Judeţ cu judeţ: De la 1 august, facturile sucevenilor la apă rece vor fi mai mari cu 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: De la 1 august, facturile sucevenilor la apă rece vor fi mai mari cu 10%
Judeţ cu judeţ: De la 1 august, facturile sucevenilor la apă rece vor fi mai mari cu 10%

La Gravity Park din Constanţa se desfăşoară, astăzi, concursuri de role şi skate în cadrul evenimentului „Ride the Wave“. De la 1 august, facturile sucevenilor la apă rece vor fi mai mari cu 10%, iar cele pentru canalizare cu 16,5%. Cinci comune din judeţul Neamţ vor beneficia de un proiect care vizează reducerea poluării apelor cu nutrienţi, azot şi fosfor. Operatorul de apă din Valea Jiului intenţionează să oprească apa l

ALBA. În  primele cinci luni ale anului, în unităţile turistice din judeţ au fost cazaţi 16.676 de turişti, cu 19,2% mai puţini decât în aceeaşi perioadă din anul 2008.

ARAD. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad va continua acţiunea de recuperare a comisionului pentru administrarea cărţilor de muncă datorat de unii angajatori. Amenzile contravenţionale variază între 3.000 şi 6.000 de lei.

ARGEŞ. Consiliul Judeţean şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează, între 13 şi 24 iulie, tabăra de meşteşuguri „Arta icoanelor pe sticlă”. Evenimentul este găzduit de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti.

BACĂU. Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au descoperit, zilele trecute, peste 40 de persoane muncind fără forme legale pentru 16 agenţi economici. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit 64.000 de lei.

BIHOR. Peste o sută de meşteşugari îşi expun lucrările, până mâine, la Târgul Meșterilor Populari. Evenimentul are loc în Parcul Bălescu din Oradea.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Trăsurile Direcţiei Silvice vor sta la dispoziţia locuitorilor din Bistriţa întregul weekend. Plimbările pe bulevardele municipiului costă între 20 şi 32 de lei.

BOTOŞANI. Opt spălătorii auto din judeţ au fost închise de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. Dintre cele 18 firme verificate, la 16 au fost găsite nereguli, totalul amenzilor aplicate fiind de 37.000 de lei.

BRAŞOV. Doi oameni au fost la un pas să ardă de vii, ieri, după ce duba de transport persoane în care se aflau a luat foc la doar câţiva metri de Prefectură. Poliţiştii au fost nevoiţi să oprească circulaţia până la stingerea maşinii.

BRĂILA. Gheorghe Ionaşcu (49 de ani) a fost reţinut de jandarmi, joi, în timp ce-şi alerga soţia cu un topor în Parcul Grădina Mare din Brăila. Bărbatul riscă amendă penală.

BUZĂU. Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural România organizează, azi, o conferinţă de presă la peste 1.400 de metri altitudine, pe Vârful Mălâia. Evenimentul are drept scop promovarea potenţialului turistic montan al Buzăului.

CARAŞ-SEVERIN. Operaţiunile de dezinsecţie continuă şi astăzi la Reşiţa. Un elicopter va survola oraşul şi va pulveriza substanţe care nu afectează plantele şi animalele.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ 200 de absolvenţi ai claselor a VIII-a din judeţ vor fi repartizaţi la liceu în ultima etapă computerizată, în perioada 1 - 10 septembrie. Elevii fie au avut corijenţe, fie nu au promovat tezele cu subiect unic.

CLUJ. Câţiva actori căţăraţi pe picioroange au împărţit, ieri, în centrul municipiului Cluj-Napoca, ilustrate cu imagini ale oraşului istoric şi universitar, propuse pentru un brand al cetăţii.

CONSTANŢA. La Gravity Park din Constanţa se desfăşoară, astăzi, concursuri de role şi skate în cadrul evenimentului „Ride the Wave“. După competiţie, pe plaja H2O din staţiunea Mamaia va fi organizată o petrecere.

COVASNA. Primăria Sfântu Gheorghe a decis să nu-i mai păsuiască pe datornicii la bugetul local şi să-i scoată la muncă în folosul comunităţii. Trei sferturi dintre aceştia sunt rromi.

DÂMBOVIŢA. De la începutul anului, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a eliberat 758 de carduri europene de asigurări de sănătate şi 500 de certificate provizorii. Începând de la 14 mai, cardul european se distribuie prin curierat.

DOLJ. O echipă de medici englezi va prezenta, în premieră naţională, un tratament revoluţionar pentru vindecarea cancerului de prostată. Demonstraţia are loc astăzi, de la ora 10.00, la Centrul Medical Irina din Craiova. Prin noua metodă, pacientul se vindecă fără să fie operat sau internat, cu ajutorul ultrasunetelor care distrug celulele canceroase.

GALAŢI. Un fals comisar de la Protecţia Consumatorului, care se recomandă Istrate, a escrocat zeci de oameni cu cartele de reîncărcare la telefonia mobilă. Individul nu a fost identificat, iar poliţiştii îi roagă pe păgubiţi să depună reclamaţii.

GIURGIU. Un bancomat din localitatea Bolintin Vale a fost devalizat, ieri-dimineaţă, de un grup de hoţi. Aceştia au detaşat modulul din spate al bancomatului şi au sustras aproximativ 420.000 de lei.

GORJ. Zeci de deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu au vizitat, ieri, expoziţia „De la grâu la pâine“, găzduită de Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara.

HARGHITA. Bursa locurilor de muncă pentru elevi şi studenţi, organizată ieri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, s-a soldat cu un eşec. Doar patru firme dintre cele 187 contactate au participat la eveniment. Directorul adjunct al AJOFM Harghita, Jano Edit, a declarat că cele patru firme au oferit doar 11 locuri de muncă.

HUNEDOARA. Operatorul de apă din Valea Jiului intenţionează să oprească apa la şcolile din cele şase oraşe ale zonei. Măsura va fi luată deoarece unităţile de învăţământ au facturi restante vechi de peste un an.

IALOMIŢA. Lucrările de extindere a secţiei de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia vor fi demarate luna viitoare. Costul total al lucrărilor a fost estimat la aproximativ două milioane de lei, termenul de execuţie fiind de 12 luni.

IAŞI. Singurul accelerator de particule din Moldova, aparat folosit pentru tratarea tumorilor canceroase, s-a defectat. Aparatul va fi repus în funcţiune, cel mai devreme, luni.

ILFOV. Un incendiu provocat de un scurt-circuit a izbucnit, ieri, în oraşul Pantelimon. Focul a distrus 100 de metri pătraţi din acoperişul unei locuinţe, valoarea prejudiciului fiind de 20.000 de lei.

MARAMUREŞ. Consilierii locali din Baia Mare au hotărât, ieri, că nu se vor mai organiza mese festive pe timpul nopţii, începând de la 1 ianuarie 2010. Localurile vor organiza petreceri doar între orele 7.00 şi 23.00.

MEHEDINŢI. Inspectorii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate vor controla, până la 23 iulie, zece unităţi farmaceutice din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Aceştia verifică dacă se respectă contractele pentru decontarea medicamentelor compensate.

MUREŞ. 120 de asociaţii de proprietari din Târgu-Mureş, din cele peste 700 existente, ar putea rămâne fără apă la sfârşitul lunii. Datoriile acumulate de mureşeni la compania de apă depăşesc 1,75 milioane de lei.

NEAMŢ. Cinci comune vor beneficia de un proiect care vizează reducerea poluării apelor cu nutrienţi, azot şi fosfor. Investiţiile se vor derula începând cu luna septembrie în Dumbrava Roşie, Bodeşti, Gherăeşti, Costişa şi Zăneşti.

OLT. Două maşini de mici dimensiuni stropesc trotuarele şi străzile dintre blocurile din Slatina, iar un utilaj mare udă arterele principale din oraş. Pentru această acţiune se consumă aproximativ o tonă de apă pe zi. 

PRAHOVA. Medicii Spitalului de Pediatrie au solicitat, ieri, preluarea în patrimoniul municipalităţii a imobilului în care funcţionează unitatea medicală. Ei speră că, astfel, vor putea accesa fonduri europene necesare reabilitării.

SATU MARE. Palatul de Justiţie, care adăposteşte sediile Judecătoriei, Tribunalului Satu Mare precum şi pe cele ale parchetelor, va intra în reparaţii din luna august. Lucrările vor dura aproximativ trei ani.

SĂLAJ. Harta turistică a Sălajului şi a Munţilor Meseş a apărut recent în librăriile din judeţ. Harta, editată în trei limbi – română, maghiară şi engleză, prezintă numeroase trasee turistice locale, judeţene şi regionale.

SIBIU. A cincea ediţie a festivalului „Mediaş - Cetate Medievală” a început ieri. Peste 90 de meşteşugari din ţară îşi demonstrează măiestria, pe ritmurile muzicii medievale, în Piaţa Regele Ferdinand I.

SUCEAVA. De la 1 august, facturile sucevenilor la apă rece vor fi mai mari cu 10%, iar cele pentru canalizare cu 16,5%. Consilierii locali au aprobat noul tarif, de 4,3 lei pentru un metru cub de apă rece, pentru ca societatea de apă din municipiul Suceava să treacă pe profit.

TELEORMAN. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus instituirea permanenţei în zonele de risc şi monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice. Măsurile au fost luate ca urmare a avertizării de cod galben din intervalul 17 - 18 iulie, când sunt prognozate temperaturi ridicate.

TIMIŞ. Şeful Postului de Poliţie Şag, Ludovic Kovacs, care a fost lovit de un camion marţi, se află internat în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean. Poliţistul a suferit multiple leziuni, la braţul drept şi la ambele picioare.

TULCEA. Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă în colaborare cu ANTREC va organiza un seminar privind problemele procedurale pentru încurajarea activităţilor turistice. Acesta se va desfăşura între 20 şi 22 iulie, la Hotelul Europolis din Tulcea.

VASLUI. Consilierii judeţeni au aprobat, zilele trecute, un proiect privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea Spitalului de Urgenţă Vaslui. Valoarea totală a investiţiei este de 64,1 milioane de lei.

VÂLCEA. Cu prilejul „Zilei Sodistului“, reprezentanţii Uzinei de Sodă din Râmnicu Vâlcea organizează, azi, de la ora 9.00, un concert folcloric. Orchestra „Rapsodia Vâlceană“ şi grupul folcloric „Rapsozii Oltului“ vor susţine un program artistic.

VRANCEA. Toţi cei 300 de angajaţi ai fabricii Laminate SA, sucursala Focşani, au intrat, de miercuri, în preaviz de 60 de zile. Dacă până la 15 septembrie conducerea societăţii nu va reuşi să încheie alte contracte, muncitorii vor fi concediaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite