Judeţ cu judeţ: Cimitirele din Călăraşi vor fi supravegheate cu camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Ioana Gavrău
FOTO: Ioana Gavrău

Americanca Joey Brown, supranumită Regina unghiilor de la Hollywood, prezintă la Iaşi ultimele tendinţe în materie de manichiură şi pedichiură.Gara Braşov va rămâne fără ghişeul de informaţii, întrucât la 8 martie vor fi concediaţi toţi angajaţii biroului. Cimitirele din Călăraşi vor fi supravegheate cu camere video. Autostrada Soarelui riscă să rămână fără paznici din cauza datoriilor pe care le are statul.

ALBA. Restaurantele din Alba Iulia au toate mesele zezervate pentru 8 Martie. Localurile au pregătit meniuri speciale pentru Ziua Femeii, la preţuri între 60 şi 100 de lei.

ARAD. Răsună sirenele la Arad! Cele 40 de alarme din oraş vor suna astăzi pentru două minute, la orele prânzului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă verifică sistemul şi avertizează populaţia că nu trebuie să intre în panică.

ARGEŞ. Eroul din Budeasa, condus pe ultimul drum. Sergentul major Florin Bădiceanu, decedat săptămâna trecută pe câmpul de luptă din Afganistan, a fost înmormântat ieri.

BACĂU. Zeci de saloane de cosmetică din judeţ au fost amendate pentru că angajatele nu dezinfectau instrumentarul şi nu aveau făcut controlul medical periodic. Sancţiunile au variat între 1.500 şi 4.000 de lei.

BIHOR. Prăjituri şi carnal la Purimul evreiesc, la care au participat peste 700 de persoane. Au citit povestea sărbătorii din Cartea Esterei şi au mâncat prăjiturele în formă de triunghi cu mac şi nuci.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un tânăr din Bistriţa a fost reţinut după ce a răspândit fotografii porno cu o fată sub 15 ani, prin intermediul unor reţele de socializare pe internet. El a publicat pozele din răzbunare că fata a refuzat să mai întreţină relaţii sexuale cu el.

BOTOŞANI. SIM-uri pitite în foi de ceapă. Rudele unui deţinut închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani au încercat să-i strecoare acestuia 30 de cartele telefonice ascunse în căpăţâni de ceapă.

BRAŞOV. Fără birou de informaţii în Gara Braşov. Toţi angajaţii biroului de informaţii vor primi, de la 8 martie. preavize de concediere. Pentru a compensa lipsa lor, sarcinile de informare a pasagerilor ar putea fi preluate de casieri.

BRĂILA. Raid prin barurile brăilene. Poliţiştii au găsit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, zeci de pliculeţe cu plante etnobotanice, dar şi câteva punguţe cu cocaină. Posesorii prafurilor s-au ales cu dosare penale.

BUZĂU. Toate cele o sută de tichete repartizate la Buzău pentru programul Rabla s-au epuizat în doar cinci zile. Cei care vor să scape de maşinile vechi trebuie să aştepte cel puţin două săptămâni până când vor fi trimise
alte vouchere.

CARAŞ-SEVERIN. Puţini turişti în ultimul weekend al iernii. Aproximativ 150 de persoane au urcat pe Muntele Semenic, deşi stratul de zăpadă depăşeşte 25 de centimetri, iar pe pârtii se poate schia.

CĂLĂRAŞI. „Big Brother" printre morminte. Cimitirele din Călăraşi vor fi supravegheate cu camere video, după ce enoriaşii s-au plâns că florile şi lumânările sunt furate, iar monumentele funerare sunt murdărite sau distruse.

CLUJ. Clujenii trăiesc verde săptămâna aceasta. În cadrul proiectul „Green Week", miercuri, va fi montat în oraş un ceas de doi metri alimentat cu energie solară şi eoliană.

CONSTANŢA. Autostrada Soarelui ar putea rămâne fără paznici. Compania Naţională de Autostrăzi are datorii de peste un milion de lei la firma care asigură paza, iar patronii acesteia ameninţă că vor renunţa la contract.

COVASNA. Sub sloganul „Covasna, pur autentic", judeţul este promovat la un congres de la Strasbourg. Standul expoziţional care va fi amenajat la 17 martie a fost conceput sub forma unei case, în care vor fi expuse materiale fotografice şi documentare.

DÂMBOVIŢA. Peste 25 de familii din Pucioasa au rămas izolate, după ce un pilon de sprijin al podului de pe pârâul Bizdidel s-a crăpat din cauza viiturii. Autorităţile au interzis chiar şi mersul pe jos pe pod, din cauza riscului de prăbuşire.

DOLJ. Mama şi fiica ucise au fost înmormântate, ieri, în aceeaşi groapă. Rudele, prietenii şi vecinii le-au condus pe ultimul drum, în satul Cetate, pe Dorina Văduva (21 de ani) şi Mirela Văduva (51 de ani), care au fost înjunghiate de soţul tinerei.

GALAŢI. Un bărbat din Galaţi a fost arestat după ce a escrocat cel puţin 11 persoane. Victor Roşu le promitea acestora locuinţe ANL şi fonduri europene. Prejudiciul este de 30.000 de euro.

GIURGIU. Plouă în Spitalul Judeţean. Conducerea unităţii solicită Ministerului Sănătăţii 1,5 milioane de lei pentru a repara şarpanta clădirii, ca să nu mai curgă apă pe pereţii secţiilor de Pediatrie şi Ginecologie.

GORJ. Târgul auto a deveni depozit de furculiţe nemţeşti. Samsarii de maşini din Târgu-Jiu au vânzări slabe, dar comercianţii de tacâmuri şi electrocasnice nemţeşti abia fac faţă clienţilor. Cele mai căutate sunt furculiţele şi farfuriile.

HARGHITA. Mărţişoarele sunt de negăsit la Miercurea Ciuc. Întrucât nu reprezintă o tradiţie pentru maghiari, oferta este aproape inexistentă. Acolo unde sunt, mărţişoarele se vând la preţuri de trei ori mai mari decât în alte judeţe.

HUNEDOARA. Câteva asociaţii de proprietari acuză Primăria Hunedoara de pierderea cofinanţării guvernamentale pentru reabilitarea termică. Oamenii spun că funcţionarii tergiversează izolarea termică, deşi au dosarele complete încă din 2008.

IALOMIŢA. Prea mult praf în oraşele din judeţ. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au constatat că în aerul respirat sunt depăşiri ale valorilor limită impuse de UE.

IAŞI. Americanca Joey Brown, supranumită „Regina unghiilor de la Hollywood", prezintă, azi, la Iaşi, ultimele tendinţe în materie de manichiură şi pedichiură. Colecţia poate fi admirată la Hotelul Unirea, de la ora 10.00.

ILFOV. A murit cel mai gras ilfovean. Un bărbat care cântărea 200 de kilograme a decedat, sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean după un atac de cord. Bărbatul de 47 de ani era cel mai gras pacient al spitalului şi avea mai multe afecţiuni.

MARAMUREŞ. Se cauta medici în Marea Britanie şi Germania. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă îi atrag pe mediciii şi pe farmaciştii din judeţ cu salariul minim de 3.600 de euro. Cei interesaţi îşi pot depune dosarele până la 10 martie.

MEHEDINŢI. Consilierii locali din Drobeta-Turnu Severin au descis scoaterea la vânzare a locuinţelor de tip ANL din două blocuri. Le vor putea cumpăra cei care stau de cel puţin trei ani în chirie. O garsonieră costă 19.000 de euro.

MUREŞ. Ofertă specială în săptămâna dedicată femeilor. De azi până la 8 martie, doamnele şi domnişoarele pot plăti doar un leu pentru biletul de intrare la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş. Ele beneficiază de reducere doar dacă vin însoţite de un domn, care va achita biletul întreg. În această săptămână vor avea loc zece spectacole.

NEAMŢ. Promovarea judeţului la Târgul Naţional de Turism de la Bucureşti, din perioada 23 - 28 martie, costă 197.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru materiale promoţionale despre Cheile Bicazului, Ceahlău sau despre pârtia de schi de pe muntele Pietricica.

OLT. Edilii Slatinei vor da 50.000 de lei pentru „plombarea" străzilor. Angajaţii primăriei au început, ieri, reabilitarea arterelor, iar timp de trei săptămâni vor face curăţenie în tot oraşul.

PRAHOVA. Copiii din Ploieşti s-au distrat, ieri, de Ziua porţilor deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Micuţii s-au urcat în toate maşinile, au folosit girofarurile şi detectoarele de explozibil şi şi-au luat tensiunea în ambulanţa de descarcerare.

SATU MARE. S-au „luptat" pe ritmuri de break-dance. Peste 70 de trupe din România şi Ungaria au participat la a doua ediţie a concursului „Bounce 2010" de la Satu Mare. Trupele cele mai apreciate au fost Boom Box şi Level One din Oradea.

SĂLAJ. O bibliotecă de carte veche despre istoria evreilor şi cu volume despre Holocaust a fost deschisă la Muzeul Holocaustului din Şimleu Silvaniei. Investiţia a fost realizată cu sprijinul unei fundaţii din SUA. 7

SIBIU. Imaginea satului tradiţional, protejată. Autorităţile judeţene încearcă să-i convingă pe locuitorii din 13 sate să conserve arhitectura tradiţională şi obiceiurile. Localităţile vor fi promovate în oferta de turism a Consiliului Judeţean.

SUCEAVA. Moarte pentru moarte. Vasile Hriţcu, valutistul din Siret a cărui fiică şi soţie au fost asasinate, spune că pedeapsa cea mai justă pentru criminali ar fi executarea acestora.

TELEORMAN. Cotele Dunării sunt în creştere. Apele fluviului au crescut cu 35 de centimetri la Turnu Măgurele şi cu 31 de centimetri la Zimnicea. Cotele de atenţie sunt depăşite în ambele localităţi.

TIMIŞ. Sechestru pe averea mafiei imobiliare. Procurorii au pus interdicţie la vânzare pe patru clădiri în valoare de cinci milioane de euro care aparţin clanului ţigănesc Seifert. Liderii clanului, Lucia Seifert şi Petru Jurj, sunt trimişi în judecată pentru ţepe imobiliare de un milion de euro.

TULCEA. Ambasada Statelor Unite ale Americii investeşte 50.000 dolari pentru reabilitarea dispensarului din localitatea Maliuc din Delta Dunării. În satul în care locuiesc 600 de persoane se ajunge doar pe calea apelor.

VASLUI. Trei tineri, cu vârste între 16 şi 19 ani, sunt principalii suspecţi în cazul uciderii şi jefuirii lui Dumitru Tăbuş (74 de ani) din Zorleni. Doi dintre ei au fost reţinuţi ieri, alături de un bărbat 57 de ani, care i-ar fi învăţat cum să acţioneze.

VÂLCEA. Oamenii din comuna Costeşti sunt terorizaţi de lupi. Animalele înfometate pot fi văzute chiar şi ziua în apropierea gospodăriilor aflate lângă pădure. În satele Pietreni şi Blejeşti lupii au mâncat patru miei chiar de sub ochii ciobanilor. Edilul comunei spune că fiarele s-au apropiat atât de mult de sate din cauză că iarna a fost grea.

VRANCEA. O fată de 14 ani a dispărut sâmbătă de la orfelinat. Poliţiştii de la Mărăşeşti o caută pe Alina Ciucureanu, care are un uşor retrad mintal. Agenţii se tem ca ea să nu fi fost racolată de traficanţii de carne vie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite