Judeţ cu judeţ: Autostrada Transilvania are cel mai performant sistem de avertizare în caz de accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Autostrada Transilvania are cel mai performant sistem de avertizare în caz de accidente. Halele Centrale din Ploieşti, simbolul oraşului, vor fi renovate cu 1,6 milioane de euro. Comisarii Gărzii de Mediu Caraş-Severin vor controla combinatul siderurgic, care a poluat Reşiţa cu fum înecăcios pe parcursul nopţii de joi spre vineri.Zeci de absolvenţi de facultate din Botoşani trebuie să restituie prima de instalare, plătită de stat,

ALBA. Premii pentru bun-platnici. Primăria Alba Iulia acordă zece bonusuri în valoare totală de 2.500 de lei persoanelor şi firmelor care-şi plătesc impozitele şi taxele localecu cardul bancar până la 31 martie.

ARAD. Capii unei reţele de traficanţi de carne vie au fost reţinuţi. Poliţiștii au arestat, ieri, la Arad, patru bărbaţi acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi vătămare corporală. Ei sunt acuzaţi că au racolat zece fete pe care le-au obligat să se prostitueze.

ARGEŞ. Peste 500 de studenţi de la Universitatea Piteşti, în pragul exmatriculării. Aceştia nu şi-au plătit până ieri, când a expirat termenul limită, prima tranşă din taxa de şcolarizare.

BACĂU. Bugetul local a fost „fraudat" de cerşetori şi prostituate. Primăria Bacău nu a încasat niciun leu din amenzile în valoare totală de 1,3 milioane de lei aplicate în 2009 prostituatelor şi cerşetorilor din oraş.

BIHOR. Un orădean care a făcut avere din vânzări de autoturisme second-hand pentru care nu a achitat nicio taxă către stat și-a înstrăinat toate proprietăţile către rude și prieteni.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Moartea unui tânăr din Prundul Bârgăului a provocat panică în rândul sătenilor care spuneau că decesul ar fi cauzat de vaccinul împotriva gripei porcine. Rezultatul necropsiei lui Vasile Olteanu (26 de ani) arată că acesta nu făcuse vaccinul şi că a murit din cauza unui stop cardiac.

BOTOŞANI. Zeci de absolvenţi de facultate sunt obligaţi să restituie câte 500 de lei în bugetului asigurărilor de şomaj pentru că şi-au părăsit locurile de muncă. Tinerii primiseră banii în momentul angajării, drept primă de instalare.

BRAŞOV. „Vi s-au terminat cârnaţii? Hai la Bran să facem alţii!". Acesta e sloganul sub care se desfăşoară, astăzi şi mâine, la complexul Hanul Bran, un concurs grastronomic între echipe de bucătari şi măcelari din Braşov, Prahova şi Argeş. Concurenţii vor avea la dispoziţie cinci ore pentru a găti trei sau patru preparate, care vor fi apreciate de un juriu profesionist.

BRĂILA. Doi dintre cei mai importanţi şi secretoşi lideri de sindicat, Constantin Iarca, de la „Laminorul", şi Aurel Ionescu, de la „Braicar", susţin că au, ca averi personale, doar casele în care locuiesc.

BUZĂU. Peste 300 de buzoieni cu centrale de apartament au solicitat reconectarea la sistemul centralizat de încălzire din cauza facturilor prea mari la gaze. 50 dintre aceste cereri au fost deja aprobate.

CARAŞ-SEVERIN. Comisarii Gărzii de Mediu vor efectua controale la combinatul siderurgic. Uzina a poluat Reşiţa cu fum înecăcios pe tot parcursul nopţii de joi spre vineri, deşi proprietarii au investit peste un milion de euro în instalaţia de desprăfuire.

CĂLĂRAŞI. Banii pentru ajutoarele de căldură aferente lunii noiembrie au ajuns, în sfârşit, la Urziceni. Cei peste 260 de beneficiari sunt aşteptaţi, între 25 şi 27 ianuarie, să ridice sumele în valoare totală este de peste 10.000 de lei.

CLUJ. Autostrada Transilvania, cea mai nouă din România, are, de ieri, un sistem de avertizare în caz de accidente care se vede de la 800 de metri ziua şi de la doi kilometri noaptea.

CONSTANŢA. Maria Petrica, mama studentei care s-a sinucis miercuri, îşi înmormântează, astăzi, singurul copil. Femeia spune că vizionarea filmului „Avatar" ar fi adâncit suferinţa fetei care se despărţise recent de iubitul ei.

COVASNA. Sinucigaş norocos. Un bărbat de 53 de ani, din Sfântu Gheorghe, s-a aruncat joi noapte în faţa acceleratului Siculeni - Braşov. Bărbatul a căzut exact între şine şi s-a ales doar cu câteva coaste rupte şi cu capul spart.

DÂMBOVIŢA. Zeci de tone de mere se strică în beciurile pomicultorilor din Voineşti, în timp ce marile centre comerciale sunt invadate de fructe de import. Localnicii spun că toţi cei care vin să cumpere fructe oferă cel mult cinci bani pe kilogram, sumă care nu le aduce profit.

DOLJ. Cornelia Popescu, colega profesoarei care s-a spânzurat miercuri, a spus că femeia era disperată din cauza divorţului şi era îngrijorată că în anul şcolar viitor ar putea rămâne fără catedră.

GALAŢI. Daune pentru gropile din asfalt. Anul trecut, peste 250 de procese au fost intentate Primăriei şi Consiliului Judeţean de societăţile de asigurări. Cele două instituţii au plătit sute de mii de lei firmelor la care sunt asigurate autovehiculele avariate din cauza gropilor de pe şosea.

GIURGIU. Un subofiţer de la un penitenciar din Giurgiu şi soacra lui sunt cercetaţi penal pentru dare de mită. Ei au fost prinşi în timp ce încercau să-i dea 500 de lei unui poliţist pentru a scăpa o rudă de dosar penal pentru furt.

GORJ. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va fi sprijinită să-şi recupereze datoriile de la termocentralele şi complexele energetice datornice. Ministerul Economiei o va ajuta să adune cele 360 de milioane de lei.

HARGHITA. Singurul prefect de naţionalitate română din secuime a fost schimbat. Locul lui Constantin Strujan a fost luat de subprefectul Laszlo-Zsolt Ladanyi.

HUNEDOARA. Profesorul Alin Cioară este cercetat pentru „înlesnirea sau determinarea sinuciderii" în cazul elevei sale, Lorena Hurdea. Fata, care era îndrăgostită de profesor, s-a spânzurat sâmbăta trecută într-o pădure de lângă Brad.

IALOMIŢA. Doar zece deţinuţi din Penitenciarul Slobozia au drept de muncă anul acesta, faţă 210 în 2009. Ultimul bilanţ arată că deţinuţii din Slobozia se numără printre cei mai periculoşi din ţară, majoritatea fiind acuzaţi de infracţiuni cu violenţă.

IAŞI. Facultate luminată cu energie verde. Cercetătorii ieşeni de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" folosesc de ieri energia solară pentru a ilumina sălile de curs.

ILFOV. Bucureştiul, mai sigur decât Parisul şi Praga. Un clasament transmis ieri de Poliţie arată că rata criminalităţii în capitala României este mai mică decât în multe alte oraşe europene. De pildă, în Bucureşti se fură de cinci ori mai puţine autoturisme decât în Praga.

MARAMUREŞ. Preţuri de criză pentru cursele Tarom între Baia Mare şi Bucureşti. Un bilet dus-întors va costa 38 de euro de săptămâna viitoare, faţă de 100 de euro cât costă în mod normal. Promoţia este valabila până în 28 februarie.

MEHEDINŢI. Buget dublu în an de criză. Administraţia locală din Dorobeta-Turnu Severin şi-a completat bugetul pentru 2010 cu un împrumut bancar pentru a termina investiţiile pentru care au cheltuit deja sume enorme.

MUREŞ. Chirurgie oncologică transmisă în direct în sala de curs. Doi profesori din Ungaria organizează în acest weekend un curs practic pentru o sută de medici din judeţele din centrul ţării.

NEAMŢ. Saloane de lux pentru copii la Spitalul Judeţean. Secţia de Pediatrie are, de ieri, două rezerve echipate ultramodern. Saloanele au mobilier nou, geamuri termopan, duşumele şi un colţ încărcat cu jucării.

OLT. Tânăra bolnavă de gripă porcină care a născut la Spitalul de Urgenţă Slatina se află sub supravegherea medicilor. Florentina Dumitru (18 ani), din oraşul doljean Băileşti, şi fetiţa ei de trei kilograme se simt foarte bine.

PRAHOVA. Simbolul Ploieştiului, renovat cu 1,6 milioane de euro. Halele Centrale, o construcţie veche de opt decenii şi declarată monument istoric, vor avea intrări noi peste două luni. Din 2011, clădirea va fi reabilitată în totalitate.

SATU MARE. Gripa porcină a băgat spaima în sătmăreni. Dacă până săptămâna trecută doar 1.700 de oameni îşi făcuseră vaccinul, ieri erau imunizate 9.000 de persoane.

SĂLAJ. Poliţia are datorii către furnizori de 361.000 de lei, din care 250.000 de lei către Spitalul de Urgenţă Zalău, pentru expertizele medico-legale. Conducerea unităţii medicale ar putea cere în instanţă recuperarea datoriilor.

SIBIU. Depeşă de la primar, cu taxele din 2010. Klaus Iohannis trimite scrisori prin care le spune sibienilor ce sume datorează la bugetul local. Datoriile acumulate de aceştia în ultimii trei ani depăşesc 15 milioane de lei.

SUCEAVA. Poliţiştii au dat anul trecut amenzi în valoare totală de 300.000 de lei patronilor de case de schimb valutar sau de amanet care nu au camere video de supraveghere.

TELEORMAN. Prea puţini poliţişti în mediul rural. Satele din judeţ au nevoie de încă o sută de agenţi care să prindă infractori.

TIMIŞ. Două persoane au fost rănite şi o sută de familii au fost evacuate ieri în urma unei explozii la un bloc de nefamilişti. Imobilul, aflat în Timişoara, a fost distrus de o deflagraţie provocată de o scăpare de gaz de la o butelie. Pentru că a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii, oamenii vor fi cazaţi într-un internat.

TULCEA. Pescarii profesionişti nu vor mai avea voie cu unelte de pescuit în Delta Dunării dacă nu va creşte cantitatea de peşte în apele din zonă.

VASLUI. Peste 2.000 de familii din oraşul Vaslui îngheaţă în locuinţe de la începutul săptămânii. Cauza: societatea de termoficare nu mai primeşte gaz metan din cauza datoriilor.

VÂLCEA. Funcţionarii publici sunt evaluaţi zilele acestea în vederea disponibilizărilor cerute de Guvern. Angajaţii din instituţiile publice spun că nu ştiu pe ce criterii vor fi aleşi cei care vor fi daţi afară.

VRANCEA. Morţii sunt înhumaţi cu formol de acasă. Medicina Legală nu mai are formol după ce a rămas fără bani pentru că poliţia nu i-a achitat datoria de 200.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite