Judeţ cu judeţ: Circulaţia rutieră între Buşteni şi Sinaia va fi oprită în această noapte timp de o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Pecica, judeţul Arad, vor schimba indicatoarele cu „Atenţie! Cetăţeni turmentaţi“.  Compania Bechtel va semna cu Guvernul României un acord de continuare a lucrărilor la autostrada Transilvania. Doi bătrâni din Siminicea, judeţul Suceava, stau o lună la închisoare pentru că au săpat o grădină care nu le mai aparţinea. Circulaţia rutieră între Buşteni şi Sinaia va fi oprită în această noa

ALBA. Şoferii de TIR din Alba au găsit o metodă prin care depistează radarele „invizibile" ale poliţiei. Îşi montează pe maşini staţii de emisie-recepţie cu ajutorul cărora comunică în trafic cu alţi şoferi şi află unde sunt amplasate radarele.

ARAD. Poliţia Rutieră a cerut demontarea indicatoarelor antibeţivi din oraşul Pecica. Panourile „Atenţie! Cetăţeni Turmentaţi" care fuseseră puse de Primărie vor fi înlocuite cu „Atenţie! Alte pericole!".

ARGEŞ. Locuitorii din Corbeni au găsit larve, noroi, resturi vegetale şi chiar broaşte în apa care le vine de la robinet. Alimentarea se face dintr-un lac de unde se adapă şi animalele.

BACĂU. O fetiţă de 13 ani din comuna Strugari susţine că a fost lăsată gravidă de bunic. Fata este însărcinată în cinci luni şi va trebui să păstreze copilul. Ioan Mondan (62 de ani) este cercetat în stare de libertate pentru incest.

BIHOR. Interdicţie la urgenţe. Şeful Clinicii Medicală II din Oradea, Amorin Popa, a trimis o notă internă prin care interzice internările de urgenţă. Conducerea Spitalului Judeţean a început o anchetă, întrucât procedura contravine ordinelor ministrului Sănătăţii.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cei mai bolnavi dintre bistriţeni lucrează pentru italieni. Cei 311 de salariaţi ai firmei Roseyarns au avut 933 de concedii medicale anul trecut, adică, în medie, trei de persoană.

BOTOŞANI. Inspectorii sanitari au descoperit bacterii şi streptococi fecali în compoziţia apei de la Izvorul Cişmea. Toate sursele de apă din Botoşani sunt nepotabile, iar 60% din fântânile din judeţ au bulină roşie.

BRAŞOV. Anatolie Ciumac a fost eliberat, ieri, din Penitenciarul Codlea. Fostul luptător de K1 a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tentativă de omor, pedeapsă pe care a efectuat-o în Spania şi în România.

BRĂILA. Apele Dunării s-au infiltrat prin digul din localitatea Chiscani, aflată la la 10 kilometri de Brăila. Zeci de pomperi şi militari au ridicat un baraj din 1.800 saci de nisip. La Brăila, fluviul a atins cota de inundaţii.

BUZĂU. Grevă japoneză în şcolile din judeţ. Cei peste 5.800 de profesori din 160 de şcoli au protestat, ieri, după ce au primit salariile diminuate. Majoritatea au luat 60% din leafa pe februarie, dar unii au primit 30%.

CARAŞ-SEVERIN. Scandal cu vânătăi la şcoală. Directoarea Şcolii Speciale din Caransebeş, Elena Memelis, este acuzată de două profesoare că le-a lovit şi le-a tras de păr chiar în faţa colegilor. Memelis este cercetată penal şi riscă suspendarea din funcţie până la finalizarea anchetei.

CĂLĂRAŞI. Parc acvatic la Belciugatele. Primul complex de acest fel din judeţ va fi amenajat în acest an, iar valoarea investiţiei este de 20 de milioane de lei. 60% din sumă va fi din bani europeni, iar diferenţa va fi achitată de o firmă privată.

CLUJ. Compania Bechtel şi Guvernul vor semna, în aprilie, un acord de continuare a lucrărilor la autostrada Transilvania. Anul acesta vor fi finalizaţi circa 20 de kilometri, pe tronsoanele Turda - Câmpia Turzii şi Gilău - Nădăşelu.

CONSTANŢA. Angajaţii de la Morga Cimitirului Central Constanţa i-au dat unei familii din Tulcea un alt mort. Anton Foma (67 de ani) a decedat, în weekend, la Spitalul de Urgenţă, din cauza unui atac cerebral. Luni, familia a primit un alt mort. Angajaţii de la morgă au spus familiei că persoanele decedate îşi modifică înfăţişarea după autopsie. Ieri, cadavrul a fost recuperat.

COVASNA. Un sfert din locuitorii oraşului Baraolt sunt şomeri. Primarul spune că rata şomajului depăşeşte 25%, chiar dacă datele oficiale arată o rată cu zece procente mai mică.

DÂMBOVIŢA. După 25 de ani, a nins primăvara! Peste 60 de persoane şi 12 utilaje au curăţat, ieri, străzile şi trotuarele din Târgovişte. Potrivit directorului serviciului de salubritate, în oraş nu a mai nins din 1985 după ziua de 8 martie.

DOLJ. Consiliul Local Craiova se va întruni într-o şedinţă extraordinară pentru a decide care dintre viceprimarii Teodor Sas (28 de ani) şi Mărinică Dincă (32 de ani) îi va lua locul lui Antonie Solomon. Edilul este arestat preventiv la Piteşti.

GALAŢI. O adolescentă de 17 ani din Tecuci acuză un jandarm că a bătut-o. Ea a spus că a fost agresată după ce i-ar fi stricat acestuia o relaţie cu altă fată. Adolescenta este internată la Spitalul de Urgenţă Galaţi, iar sergentul major Badiu Emanuel a demisionat.

GIURGIU. Consiliul Judeţean investeşte 70.000 de lei pentru repararea bazinului de alimentare cu apă al Spitalului orăşenesc Bolintin Vale. Bazinul este vechi de 40 de ani şi din cauza ruginei se poate sparge în orice moment.

GORJ. O femeie îl acuză de malpraxis pe noul director al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu. Elena Raţă susţine că fiul ei de 9 ani a suferit numeroase complicaţii după ce a fost operat de apendicită de Gheorghe Neaţă.

HARGHITA. Schiorii amatori sunt aşteptaţi sâmbătă la Măldăraş, unde are loc concursul de schi de tură denumit „Cupa memorială Mike Csaba 2010". Schiul de tură înseamnă ascensiune pe schiuri. Înscrierile în concurs se pot face până în ziua competiţiei, contra sumei de 15 lei. Evenimentul este organizat de două cluburi din Odorheiu Secuiesc.

HUNEDOARA. Faţă-n faţă cu părinţii băieţilor agresaţi sexual. Britanicul Paul Richard Dorday (42 de ani) a fost audiat, ieri, la Judecătoria Petroşani, în dosarul în care este acuzat de molestarea a peste 20 de copii. În sală s-au aflat şi zece părinţi ai victimelor.

IALOMIŢA. Procurorii din Slobozia au deshumat, ieri, cadavrul lui Lucian Cernat, prima victimă a lui Sergiu Băhăian. Corpul lui Cernat a fost găsit în 2006 în canalul Dunare - Marea Neagră şi a stat un an la morgă înainte de a fi înhumat. Nu au existat suspiciuni în privinţa morţii.

IAŞI. Legiştii ieşeni refuză să comunice anchetatorilor rezultatele expertizelor făcute în 200 de dosare. Şefii Institutului de Medicină Legală cer Inspectoratului Judeţean de Poliţie să achite restanţele de 800.000 de lei pentru a trimite necropsii sau teste de alcoolemie.

ILFOV. Blocaj pe Şoseaua de Centură a Capitalei. Circulaţia a fost oprită trei ore, ieri, din cauza unui accident care s-a produs în apropiere de localitatea Pantelimon. Cozile de maşini s-au întins pe mai bine de cinci kilometri la intrarea în Bucureşti.

MARAMUREŞ. Bătrânii din satul Ungureni cred că vechea biserică din sat este blestemată. După ce a fost trăsnită acum 23 ani, lăcaşul a început să se scufunde în pământ. Geologii spun că rocile pe care e construită nu sunt compacte.

MEHEDINŢI. Oamenii de afaceri din Severin au spus, ieri, autorităţilor, că-şi recuperează foarte greu banii din contractele cu statul şi din această cauză sunt obligaţi să dea afară din angajaţi. Judeţul are cea mai mare rată a şomajului.

MUREŞ. Poliţia Reghin se mută la bloc. Clădirea veche a fost retrocedată, iar noul proprietar cere o chirie foarte mare. Noul sediu va fi la parterul unui bloc, unde agenţii se vor muta la vară.

NEAMŢ. 32 de angajaţi ai CFR Marfă sunt şomeri de ieri. Ei vor primi între 12 şi 15 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

OLT. Cei trei poliţişti care au asistat fără a interveni, în urmă cu o lună, la un scandal din faţa unui cazinou din Slatina au primit mustrare scrisă. Pe lângă ei au trecut mai mulţi rromi înarmaţi cu cuţite şi topoare.

PRAHOVA. Drumul Naţional 1 va fi închis temporar la noapte. Între orele 2.00 şi 3.00, circulaţia va fi întreruptă între Buşteni şi Sinaia, din cauza unor lucrări la podul de la Azuga, iar şoferii sunt sfătuiţi să circule pe DN1A.

SATU MARE. Circa 500 de maşini vechi înşirate pe o stradă din Satu Mare aşteptau ieri să fie casate. De la lansarea programului „Rabla", au fost distruse peste 400 de maşini.

SĂLAJ. Ambasadorul Israelului în România, David Oren, va veni azi la Şimleu Silvaniei, pentru a vizita Muzeul Memorial al Holocaustului, singurul din România.

SIBIU. Peste 6.000 de miei vor fi tăiaţi zilnic pentru Paşte. Medicii veterinari intenţionează să autorizeze şapte noi puncte de tăiere a animalelor, pe lângă cele 10 abatoare, pentru sacrificarea a 60.000 de miei.

SUCEAVA. După gratii la bătrâneţe, pentru 18 ari. Fraţii Petru Iacob (77 de ani) şi Lucreţia Leizeriuc (72 de ani), din localitatea Siminicea, stau o lună la închisoare pentru că au arat o grădină de 18 ari care nu le mai aparţinea. Ei sunt cei mai în vârstă deţinuţi ai Penitenciarului Botoşani.

TELEORMAN. Primăvară fără „Ghiocelul de aur". Festivalul naţional de muzică uşoară românească nu va mai avea loc anul acesta la Alexandria, după 41 ediţii consecutive. Autorităţile nu au cei 35.000 de lei necesari pentru organizare.

TIMIŞ. Patru actori au citit ieri poveşti despre prinţi şi prinţese copiilor de la o şcoală generală din Timişoara. Ei au încercat să-i convingă pe micuţi că o carte este mai bună decât desenele animate sau decât jocurile violente pe calculator.

TULCEA. Hoţii şi vardiştii pe malul Dunării. O firmă tulceană a pus la punct un joc inspirat din romanele poliţiste pentru a atrage turiştii în Delta Dunării. Acţiunea se desfăşoară într-un hotel plutitor, iar o sesiune de team building costă 6.000 de lei.

VASLUI. O treime din comune au conturile blocate după ce primarii au dat în judecată Consiliul Judeţean, nemulţumiţi de sumele primite de la bugetul central. 35 de primării nu pot plăti salariile profesorilor pe luna martie şi nici furnizorii de servicii.

VÂLCEA. Serviciul de Ambulanţă se confruntă cu deficit de personal, de peste un an, dar nu poate face angajări, din cauza ordonanţei prin care au fost îngheţate posturile. Serviciul are nevoie de 20 medici, asistenţi sau şoferi.

VRANCEA. Sute de locuitori din Focşani au reclamat la Primărie faptul că reprezentanţii companiei de cablu RDS au găurit pereţii blocurilor fără să ceară aprobare. Oamenii îi acuză pe reprezentanţii firmei că au folosit tabele cu semnături false.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite