Judeţ cu judeţ:Un bistriţean a lansat colecţia de sticle cu ţuică „Apusul Epocii de Aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BACĂU
BACĂU

Poliţiştii  din Harghita îşi scot la licitaţie câinii ciobăneşti germani. Patronul unei firme de pompe funebre timişorene a murit în drum spre Târgul de Crăciun de la Viena, într-un accident. Un clujean l-a aşteptat pe Moş Crăciun în Congo cu musaca în loc de sarmale şi ouă umplute în loc de caltaboş

ALBA. A sunat la 112 şi a chemat utilajele de deszăpezire. Un şofer de autobuz a fost nevoit să apeleze numărul de urgenţă după ce autovehicului pe care-l conducea a rămas blocat în zona Dealul Mare din Munţii Apuseni.

ARAD. Un colet a explodat în oficiul poştal din localitatea Socodor. Pachetul îi era adresat fratelui primarului şi a explodat când soţia lui a încercat să-l deschidă. Poliţiştii nu au niciun indiciu despre expeditor.

ARGEŞ. S-au născut de Crăciun. La Spitalul Judeţean Argeş au venit pe lume patru copii, la 25 decembrie. Prima a fost o fetiţă, născută la ora 12.00.  Părinţii micuţei au decis să-i dea numele Cristina.

BACĂU. Urşii, caprele şi caii au făcut spectacol în centrul Bacăului. Zeci de persoane au ascultat, ieri, urările celor peste 600 de artişti profesionişti veniţi din zece zone ale Moldovei.

BIHOR. Crăciun în jacuzzi şi la SPA. Peste opt sute de persoane s-au scăldat în apele termale de la Ştrandul Apollo din Băile Felix. Majoritatea au preferat bazinele descoperite, încurajaţi de cele 15 grade Celsius cât au fost de Crăciun.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un bistriţean „a pus capac" Epocii de Aur. Teodor Danciu a lansat o colecţie de sticle personalizate, pline cu ţuică şi cu însemnele comunismului. Colecţia se numeşte „Apusul Epocii de Aur" şi este formată din zece sticle. Valoarea ei nu a stabilit-o, dar spune că nu vrea s-o vândă.

BOTOŞANI. O tânără de 16 ani, Ramona Ciobanu, bolnavă de cancer ganglionar, are nevoie de cel puţin 1.500 de euro pentru a fi consultată la o clinică privată din Bucureşti.

BRAŞOV. Bradul din PET-uri a fost distrus de hoţi. Încercarea de doborâre a recordului mondial pentru cel mai înalt brad construit din bidoane de plastic, în Cheile Râşnoavei, a eşuat, după ce hoţii au furat partea de jos a copacului.

BRĂILA. Tot mai mulţi pensionari ajung datori vânduţi. Aproape 2.000 de brăileni au popriri pe pensii, după ce au făcut împrumuturi la bănci sau la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi nu au achitat sumele datorate. Cel mai mare împrumut nerestituit este de 121.000 de lei.

BUZĂU.  Accident grav pe centura Buzăului. Patru oameni au fost răniţi grav, ieri, după ce un camion a derapat, din cauza poleiului, şi a intrat frontal într-un autoturism Dacia care circula regulamentar.

CARAŞ-SEVERIN. A opta zi de la dispariţia soţilor Adriana şi Ioan Gruia în Munţii Ţarcului. Salvamontiştii şi criminaliştii au găsit o căciulă de culoare lila, care ar putea aparţine femeii. Căutările celor doi s-au întrerupt, ieri, din cauza viscolului.

CĂLĂRAŞI. Străzile şi trotuarele din Călăraşi vor intra în reparaţii. Din primele zile ale anului viitor, locuitorii din nordul oraşului vor avea drumuri sparte şi mai multe zone restricţionate.

CLUJ. Un clujean l-a aşteptat pe Moş Crăciun în Congo. Ştefan Roman se află din luna martie într-o misiune în Republica Democrată Congo. A petrecut Crăciunul la 30 de grade Celsius pe malul lacului Tanganyika. A cântat colinde şi a mâncat musaca, salată de vinete, pâine pe vatră şi ouă umplute.

CONSTANŢA. Excesele alimentare au umplut Urgenţa. Între 24 şi 27 decembrie, aproape 700 de persoane au ajuns la spital, iar 18 dintre acestea au fost aproape în comă alcoolică.

COVASNA. Licitaţia pentru programul „Laptele şi cornul" va trebui organizată în această săptămână, pentru că altfel copiii nu vor mai primi produsele. Firma contestată fusese sancţionată în urmă cu doi ani.

DÂMBOVIŢA.  A furat din biserică. Un tânăr de 22 de ani din comuna Potlogi a fost prins, ieri, după ce a furat 700 de lei, bani proveniţi din vânzarea calendarelor ortodoxe şi a lumânărilor.

DOLJ. Şoferii craioveni fac slalom printre gropi. După topirea zăpezii, cele mai circulate străzi din cartierele Craioviţa Nouă, Brestei şi Rovine au devenit adevărate capcane sub ape. Şoferii spun că asfaltul a fost distrus de materialele antiderapante.

GALAŢI. Poliţişti condamnaţi pentru mită. Inspectorul Gabriel Dorobăţ şi subinspectorul Sebastian Bogdan Ştefan au primit patru ani, respectiv un an de închisoare, pentru luare de mită. Ei au fost prinşi, în iunie, când primeau 1.000 de euro pentru a aranja un dosar penal.

GIURGIU. Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu are în acest an o cifră de afaceri de 18,81 milioane de lei, în scădere cu 5,6% faţă de 2008. Profitul net este de 4,43 milioane lei.

GORJ. Ramona Mischie petrece Sărbătorile în Italia. Profesoara din cauza căreia Alexandru Popovici s-a sinucis, a plecat la rudele sale din Peninsulă.

HARGHITA. Poliţia judeţeană îşi scoate câinii la vânzare. Poliţiştii vor organiza, în ianuarie, o licitaţie publică pentru vânzarea a trei ciobăneşti germani. Preţurile de pornire variază între 4.000 de lei şi 5.350 de lei.

HUNEDOARA. S-a topit zăpada de la munte. Cei aproape 2.000 de turişti care au urcat de Crăciun în staţiunile Straja şi Parâng au avut parte de puţină zăpadă, din cauza temperaturilor ridicate. A nins abia ieri, în ultima zi a sejurului.

IALOMIŢA. Doi bărbaţi din comuna Ţăndărei au fost trimişi în judecată pentru sechestrare de persoane şi trafic de carne vie. Ei au obligat două adolescente de 14, respectiv 15 ani, să întreţină raporturi sexuale cu alţi bărbaţi, timp de trei luni.

IAŞI. Doi tineri au fost arestaţi pentru 29 de zile după ce au omorât o femeie în localitatea Ţipileşti. Viorel Grosu (24 de ani) şi Maricel Andrei Axinte (25 de ani) au intrat în locuinţa familiei Butnaciuc, la 23 noiembrie, pentru a fura, şi au bătut-o pe femeia de 82 de ani până au omorât-o.

ILFOV. S-au găsit armele furate în ianuarie de la Ciorogârla. Mai mult de jumătate din cele 62 de arme furate dintr-o unitate militară au fost găsite de poliţişti ieri, în urma descinderilor din Bucureşti, Chiajna şi Dragomireşti Deal.

MARAMUREŞ. Primului capitalist maramureşean îi merg afacerile şi acum. Mircea Şuteu a fost prima persoană din judeţ care şi-a deschis o firmă după Revoluţia din 89. El a investit cinci milioane de lei vechi în industria alimentară şi acum are o cifră de afaceri de un milion de lei noi.

MEHEDINŢI. Inundaţie la Vama Porţile de Fier 1. Accesul pe sensul de ieşire din ţară spre Serbia a fost blocat mai multe ore ieri, după ce s-a inundat pasajul care trece pe sub Drumul European 70.

MUREŞ. Artificiile pentru Revelion costă şi o sută de dolari. De ieri s-au pus în vânzare, la Târgu-Mureş, jocurile pirotehnice pentru noaptea dintre ani. Preţul celor mai scumpe variante ajunge la 300 de lei.

NEAMŢ. Temperaturile ridicate din zilele de Crăciun au stricat planurile iubitorilor de schi şi patinaj. În locul zăpezii, pe pârtia din Piatra Neamţ au apărut noroaiele, iar ringul de gheaţă s-a transformat în baltă.

OLT. Sarmalele şi caltaboşii au băgat în spital cinci olteni pe oră. Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Olt au avut sute de solicitări în zilele Crăciunului. În 24 de ore, 126 de persoane au ajuns în stare gravă la Urgenţă.

PRAHOVA. Protecţia Consumatorului a retras de pe piaţă mai multe echipamente pentru sporturile de iarnă: ochelari, legături şi beţe de schi, care erau întreţinute necorespunzător. Au fost controlate centre din Sinaia, Buşteni şi Azuga, iar comercianţii au fost amendaţi, în total, cu 94.000 de lei.

SATU MARE. Clerul catolic de la Vatican şi din America se îmbracă de la Satu Mare. Zeci de preoţi plătesc aproape 3.000 de euro pentru ţinuta confecţionată în atelierul firmei Stadelmaier. Firma a devenit cunoscută după ce a făcut hainele Papei Benedict al XVI-lea și ale cardinalilor care l-au însoţit în vizita din Statele Unite ale Americii în 2008.

SĂLAJ. Reprezentanţii companiei E.On Gaz din judeţ au sigilat aproximativ 2.100 de centrale de apartament care funcţionau fără aprobare. În 2007, a explodat un bloc în Zalău, din cauza unei acumulări de gaze.

SIBIU. Alin Matiu (23 de ani) care a jefuit o benzinărie din Mediaş, înarmat cu un pistol, a fost prins, de Crăciun. Tânărul a fost reţinut în timp ce încerca să fure motorină din rezervorul unui TIR.

SUCEAVA. Pericol de inundaţii pentru mai multe familii. Un pod de gheaţă de aproximativ doi kilometri, format pe râul Bistriţa, ameninţă zeci de gospodării din localitatea Argestru.

TELEORMAN. Directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Turnu Măgurele a fost împuşcat, sâmbătă, de un poliţist, la o partidă de vânătoare. Poliţistul nu a respectat regulile de bază: avea cartuş pe ţeavă, piedica armei nu era trasă şi ţinea arma într-o poziţie necorespunzătoare. Este cercetat pentru ucidere din culpă. Victima avea 33 de ani.

TIMIŞ. Patronul unei firme de pompe funebre a murit în drum spre Târgul de Crăciun de la Viena. Ilie Aparaschivei (39 de ani) şi soacra sa Ana Goje (67 de ani) au intrat, ieri, cu maşina într-un pom, în localitatea Şandra.

TULCEA. Poliţiştii tulceni au confiscat în acest an 122 de bărci folosite la braconaj în Delta Dunării. În acţiunile de prindere a pescarilor fără permis s-au mai confiscat peste 20 de tone de peşte.

VASLUI. Uscarea rufelor la balcon va fi interzisă la Bârlad, de la 1 ianuarie 2010. Cei care-şi vor întinde hainele la geamuri sau pe sârmele puse în afara balconului riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

VÂLCEA. Unsprezece ciobani şi cele 600 de oi de care au grijă au rămas sub cerul liber, după ce vijelia le-a distrus barăcile improvizate. Ei nu se pot întoarce în localitatea Laloşu, după ce apele pârâului Bârlui s-au revărsat.

VRANCEA. Prima bibliotecă pentru orbi din România are succes. Aproximativ 1.000 de persoane din toată Moldova vin lunar la Secţia pentru persoane cu deficienţe de vedere a Bibliotecii Judeţene din Focşani. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite