Judeţ cu judeţ: 40 de medici de la Spitalul Judeţean Severin sunt obligaţi să restituie sporuri de 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Braşov va avea loc, de joi până duminică, Festivalul Filmului European. Peste 50 de familii dintr-un bloc din Slobozia vor rămâne fără apă şi fără curent electric, deşi sunt cu facturile la zi. Un localnic din Şurdeşti, Maramureş, a găsit o ciupercă de aproape trei kilograme. 40 de medici de la Spitalul Judeţean Severin sunt obligaţi să restituie sporuri de 100.000 de lei. De pe Aeroportul Internaţional Sibiu vor avea loc

ALBA. Şapte bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare, pentru perioade între doi şi patru ani, de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru că au transportat ilegal în Anglia ţigări în valoare de aproape un milion de euro.

ARAD. Locuitorii din Arad au asistat, ieri, la „Marşul Păpuşilor", care a marcat deschiderea ediţiei a XI-a a Festivalului de Euromarionete. Trupe din România, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Franţa vor urca pe scena Teatrului de Marionete.

ARGEŞ. Din nou în arest. Cornel Penescu a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie din Piteşti. Patronul echipei FC Argeş este acuzat că l-a mituit pe arbitrul Ionică Serea, cu 21.000 de dolari, prin mâna sa dreaptă, Liviu Făcăleaţă.

BACĂU. Duşuri reci cu apă tulbure. Peste 120.000 de băcăuani suferă în această săptămână din cauza restricţiilor la furnizarea apei calde. Apa rece va curge cu întreruperi şi va fi murdară, din cauza lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă.

BIHOR. În greva foamei. Peste 20 de angajaţi de la mina de la Băiţa, administrată de un acţionar suedez, au ales această formă de protest întrucât nu şi-au mai primit salariile din februarie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Compania Naţională de Investiţii (CNI) vrea să dea 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea Bisericii Evanghelice din Bistriţa. Preoţii refuză însă ajutorul, întrucât finanţarea prin CNI nu permite controlul lucrărilor.

BOTOŞANI. Peste 1.000 de dosare de executare silită, pentru datorii la apă şi canalizare. Furnizorul Apa Grup a cerut în instanţă recuperarea datoriei de 10,2 milioane de lei.

BRAŞOV. Festivalul Filmului European, la Braşov. De joi până duminică, la Centrul Cultural Reduta, vor rula zece filme din Elveţia, Israel, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Danemarca, Franţa, Germania, Israel şi Portugalia. Intrarea este liberă.

BRĂILA. Pe urmele contrabandiştilor de ţigări. Poliţiştii şi vameşii brăileni au făcut, ieri, 27 de filtre pe drumuri şi au percheziţionat 60 de firme şi opt locuinţe. Au fost confiscate 182.000 de pachete şi s-au întocmit nouă dosare penale.

BUZĂU. Avertisment pentru profesoara indecentă. Aceasta este sancţiunea propusă de comisia de anchetă pentru Liliana Stanciu, dascălul de la Liceul Pedagogic filmat când dansa la ore şi pipăia elevi. Decizia o va lua azi Consiliul Profesoral.

CARAŞ-SEVERIN. Adrenalină pe râurile învolburate din judeţ. Amatorii de rafting se pot înscrie la curse pe râurile Cerna, pe o lungime de 8 kilometri, şi Nera, pe 30 de kilometri. O tură de rafting costă 150 de lei, cu tot cu echipament.

CĂLĂRAŞI. Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Flori de Mai" va avea loc, între 21 şi 23 mai, în oraşul Călăraşi. La competiţie vor participa, la trei secţiuni, concurenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 30 de ani.

CLUJ. Programul Hyper Edu, care ar putea revoluţiona învăţământul la distanţă, a fost lansat, ieri, la Cluj-Napoca. Portalul web www.hyperedu.ro, dezvoltat de mai mulţi cercetători clujeni, oferă elevilor şi studenţilor posibilitatea de a lua parte la lecţii de acasă, prin intermediul unui webcam şi al unui microfon. La o lecţie pot participa 30 de cursanţi.

CONSTANŢA. În staţiunea Mamaia se va deschide, mâine, Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte. Expoziţia cu vânzare va fi deschisă, până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, iar duminică între 10.00 şi 16.00.

COVASNA. Împătimiţii de paintball şi airball sunt aşteptaţi la Sfântu Gheorghe, la 29 mai, pentru a participa la a patra ediţie a Sport's Day Cup. Taxa de înscriere este de 30 de lei.

DÂMBOVIŢA. Uzina UPET, unul dintre cei mai importanţi angajatori din Târgovişte, şi-a reluat activitatea. Cei 720 de salariaţi ai societăţii au fost chemaţi la muncă după patru luni de şomaj tehnic.

DOLJ. Începe judecata lui Solomon. Azi va avea loc, la Tribunalul Argeş, judecarea pe fond a procesului în care primarul suspendat al Craiovei este acuzat de corupţie.

GALAŢI. Reorganizarea transportului de persoane din oraşul Galaţi a creat un adevărat haos. Mii de oameni nu au avut cu ce ajunge, ieri, la serviciu, întrucât numărul de autobuze este insuficient, în urma deciziei de a reduce cu 50% parcul auto.

GIURGIU. Investiţie de 3,4 milioane de lei pentru reabilitarea Centrului de Terapie Tântava. Consiliul Judeţean va contribui cu 900.000 de lei la reparaţii, iar diferenţa este asigurată din fonduri nerambursabile.

GORJ. Râul Jiu va fi deviat în zona defileului prin tuneluri subterane săpate în munte pe o distanţă de aproape 20 de kilometri. Reamenajarea hidrografică este necesară pentru construirea a două hidrocentrale până în 2012.

HARGHITA. Locuinţe pentru medici. Consiliul Judeţean a început construcţia unei clădiri cu 12 garsoniere şi apartamente pentru doctorii care vor să lucreze la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Investiţia depăşeşte un million de lei.

HUNEDOARA. Aglomeraţie în centrul Devei. Timp de un an, traficul este deviat de pe Drumul Naţional 7 prin oraş, întrucât au loc lucrări de reabilitare. Oraşul va fi străbătut zilnic cu peste 15.000 de maşini mai mult decât până acum.

IALOMIŢA. Peste 50 de familii dintr-un bloc din Slobozia vor rămâne fără apă şi electric deşi sunt cu facturile la zi. Banii au dispărut însă odată cu decesul administratorului. Asociaţia are datorii de 400.000 de lei.

IAŞI. Festival studenţesc cu paradă de costume, zmeie şi concerte rock. Timp de o săptămână, Iaşiul găzduieşte FEstudIS, care a debutat ieri şi care include mai multe concursuri trăsnite, precum şi un festival de jazz.

ILFOV. O casă din comuna Chitila a sărit în aer, ieri, din cauza unor acumulări de gaze. Proprietara, în vârstă de 37 de ani, a suferit mai multe arsuri de gradele doi şi trei. În casă se mai afla un copil, care a scăpat nevătămat.

MARAMUREŞ. Ciupercă uriaşă. Un localnic din Şurdeşti a găsit un „burete păstrăv" de trei kilograme, de trei ori mai greu decât cel mai mare exemplar descoperit până acum în judeţ. Din ciupercă se va găti o masă pentru 16 persoane.

MEHEDINŢI. Chirurgi obligaţi să restituie sporuri de 100.000 de lei. 40 de medici de la Spitalul Judeţean Severin au primit adrese de la Curtea de Conturi prin care li se solicită să înapoieze, în trei zile, sporurile primite în 2009.

MUREŞ. Farmaciştii sunt ameninţaţi de faliment. Banii pentru medicamentele compensate s-au epuizat, iar aceştia au semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate un contract formal de 1 leu pentru a putea elibera medicamente contra cost.

NEAMŢ. A fugit din spital, cu stomacul plin de cuie. Dezamăgit în dragoste, Lucian Mancaş (31 de ani) a înghiţit un pumn de cuie şi s-a internat vineri la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, de unde a plecat însă ieri.

OLT. Carmen Matei, profesoara care a legat o elevă ca să nu chiulească, a primit avertisment scris de la Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale Nr. 7 din Caracal. Profesoara este cercetată de poliţişti pentru lipsire de libertate.

PRAHOVA. Contrabandă cu produse petroliere. Comisarii Gărzii Financiare cercetează o firmă de transport, despre care există suspiciuni că a introdus din Polonia, prin Vama Nădlac, peste 50 de tone de combustibil fără acte.

SATU MARE. Bani insuficienţi pentru profesori. Potrivit Primăriei Satu Mare, peste 13 milioane de lei este deficitul pentru anul şcolar 2009 - 2010 la fondul de salarii pentru dascăli.

SĂLAJ. Agentia pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, luna aceasta, o mini-bursă a locurilor de muncă, la cererea unei firme private de confecţii. Vor fi puse la dispoziţie 30 de joburi.

SIBIU. Curse aeriene din Sibiu spre Grecia şi Turcia. Conducerea Aeroportului a încheiat contracte cu două companii aeriene, iar zborurile vor deveni operaţionale la sfârşitul lunii. Turiştii vor putea ajunge astfel mai repede în Zakintos şi în Antalya.

SUCEAVA. Liceul în Suceava, facultatea-n Danemarca. Unul din zece absolvenţi de liceu aspiră la universităţile fără taxe din vestul Europei, în special din Danemarca. Anul trecut, dintr-o promoţie de 230 de elevi au plecat 20.

TELEORMAN. Autorităţile judeţene au primit fonduri nerambursabile de peste 450.000 de lei pentru instruirea funcţionarilor publici. Pregătirea vizează în special implicarea în strategia de dezvoltare.

TIMIŞ. Doi elevi de clasa a XI-a de la Grupul Industrial de Transporturi Auto din Timişoara au fost înjunghiaţi, ieri, în coapse, de un coleg. Agresorul, premiantul clasei, a fost prins la scurt timp de la incident.

TULCEA. Parcări cu plată. Primăria Tulcea va cumpăra cinci aparate de taxare, la preţul de 2.800 de euro bucata. Valoarea taxei va fi stabilită în şedinţa Consiliului Local din această lună.

VASLUI. Un copil de şase ani, din localitatea Chersăcosu, a ajuns în stare gravă la spital, după ce fost strivit de o stivă de lemne căzută dintr-o căruţă. Accidentul a avut loc în curtea unor vecini, unde copilul se juca nesupravegheat.

VÂLCEA. Autorităţile din Râmnicu Vâlcea vor pierde finanţarea europeană de 100 milioane de euro dată pentru reabilitarea sistemului de apă şi canalizare dacă furnizorii nu se înţeleg asupra preţului pentru servicii. Fuziunea operatorilor a fost amânată, întrucât reprezentanţii Apavil vor tarife cu 50% mai mari, lucru neacceptat de Acvarim.

VRANCEA. Bombe la tot pasul. Un localnic din satul Cucuieţi a găsit într-un pârâu un proiectil de calibrul 122 de milimetri, iar în satul vecin, Domneşti, un alt bărbat a dat peste o bombă de 152 milimetri, când lucra câmpul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite