Judeţ cu judeţ: Au început demolările pe plaja din Eforie Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de doi ani, din localitatea Beznea, Bihor, a murit, ieri, după ce a alunecat într-o groapă cu apă, din curtea vecinilor. Au început demolările pe plaja din Eforie Nord, unde ieri au fost vizate construcţiile ilegale din zona Belona. Profesorii din Botoşani vor da în judecată Guvernul cu banii strânşi pentru rudele victimelor cutremurului din Haiti. Biletele emise de automatele din Piteşti nu au elemente de siguranţă, iar

ALBA. Pavilionul expoziţonal din Parcul Unirii din Alba Iulia va găzdui, vineri şi sâmbătă, târgul de investiţii InvestAlba. Firmele vor promova potenţialul de investiţii al judeţului şi vor avea loc contacte de afaceri între expozanţi şi vizitatori.

ARAD. Au început, ieri, lucrările la centura de ocolire a Aradului, care face parte din proiectul autostrăzii Arad - Timişoara. Cea mai grea etapă este construirea podului peste râul Mureş.

ARGEŞ. Bilete de autobuz xeroxate. Tichetele emise de automatele din staţiile din Piteşti au o hârtie mai lucioasă, dar nu şi elemente de siguranţă şi se pot falsifica uşor la fotocopiatoare.

BACĂU. Maidanezii au împânzit campusul. În acest an, 20 de studenţi şi un profesor de la Universitatea Bacău au fost muşcaţi de câinii fără stăpân din zonă. Hingherii au capturat trei animale, cărora le-au dat însă drumul.

BIHOR. O fetiţă de doi ani şi jumătate, din localitatea Beznea, a murit ieri, după ce a alunecat într-o groapă cu apă, din curtea vecinilor. Mama sa a găsit-o prea târziu pentru a mai putea fi salvată.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Trei asociaţii ale proprietarilor de pădure şi o instituţie publică vor primi în custodie arii protejate: Peştera Izvorul Tăuşoarelor şi siturile Cuşma, Larion şi Poiana cu narcise.

BOTOŞANI. Banii pentru sinistraţi, cheltuiţi pe avocaţi. Profesorii au strâns peste 10.000 de lei pentru rudele victimelor cutremurului din Haiti, dar au decis să-i folosească în procesul prin care vor să-şi recupereze restanţele salariale din 2009.

BRAŞOV. Regionala de Transport Feroviar Călători a anulat licitaţia prin care s-a stabilit firma care trebuia să se ocupe de curăţenia din trei gări, după ce „Adevărul de Seară" a demonstrat că societatea s-a folosit de un certificat fiscal fals.

BRĂILA. Procurorii au solicitat, ieri, arestarea unui individ periculos, care fusese eliberat de judecători din cauza unui viciu de procedură. Ionuţ Ermalai (44 de ani), care şi-a măcelărit un prieten cu toporul, este dat în urmărire generală.

BUZĂU. Îngropat de viu. Alexandru Gheorghe (46 de ani) a murit, ieri, în timp ce muncea în curtea şefului Poliţiei Comunitare din Râmnicu Sărat. Bărbatul dărâma o magazie din chirpici.

CARAŞ-SEVERIN. Panică în rândul primarilor. După ce edilul comunei Zăvoi, Antonie Bunei, a fost arestat preventiv pentru luare de mită, şi primarul din Oţelul Roşu, Iancu Simion, a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie.

CĂLĂRAŞI. Focar de varicelă la o grădiniţă din Călăraşi. De boala contagioasă s-au îmbolnăvit deocamdată 11 copii, însă grădiniţa nu a fost închisă.

CLUJ. Florin Piersic joacă împotriva lui Florin Piersic jr. Tatăl este Darth Vader, iar fiul său, Luke Skywalker, în spotul Festivalului Internaţional de Film Transilvania care parodiază producţia „Războiul Stelelor". Festivalul va avea loc, la Cluj Napoca, între 28 mai şi 6 iunie.

CONSTANŢA. Au început demolările pe plaja din Eforie Nord, unde ieri au fost vizate construcţiile ilegale din zona Belona. Autorităţile au somat, până în prezent, 28 de patroni de terase să şi le demoleze singuri.

COVASNA. Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe va organiza, în iulie, în premieră naţională, un festival al florilor comestibile. Din flori se vor prepara sosuri, mâncăruri şi deserturi. În cadrul festivalului se vor prezenta florile care pot fi folosite ca alimente şi se doreşte atragerea turiştilor în zonă.

DÂMBOVIŢA. Maşini blocate în parcările cu plată. Târgoviştenii care depăşesc timpul pentru care au plătit parcarea trebuie să achite 50 de lei pentru deblocare sau 250 de lei, după ora 17.00, când maşinile le sunt ridicate.

DOLJ. Primesc ajutor social, deşi trăiesc în lux. Inspectorii de muncă au descoperit că sute de familii care beneficiază de ajutor social au case cu etaj şi maşini scumpe. Inspectorii spun că 40% din dosarele de ajutor social nu sunt întocmite corect.

GALAŢI. Toţi cei 939 de angajaţi de la Administraţia Fluvială a „Dunării de Jos" Galaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic, eşalonat, câte 30 de zile. De la 17 mai, va sta acasă jumătate din personal, iar restul, în lunile următoare.

GIURGIU. Un bulgar de 37 de ani este cercetat de poliţişti pentru că a introdus în România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, aproximativ 1.500 de haine fără documente de provenienţă.

GORJ. Mineri trimişi în şomaj tehnic. Cei 8.200 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor sta acasă între 15 mai şi 1 iunie din cauza scăderii consumului de energie şi a stocului mare de cărbune.

HARGHITA. Un bărbat de 37 de ani, din Miercurea Ciuc, s-a spânzurat, ieri, de vagonul unui tren de marfă, garat pe o linie ferată din localitate.

HUNEDOARA. Refugiul Salvamont din staţiunea montană Lupeni - Straja a fost lăsat în beznă. Salvatorii montani susţin că au ajuns în această situaţie din cauza datoriilor neachitate de Primăria Lupeni către furnizor.

IALOMIŢA. Sergiu Băhăian rămâne în spatele gratiilor pentru încă 60 de zile, după cum au decis, ieri, magistraţii Tribunalului Ialomiţa. El este învinuit de infracţiuni economice grave şi instigare la omor.

IAŞI. Angajaţii de la Oficiul de Cadastru Iaşi au ieşit în stradă. Oamenii au întrerupt lucrul două ore, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit lefurile integral de două luni, dar şi că s-a anunţat o scădere a salariilor cu până la 50%.

ILFOV. Incident în Aeroportul „Henri Coandă". O casetă de publicitate s-a prăbuşit, ieri, dar femeia care se afla sub aceasta nu a fost lovită. Caseta avea 1,5 metri lungime şi 60 de centimetri lăţime.

MARAMUREŞ. Muzeul de Mineralogie Baia Mare, unic în România şi cel mai mare de acest gen din Europa, va putea fi vizitat peste două săptămâni. Extinderea şi reabilitatea muzeului a costat 4,8 milioane de lei.

MEHEDINŢI. Filtre pentru prinderea hoţilor. Poliţiştii au blocat, ieri, ieşirile din Drobeta-Turnu Severin şi din judeţ în căutarea celor care au furat, luni, 80.000 de lei din maşina Consiliului Judeţean. Oamenii legii au realizat portretele-robot.

MUREŞ. La joacă printre grenade. Un puşti de 12 ani a găsit o grenadă în timp ce se juca, în faţa casei. Pirotehniştii au găsit, în aceeaşi zonă, mai multe dispozitive explozive.

NEAMŢ. Proprietarul unui gater din comuna Ceahlău a făcut 10 credite în numele angajaţilor, apoi a închis firma şi i-a lăsat pe aceştia şomeri şi cu rate de plătit.

OLT. Expediţia Slatina - Annapurna se va încheia oficial azi, la Slatina, la Casa Căsătoriilor, unde alpinistul Horia Colibăşanu le va povesti slătinenilor despre aventura în Himalaya. Primăria Slatina a finanţat expediţia cu 21.000 de lei.

PRAHOVA. Protest pe două roţi, pe şoselele din Ploieşti. Motocicliştii au colindat, ieri, principalele artere în campania „Este responsabil un cal sau o vacă pentru moartea unui om?". Ei cer sancţiuni aspre pentru stăpânii animalelor nesupravegheate.

SATU MARE. Întâi banii, apoi caii. Proprietarii cailor bolnavi solicită plata în avans pentru animalele duse la abator, pentru că în anii trecuţi banii pe cai au ajuns cu mari întârzieri.

SĂLAJ. Bani pentru biserici. Judeţul a primit peste 1,1 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare şi de construcţie la 40 de biserici ale mai multor culte. Cei mai mulţi bani, 180.000 de lei, i-a primit Biserica Greco-Catolică din Bocşa.

SIBIU. Copiii s-au bucurat cel mai mult de noile echipamente şi autospeciale primite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Maşinile au fost prezentate în Piaţa Mare din Sibiu. „Regina" a fost o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, de 500.000 de euro.

SUCEAVA. Depresie de sezon în Bucovina: câte un sucevean vrea zilnic să moară. De la începutul primăverii, în fiecare zi ajunge, la morgă sau la Urgenţe, câte o persoană care s-a săturat de viaţă. Medicii spun că 90% din sinucigaşi sunt tineri sub 35 de ani. În jumătate din cazuri, pacienţii îşi revin şi pleacă acasă pe propriile picioare.

TELEORMAN. A distrus localul din care a fost dat afară. Un bărbat de 33 de ani din comuna Drăcşenei a spart mai multe sticle şi o fereastră, a aruncat cu o masă în bar şi a distrus uşa localului. Este cercetat pentru distrugeri.

TIMIŞ. Studenţii criminali de la Medicină, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Timiş, la câte 16 ani de închisoare. Tinerii au fost găsiţi vinovaţi de omor şi profanare de morminte.

TULCEA. Daune pentru o terasă demolată. Tribunalul Tulcea a decis că Primăria are de plătit 200.000 de lei, după ce în 2007 edilul a dispus demolarea unei terase de pe faleză.

VASLUI. Ctitorul „WC-ului minune", trimis în judecată. Gică Slabu, fostul primar al comunei Buneşti-Avereşti, care a plătit 80.000 de lei pentru o toaletă dintr-o şcoală, a întocmit acte false prin care ar fi cumpărat motorină de 30.000 de lei.

VÂLCEA. Episcopia Râmnicului, dată în judecată de preotul grevist. Nicolae State Burluşi cere să fie lăsat să oficieze în continuare la Catedrala Episcopală, întrucât, din cauza problemelor cardiace, nu poate urca dealul către Biserica Cetăţuia, unde a fost mutat.

VRANCEA. Drum european blocat de ţărani. Peste 300 de săteni din Sihlea şi Dumitreni au traversat continuu, timp de o oră, o trecere de pietoni de pe DE 85. Ei vor continua protestele dacă nu se asfaltează drumurile din zonă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite