoanele care nu au antecedente penale primesc documentul pe loc, iar ceilalţi, în termen de trei zile. În ambele cazuri taxa este de 12 lei.

IAŞI. Inaugurare de ochii lumii. Şefii Consiliului Judeţean Iaşi au tăiat, ieri, panglica Centrului de Plasament care ar trebui să adăpostească 65 de copii nevoiaşi. Centrul nu a fost însă prevăzut cu spălătorie şi cantină şi nu poate fi locuit.

ILFOV. Piaţa imobiliară din judeţ a înregistrat, anul acesta, o scădere cu peste 30%, faţă de 2008. Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru, în 2009 s-au desfăşurat 121.300 operaţiuni de cadastru.

MARAMUREŞ. Pe forumurile şi pe site-urile care au ca subiect alimentaţia sănătoasă, pufuleţii ecologici „Veveriţa pofticioasă" din Baia Mare sunt cei mai abordaţi. Produsul este de post şi este făcut din ingrediente 100% naturale: porumb nemodificat genetic, ulei şi sare. O pungă de pufuleţi costă aproximativ un leu.

MEHEDINŢI. Bişniţă cu peşte. Speculanţii cumpără marfă de la pescarii de pe Clisura Dunării şi o vând apoi, direct din portbagajul maşinii, în pieţele din Drobeta-Turnu Severin. Poliţiştii au amendat cu 5.000 de lei un bărbat de 66 de ani din Branişte care avea în portbagaj 95 de kilograme de peşte.

MUREŞ. Taxa, mai scumpă decât bradul. Comercianţii se plâng că vând foarte puţini pomi din cauza taxelor cerute în pieţe. Ei plătesc zilnic câte 25 de lei chiria pe metrul pătrat, iar un brad înalt de 1,3 metri costă 24 de lei.

NEAMŢ. Turiştii i-au lăsat pe nemţeni fără locurile de Revelion. Pensiunile din judeţ sunt deja rezervate de bucureşteni, ieşeni sau constănţeni, iar zecile de nemţeni care s-au interesat la agenţiile de turism de spaţiile de cazare nu au găsit locuri libere.

OLT. Medic cu gripă nouă, la serviciu. Ion Şerban, doctor la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina, a venit la serviciu deşi era bolnav, pentru că sunt doar patru medici care au 300 de cazuri zilnic.

PRAHOVA. Cea mai frumoasă studentă, aleasă la Ploieşti. Andra Magheran, din Târgu-Mureş, a fost desemnată „Miss Universitas". Câştigătoarea este în primul an la Facultatea de Contabilitate şi Gestiune, la Universitatea „Petru Maior".

SATU MARE. Restaurantul unde cresc muşchii şi ferigile. Un tablou vegetal este ultima fiţă dintr-un restaurant de lux din Satu Mare. Potrivit managerului restaurantului Vila Cla, tabloul este unic în ţară.

SĂLAJ. Toţi sălăjenii care au participat la Revoluţia din 1989 sunt invitaţi, mâine, de la ora 14.00, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, la o masă rotundă cu tema „Revoluţia română în Sălaj. A fost sau nu a fost?".

SIBIU. Balet amânat de gripă. Spectacolul „Spărgătorul de nuci", programat pentru astăzi şi mâine, de Teatrul de balet, a fost amânat după ce mai mulţi balerni s-au îmbolnăvit de gripă. Spectacolele vor avea loc la 13 şi 20 ianuarie.

SUCEAVA. Andrei Negrea, care s-a sinucis în China, a primt 4.500 de dolari pentru că a transportat patru kilograme de heroină în Asia. Informaţia apare într-un dosar de traficul de droguri instrumentat de procurorii suceveni.

TELEORMAN. Fără curent, din cauza ninsorii. Locuitorii din Poroschia, Calomfireşti, Ţigăneşti şi Brânceni au rămas fără energie electric, ieri, după ce peste 50 de posturi de transformare au fost afectate de ninsoare şi de rafalele de vânt.

TIMIŞ. Revoluţia a fost comemorată ieri la Timişoara. Printre invitaţi s-au aflat Lech Walesa, fostul Preşedinte al Poloniei, Suros Matyas, şeful Parlamentului Ungariei din 1989, Markus Meckel, ministru de externe al RDG în 1989, şi Emil Constantinescu, fost preşedinte al României.

TULCEA. Obiecte pirotehnice confiscate. Poliţiştii tulceni au deschis dosar penal împotriva unei societăţi care comercializa obiecte pirotehnice interzise. Managerii firmei riscă închisoarea.

VASLUI. Un pod şi o şosea asfaltată au fost date, ieri, în folosinţă, în satele Buda şi Oşeşti, locuite în majoritate de rromi. Lucrările au durat un an şi au fost costat 415.000 de euro, din bani europeni.

VÂLCEA. Ţăranii vor biblioteci hi-tech. În prima zi a preselecţiei pentru cele 22 de biblioteci rurale din programul „Biblionet - Lumea în biblioteca mea" s-au înscris deja 25 de localităţi.

VRANCEA. Marile companii sunt ameninţate cu debranşarea. Potrivit Electrica Focşani, 15 dintre principalii datornici sunt întreprinderi mari. Societatea de Drumuri şi Poduri are restanţe de 40.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite