Judeţ cu judeţ: Aradul va fi primul oraş din ţară care va avea, anul acesta, inel complet de centuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Cristian Dogaru
Foto: Cristian Dogaru

Aradul va fi primul oraş din ţară care va avea, anul acesta, inel complet de centuri. Medicii specialişti din Gorj nu au fost interesaţi de posturile plătite cu 8.000 de euro în Germania şi Danemarca. Un copil din Bazna, judeţul Sibiu, a trăit singur în casă, timp de şase zile, după ce mama sa l-a abandonat. Peste o sută de buzoieni care au fost plecaţi la muncă peste hotare s-au întors în ţară fiindcă şi-au pierdut locuri

ALBA. Avocat devenit samsar de maşini de lux. Marcel Răcean, cel care în octombrie 2009 a blocat o stradă din Sebeş cu alaiul de nuntă al fiicei sale, a publicat pe site-urile specializate anunţuri pentru vânzarea a trei maşini: un Mercedes S 320, un BMW X5 şi o Toyota Land Cruiser.

ARAD. Primul oraş din ţară care va avea anul acesta inel complet de centuri va fi Aradul. Compania Naţională de Autostrăzi va scoate la licitaţie, în primăvară, execuţia ultimului segment de variantă ocolitoare a municipiului, centura de est.

ARGEŞ. Discriminare în oferta de joburi. O firmă spaniolă caută să angajeze, prin intermediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 200 de femei pentru cules de căpşuni. Bărbaţii au acuzat ibericii de discriminare.

BACĂU. Vânzătorii de brânzeturi din pieţe refuză să împacheteze produsele conform normelor europene, deşi riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Ei susţin că şi-ar pierde clienţii, obişnuiţi să guste marfa înainte s-o cumpere.

BIHOR. Leii de la Zoo Oradea au devenit vedete internaţionale. Povestea celor 13 feline care vor fi mutate la Yorkshire Wildlife Park din Marea Britanie a fost prezentată duminică pe site-ul cotidianului „Daily Mirror", la secţiunea „Top Stories". Jurnaliștii de la BBC vor realiza, la 11 februarie, un documentar de 30 de minute despre mutarea animalelor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Judecătoria Bistriţa a amânat, ieri, decizia în cazul cererii Sunitei Rostaş, mama băieţelului ucis în august 2008 de asistenta maternală Marcela Făgărăşan, care vrea ca funcţionarii de la Protecţia Copilului să fie cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

BOTOŞANI. Ajutoare de la stat acordate contra şpagă. Un inspector de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a fost prins în flagrant după ce a pretins unui fermier 1.000 de lei mită pentru a-i facilita obţinerea de subvenţii agricole.

BRAŞOV. Clopotul din Piaţa Sfatului va bate din nou, după 50 de ani. O firmă din Braşov a donat 7.000 de lei pentru repararea mecanismului vechi de 320 de ani.

BRĂILA. Nouă maşini s-au tamponat, ieri-dimineaţă, din cauza poleiului de pe străzile brăilene. Circulaţia rutieră s-a îmbunătăţit abia după ce drumarii au intervenit cu materiale antiderapante.

BUZĂU. Peste o sută de buzoieni care au fost plecaţi la muncă peste hotare s-au întors în ţară fiindcă n-au mai găsit de lucru. 44 de copii au fost reînscrişi la cursuri în şcolile din judeţ.

CARAŞ-SEVERIN. Magazinele de droguri legale din Reşiţa au fost luate la control. Poliţiştii şi inspectorii OPC şi DSP cercetează actele de provenienţă ale mărfii şi cele de funcţionare ale magazinelor.

CĂLĂRAŞI. Distracţia la patinoar începe duminică. Intrarea la patinoar va fi liberă în ziua deschiderii, iar apoi va costa 8 lei. Până la sfârşitul săptămânii vor fi montaţi stâlpi de iluminat şi vor fi aduse maşini speciale de ascuţit patine.

CLUJ. Criza umple cabinetele psihologilor. Mai mult de jumătate dintre clujenii care apelează la serviciile unui psiholog se plâng de probleme legate de serviciu. Înainte de septembrie 2009, un singur angajat din 10 ajungea din acest motiv la psiholog.

CONSTANŢA. Patronii agenţiilor de turism din judeţ sunt indignaţi de decizia Guvernului de a introduce impozitul forfetar. Ei spun că vor fi nevoiţi să ridice preţurile şi au înaintat ieri un protest scris către Ministerul de Finanţe.

COVASNA. Turiştii sunt aşteptaţi la o nouă ediţie a Serbărilor Zăpezii de la Comandău. Aceştia vor putea participa, la 30 ianuarie, la concursuri de schi, săniuş şi la un raliu pe teren înzăpezit.

DÂMBOVIŢA. Rezultatul necropsiei în cazul femeii din Moreni ucisă de fiul său în vârstă de 15 ani arată că aceasta a fost omorâtă cu 38 de lovituri de cuţit. Băiatul, pasionat de jocurile pe calculator, s-a supărat că mama sa adoptivă n-a achitat abonamentul la internet. Minorul a fost internat, în weekend, la Spitalul de Psihiatrie din Târgovişte.

DOLJ. Angajatorii din judeţ fac oferte deosebite candidaţilor cu experienţă şi cunoştinţe solide. Cel mai bine retribuit post scos la concurs, cu 2.000 de euro pe lună, este cel de director economic al unei firme.

GALAŢI. Studenţii şi absolvenţii de facultate pot preda Limba şi cultura română în şcoli din ţările Uniunii Europene dacă urmează cursurile Programului Comenius. Înscrierile se fac până la 29 ianuarie la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi.

GIURGIU. Ucis de frate cu toporul. Un bărbat de 36 de ani din satul Braniştea a murit duminică seară, după ce a fost bătut de fratele lui în vârstă de 17 ani. Înainte de crimă, minorul atacase un vecin.

GORJ. Doctorii refuză salarii de 8.000 de euro. Niciun medic specialist nu a fost interesat de posturile oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în Germania şi Danemarca.

HARGHITA. Producătorii de cartofi, reuniţi într-o cooperativă agricolă, şi-au cumpărat cu 50.000 de euro un utilaj de ambalat cartofi. În acest fel, ei îşi vor putea valorifica producţia şi în supermarketuri.

HUNEDOARA. Magistraţii Judecătoriei Deva au amânat pronunţarea în dosarul în care Serghei Gorbunov este judecat pentru un jaf săvârşit la Deva în mai 2003. Motivul: Institutul „Mina Minovici" nu s-a putut pronunţa cu exactitate în urma efectuării unei expertize ADN.

IALOMIŢA. Poliţiştii vor fi controlaţi la uniforme. Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Ialomiţa, comisarul Viorel Ştefu, care a observat că mulţi dintre subalterni păstrează uniformele vechi şi cheltuiesc în alte scopuri banii pentru echipament.

IAŞI. Doi adulţi şi un copil au ajuns cu răni grave la spital, după ce dubiţa în care se aflau, oprită din cauza unei avarii, a fost izbită de un TIR care mergea pe contrasens, lângă Leţcani.

ILFOV. Un deţinut de la penitenciarul Jilava a fost recrutat să proiecteze prima închisoare privată din România. Nicolae Popescu, fostul arhitect şef al Primăriei Voluntari, a fost condamnat pentru luare de mită şi închis în septembrie 2008.

MARAMUREŞ. Un apel făcut ieri la 112 anunţa plasarea unei bombe la Palatul Administrativ. Angajaţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii au fost evacuaţi pentru efectuarea unui control amănunţit. Alarma s-a dovedit falsă, făcută de un copil.

MEHEDINŢI. Preţurile locuinţelor sunt în cădere liberă. Agenţii imobiliari din Drobeta-Turnu Severin spun că numărul tranzacţiilor e în creştere, după ce preţurile de vânzare ale apartamentelor au scăzut cu până la 30% faţă de 2009.

MUREŞ. Teatrul „Yorick Studio" a pus în scenă, aseară, piesa „20/20", în care sunt rememorate luptele de stradă interetnice de la Târgu-Mureş. Spectacolul s-a jucat cu casa închisă.

NEAMŢ. Oraşul Piatra Neamţ este plin cu afişe care le invită pe tinerele „cu aspect fizic plăcut" să-şi încerce norocul ca animatoare în Grecia. Poliţiştii atrag atenţia că astfel de oferte pot masca traficul de persoane.

OLT. TIR-urile nu vor mai avea acces pe străzile principale din Slatina, ci doar pe şoseaua de centură. Pentru realizarea ocolitoarei, Guvernul va cheltui 20 de milioane de euro.

PRAHOVA. Ofiţerii antidrog şi comisarii de la Protecţia Consumatorului verifică azi toate „magazinele de vise". În ultima săptămână, patru ploieşteni au ajuns la spital după ce au fumat ţigări confecţionate din ierburi.

SATU MARE. Şase drumuri comunale din localitatea Pir sunt impracticabile după mai puţin de două luni de la pietruire. Lucrările, în valoare de 300.000 de lei, au fost acordate fără licitaţie.

SĂLAJ. Trei infractori au fost prinşi de poliţiştii în mai puţin de două ore, după ce au fost alertaţi de un elev clujean aflat în practică la Zalău. Acesta a descoperit, duminică dimineaţă, trei persoane tâlhărite, închise într-un bar.

SIBIU. Un copil din Bazna a trăit singur în casă, timp de şase zile, după ce mama l-a abandonat şi s-a mutat într-un sat vecin. Micuţul de numai şase ani n-a avut mâncare, apă şi nici căldură. Copilul a fost găsit de un unchi.

SUCEAVA. „Stranierele" s-au întors acasă. Aproximativ 70% din sucevencele plecate la muncă în străinătate au revenit în ţară definitiv, nemulţumite că li s-au redus contractele la jumătate. Majoritatea femeilor s-au întors din Italia.

TELEORMAN. Poliţiştii au sancţionat, în doar două zile, 250 de şoferi care au încălcat legislaţia rutieră. 17 dintre şoferi s-au ales cu dosar penal.

TIMIŞ. Medicul Adrian Cocoană, şoferul unui Ferrari care a ucis un timişorean pe trotuar, chiuleşte de la proces, iar magistraţii de la Judecătoria Craiova, care l-au eliberat din arest, au dat doar amânări în ultimele trei luni.

VASLUI. Căldură cu ţârâita. Din această săptămână, cele 2.200 de familii de vasluieni racordaţi la sistemul centralizat au încălzire şi apă caldă doar câteva ore pe zi. Gaz Est a redus presiunea combustibilului furnizat societăţii de termoficare, din cauza unor datorii de 1,1 milioane de lei.

VÂLCEA. Bolnavii vor ajunge în grija primăriei. Spitalul Nr. 2 şi Spitalul de Obstetrică din Râmnicu Vâlcea vor fi gestionate, de la vară, de Consiliul Local.

VRANCEA. Urşii vor avea camere video în bârloguri. În pădurile din judeţ, urşii vor fi supravegheaţi cu camere video şi orice abuz asupra lor va fi pedepsit. Proiectul, cu finanţare europeană, este derulat de Agenţia de Mediu.

VRANCEA. Administratorii Biosferei Delta Dunării iau în calcul varianta interzicerii totale a pescuitului comercial în rezervaţie din cauza cantităţii tot mai reduse de peşte. În prezent, sunt înregistraţi aproximativ 1.500 de pescari profesionişti, însă mai există peste 5.000 de localnici cu permise de pescuit familial.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite