Judeţ cu judeţ:Bacalaureatul „geniilor“ a început ieri la Slatina, judeţul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul comunei Adamclisi, Constanţa, a fost trimis în judecată de procurori pentru că ar fi încercat să obţină fraudulos fonduri europene. Un bărbat din Târgu-Jiu a cumpărat un costum de poliţist de la un second-hand şi a început să amendeze călătorii din autobuze. Trenurile care leagă Moldova de Ardeal au fost blocate ieri în Gara Vama, Suceava, timp de două ore din cauza unui stâlp căzut pe calea ferată.

ALBA. Departamentul de Stat al SUA a donat 30.000 de dolari pentru inventarierea a peste 4.500 de obiecte ceramice, monede, unelte, arme şi podoabe descoperite pe locul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia.

ARAD. Gheorghe Belei, interlop din clanul lui Uţu Rohozneanu, condamnat la opt ani de detenţie pentru tentativă de omor, a decedat în noaptea de luni spre marţi la Spitalul Judeţean, în urma unui stop cardio-respirator.

ARGEŞ. Procurorii au anihilat, ieri, un grup infracţional specializat în fraudarea unor firme de leasing, care acţiona în mai multe judeţe. Complicii argeşeni au fost ridicaţi în urma unor percheziţii.

BACĂU. Bianca Marin (15 ani) a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi cultură românească de la Constanţa. Ea este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci" din Oneşti.

BIHOR. „Profetul apocalipsei financiare" a primit bani și alimente, ajutor de la orădeni. Cristian Duma a pornit pe jos, în aprilie, într-un tur al ţării, în speranţa că va strânge bani pentru rate. Aventura lui a eşuat după doar 24 de zile.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Liceenii Călin Saicu şi Robert Rus, care şi-au bătut un coleg până când a intrat în comă, au fost exmatriculaţi. Conducerea Grupului Şcolar „Grigore Moisil" din Bistriţa a decis, ieri, că ei nu au dreptul de a se mai înscrie la cursurile liceului.

BOTOŞANI. Preoţii ţin slujbe pentru prinderea piromanului care a dat foc Bisericii Izvorul Tămăduirii din Botoşani. Lăcaşul de curs a ars din temelii, la mai puţin de un an după un incendiu similar. Biserica a fost înălţată din banii donaţi de enoriaşi şi de preoţi. Ani buni, slujbele s-au ţinut într-un tramvai până la ridicarea bisericii.

BRAŞOV. Localnicii şi turiştii din zona Bran vor putea primi ajutor de urgenţă într-un centru medical care a costat 400.000 de euro. Pacienţii vor primi îngrijiri de specialitate în domeniile cardiologie, ginecologie şi stomatologie. Tot aici îşi vor desfăşura activitatea şi medicii de familie, iar la parterul clădirii va funcţiona o farmacie.

BRĂILA. Dosar penal pentru tatăl unui copil otrăvit cu furadan. Gentilian Martac este cercetat de poliţişti după ce fiul său, Andrei (5 ani), a ajuns în stare foarte gravă la spital. Micuţul s-a jucat cu o cană în care tatăl preparase insecticid pentru culturi.

BUZĂU. Tragedie pe calea ferată, la Vipereşti. Claudia Dragomir (28 de ani) a murit, iar fiul său în vârstă de 6 ani şi fratele femeii, de 9 ani, au ajuns în stare critică la spital după ce căruţa în care erau a fost spulberată de un tren.

CARAŞ-SEVERIN. Magyula şi Rany, doi elefanţi de 40 de ani, sunt vedetele Circului Internaţional Gartner din Germania, care a ajuns ieri la Reşiţa, unde va da reprezentaţii până la 13 iunie. Din program nu vor lipsi şerpii, cămilele, zebrele sau crocodilii.

CLUJ. Prima-doamnă a oraşului Cluj-Napoca a parcat în mijlocul străzii. Monica, soţia primarului Sorin Apostu, a oprit ilegal, ieri, în centrul urbei. Timp de cinci minute, cât a stat în sediul unei bănci, soţia edilului a blocat circulaţia pe o bandă.                                                    

CĂLĂRAŞI. Canotorii şi caiaciştii se antrenează pe uscat pentru că baza nautică din oraş este inundată. Antrenorii spun că e nevoie de o bază nouă, fiindcă cea existentă este acoperită de apă foarte des.

CONSTANŢA. Falsuri pentru bani europeni. Viceprimarul comunei Adamclisi a fost trimis în judecată de procurori. Beinur Raşit este acuzat că a falsificat documente pentru a obţine aproape 25.000 de lei de la Comunitatea Europeană.

COVASNA. Criză în pensiuni. Gradul de ocupare a pensiunilor din Covasna a scăzut la jumătate faţă de vara trecută. Doar 20% din locurile de cazare disponibile au fost rezervate pentru luna iulie şi 30% pentru august.

DÂMBOVIŢA. Umblă după aprobări în loc să stingă focul. Pompierii din Sinaia au ajuns după aproape o oră la incendiul izbucnit la o pensiune de la cota 1.000, aflată la 6 kilometri distanţă. Ei au avut nevoie de aprobare pentru a interveni în alt judeţ.

DOLJ. Procurorii l-au reţinut, ieri, pe judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj pentru luare de mită. Şpaga urma să ajungă la el prin intermediul colegului său Laurenţiu Anghel, magistratul arestat acum trei săptămâni, după un flagrant.

GALAŢI. Primăria Galaţi plăteşte anual 150.000 de lei pentru închirierea celor 75 de toalete ecologice din oraş. Chiria pentru fiecare este de 2.000 de lei pe an, jumătate din preţul cu care ar putea fi cumpărată.

GIURGIU. Cadrele didactice de la şcoala din Iepureşti au continuat, ieri, greva începută luni din cauza salariilor neplătite din luna martie. Dascălii sunt hotărâţi să nu încheie situaţia şcolară a elevilor până nu-şi vor primi banii.

GORJ. Călători păcăliţi în troleibuz de un poliţist „second-hand". Un bărbat din Târgu-Jiu şi-a cumpărat o uniformă şi a încercat să amendeze mai multe persoane care circulau fără bilet, dar a fost prins de adevăratul controlor şi dat pe mâna poliţiei.

HARGHITA. Directorul Apemin Tuşnad e acuzat de ultraj. Poliţiştii feroviari spun că Kurko Gyarfas a pătruns ilegal în biroul de mişcare al staţiei CFR Tuşnad-Sat şi în biroul şefului de staţie, unde a agresat un poliţist.

HUNEDOARA. Dan Oltean, de profesie psiholog, a realizat, în premieră naţională, un CD cu 60 de trasee montane. Acestea pot fi încărcate pe telefonul mobil, laptop, GPS, PAD sau 3G şi cuprind text, imagini şi descrieri ale obiectivelor dacice din Hunedoara, Alba şi Sibiu.

IALOMIŢA. Două fete au fost înghiţite de apele râului Ialomiţa, luni-seara, lângă localitatea Alexeni. Claudia Varga (13 ani) şi Cristina Călin (14 ani) se jucau pe malul râului când au alunecat şi au fost luate de ape.

IAŞI. Promovare pentru mersul pe bicicletă printre maşini. Municipalitatea ieşeană a alocat 740.000 de lei pentru mediatizarea acestui sport, prin fluturaşi, bannere, mape, pixuri, dar nu a construit şi o pistă specială.

ILFOV. Apă cu raţia în Popeşti-Leordeni. Primăria oraşului a anunţat, ieri, că apa va curge la robinete, în această vară, doar între orele 5.00 şi 11.00 şi între 18.00 şi 24.00. Noul program este impus de „timpul călduros".

MARAMUREŞ. Lansarea cardului special pentru turişti, o premieră pentru România, va avea loc vineri. Programul „Maramureş Pass" oferă reduceri la cazare, restaurante şi obiective turistice din judeţ.

MEHEDINŢI. În timp ce localnicii vor străzi asfaltate şi dispensar, edilii din comuna Brezniţa de Ocol au construit un sediu de 800.000 de lei. Cei 10 salariaţi ai primăriei au la dispoziţie 10 camere, două băi şi o mansardă.

MUREŞ. 62.000 de euro pentru locurile de joacă, pe timp de criză. Deşi anul trecut au fost reamenajate toate parcurile din oraş, autorităţile au anunţat că, anul acesta, vor cumpăra bănci, leagăne, tobogane şi balansoare noi.

NEAMŢ. Cireşi distruşi de ploi acide. Pomicultorii spun că norul de cenuşă islandez le-a distrus livezile prin ploi acide. Frunzele sunt pătate, iar fructele sunt mici.

OLT. A început Bacalaureatul „geniilor" la Slatina. 400 de elevi cu rezultate deosebite la învăţătură şi sport din toată ţara susţin examenul de bacalaureat la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu". Ei au avut ieri proba de limba şi literatura română, iar mâine vor da examenul la matematică.

PRAHOVA. Autobuze conduse de şoferi băuţi. Poliţiştii ploieşteni au ridicat trei permise de conducere de la şoferi de mijloace de transport public băuţi, în urma unui control care face parte din campania „Alcohol/Drugs".

SATU MARE. Numărul celor care apelează la Centrul Social de Urgenţă a crescut cu peste 50% în ultima lună. Printre clienţii obişnuiţi, cerşetorii, tot mai mulţi tineri rămaşi fără un loc de muncă s-au refugiat la adăpostul de noapte.

SĂLAJ. Împuşcat de comunişti, dezgropat după 60 de ani. Aurel Ionac, din localitatea Gâlgău, a fost omorât de securişti la marginea satului în august 1950. Osemintele au fost deshumate ieri, de reprezentanţi ai Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România.

SIBIU. Demonstraţie cu câini şi avioane, la singura şcoală de dresaj din sud-estul Europei. Exerciţiul are loc azi, în Piaţa Mare, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Centrului Chinologic din Sibiu.

SUCEAVA. Transport feroviar întrerupt de un stâlp. Trenurile care leagă Moldova de Ardeal au fost blocate în gara Vama timp de două ore, ieri-dimineaţă, din cauza unui stâlp căzut pe şine în urma unui accident auto.

TELEORMAN. Concediile medicale, verificate la sânge. Zeci de medici şi pacienţi sunt controlaţi zilele acestea de Casa de Asigurări de Sănătate, după ce foarte multe concedii au fost acordate în 2009.

TIMIŞ. Conducerea Spitalului Judeţean a anunţat, ieri, că unitatea are un deficit de personal de 400 de angajaţi. Cei mai mulţi doctori şi asistente medicale au plecat în străinătate, unde au găsit oferte salariale mai bune decât în ţară.

TULCEA. Un centru de informare turistică şi ecologică va fi ridicat la Chilia Veche, în Delta Dunării. Ministerul Mediului va plăti 100.000 de lei pentru amenajarea centrului, a cărui construcţie va începe luna viitoare.

VASLUI. În prima zi de protest a administratorilor agenţiilor de pariuri sportive din Vaslui, angajaţii de la Protecţia Consumatorului au programat controale tocmai la firmele de profil. Aceştia au găsit însă lacătele puse pe toate casele de pariuri din oraş.

VÂLCEA. Nepotul interlopului Gorun, săltat de mascaţi. Procurorii de la Crimă Organizată au descins în şase locuinţe din Râmnicu Vâlcea pentru a anihila un grup infracţional care a păgubit mai multe firme de leasing cu 700.000 de euro.

VRANCEA. Tranzacţiile cu terenuri, la pământ. Agenţiile imobiliare din Focşani nu au mai vândut niciun teren de la sfârşitul anului trecut, deşi preţurile au scăzut cu 40-50%. Un metru pătrat de teren în centrul oraşului nu depăşeşte 250 de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite