Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Cinci dintre cele şapte spitale din judeţ nu au medici anestezişti, iar în celelalte două specialiştii abia pot face faţă solicitărilor. ARAD. Serviciile publice de alimentare cu

ALBA. Cinci dintre cele şapte spitale din judeţ nu au medici anestezişti, iar în celelalte două specialiştii abia pot face faţă solicitărilor.

ARAD. Serviciile publice de alimentare cu apă potabilă, apă industrială şi canalizare vor scumpi apa, de la 2,49 lei/metru cub la 2,51 lei/mc, şi canalizarea de la 2,19 lei/mc la 2,21 lei/mc.

ARGEŞ. Comisarul-şef Romeo Fulfuc, angajat în cadrul Poliţiei Piteşti, a provocat marţi seară o tamponare în lanţ. El se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

BACĂU. De la începutul acestui an, locuitorii judeţului au primit amenzi de peste 200.000 de lei din cauza deşeurilor aruncate în zonele de agrement.

BIHOR. Filarmonica de Stat Oradea prezintă azi, de la ora 19.00, în sala Enescu-Bartok, un concert vocal-simfonic, cu participarea corului Filarmonicii.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa care vor fi eliberaţi peste câteva luni vor beneficia de consiliere din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

BOTOŞANI. Locuitorii din Botoşani nu vor avea astăzi gaze naturale între orele 8-17, din cauza conectării de conducte noi la sistemul de distribuţie.

BRAŞOV. Muncitorii de la CET au spart ieri, din greşeală, o conductă cu apă fierbinte care a inundat beciurile locatarilor de pe strada Anghel Saligni nr. 20 din Braşov.

BRĂILA. În ultimii trei ani, pe raza judeţului au avut loc 113 accidente ecologice. Principala cauză o reprezintă uzura conductelor petroliere.

BUZĂU. Doi reprezentanţi ai Fundaţiei „Bill şi Melinda Gates” participă azi, în Buzău, la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

CARAŞ-SEVERIN. Săptămâna aceasta, la Căminul Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, se organizează zilnic, de la ora 20.00, concursuri de jocuri pe calculator.

CĂLĂRAŞI. Peste 2.600 de elevi din judeţ au depus cereri pentru a beneficia, în anul şcolar 2008-2009, de programul “Bani de Liceu”.

CLUJ. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare i-a avertizat ieri pe primarii din judeţ că, din acest an, se permite tăierea porcilor doar după anestezierea acestora, conform normelor UE.

CONSTANŢA. Un bărbat din oraşul Ovidiu, decedat în august 2008, este citat insistent pentru a se prezenta la un proces civil aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa.

COVASNA. Asociaţia „Rara Avis” din Sfântu Gheorghe vrea să gonească cele aproximativ 10.000 de ciori care au invadat oraşul folosind tunuri cu apă.

DÂMBOVIŢA. În Parcul Mitropoliei din Târgovişte este în curs de amenajare cel mai modern spaţiu de joacă pentru copiii din judeţ, cu o investiţie de 25.000 de euro.

DOLJ. Casa de Cultură “Traian Demetrescu” din Craiova organizează, pe parcursul lunii viitoare, un concurs de eseuri pentru elevi dedicat Zilei de 1 Decembrie.

GALAŢI. Elevii Liceului „Emil Racoviţă” din Galaţi vor avea de suportat o iarnă grea. Instalaţia de încălzire a instituţiei de învăţământ a fost demontată pentru reparaţii şi va fi gata, probabil, în ianuarie. Dacă temperatura în sălile de curs va scădea sub 12 grade Celsius, cursurile vor fi suspendate, iar elevii vor fi trimişi acasă.

GIURGIU. 91 de locuitori ai judeţului au absolvit anul acesta cursuri de calificare datorită derulării unui program de formare şi consultanţă pentru dezvoltare rurală finanţat din fonduri PHARE.

GORJ. Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie va continua sâmbătă în comunele Băleşti, Drăguţeşti, Turcineşti şi Scoarţa.

HARGHITA. Prefectul judeţului a declarat că nu pot fi înfiinţate spitale noi la Praid şi Cristurul Secuiesc, atâta timp cât nu sunt medici nici măcar în cele existente.

HUNEDOARA. Oraşele Deva, Simeria şi Călan vor rămâne azi fără apă rece, între orele 07.00 - 21.00, din cauza unei defecţiuni apărute la conducta principală de alimentare.

IALOMIŢA. Firma din Galaţi care a câştigat licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile din 30 noiembrie nu poate respecta prevederile contractului.

IAŞI. Transportul public ieşean va beneficia în următorii patru ani de o finanţare de aproape 6 milioane de euro. Uniunea Europeană va contribui cu 3,6 milioane de euro pentru dotarea autobuzelor cu sisteme de ticketing şi pentru amenajarea unei piste pentru biciclişti. Municipalitatea va aloca 2 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de semaforizare.

ILFOV. Peste 60 de kilometri de drum din localităţile Moara Vlăsiei, Dragomireşti-Vale, Berceni, Nuci, Chiajna, Dascălu, Cornetu şi Măgurele vor fi asfaltaţi în următorii doi ani.

MARAMUREŞ. Două butelii de aragaz au explodat, marţi seară, în bucătăria unei familii din Baia Mare. Un bărbat şi o femeie cu arsuri multiple au ajuns la spital.

MEHEDINŢI. Asociaţia Surzilor din judeţ îşi desfăşoară activitatea într-o cameră insalubră fiindcă Primăria Drobeta Turnu-Severin nu i-a alocat, în trei ani, un sediu.

MUREŞ. Ieri a plecat al şaptelea transport cu ajutoare pe care populaţia Sighişoarei le-a donat sinistraţilor din Maramureş, Botoşani şi Suceava.

NEAMŢ. 16 elevi din comuna Urecheni, externaţi săptămâna trecută, s-au întors la spital cu aceleaşi probleme digestive, fără ca medicii să aibă o explicaţie.

OLT. O fetiţă de 13 ani din Corabia a căzut marţi seară de la balconul apartamentului în care locuia, situat la etajul al treilea. Starea ei este acum stabilă.

PRAHOVA. Protan Ploieşti continuă să arunce cadavre de animale pe câmpul din spatele firmei şi după ce a fost amendată de Garda de Mediu cu 40.000 de lei.

SATU MARE. Oameni de artă şi cultură din Carei, printre care Ştefan Ruha şi Pall Ferenc, vor fi comemoraţi azi, începând cu ora 18.00, pe platoul din faţa Teatrului Municipal.

SĂLAJ. În cadrul programului de ajutorare a persoanelor defavorizate din judeţ, 20.847 de oameni au primit, în total, 410 tone de făină şi 134 tone de zahăr.

SUCEAVA. Două hipermarketuri din Suceava au fost amendate de angajaţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului cu 11.000 de lei, pentru că înşelau clienţii la cântar.

TELEORMAN. Circa o jumătate din numărul posturilor de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria sunt libere, ca urmare a unor promovări şi detaşări.

TIMIŞ. Cele mai bune companii din judeţ vor fi premiate mâine, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, la cea de a XV-a ediţie a Topului firmelor din Timiş.

TULCEA. În perioada 29 - 31 octombrie, la Tulcea va fi deschisă expoziţia “Repere pentru mediu”, care va aborda teme ca încălzirea globală, energia, transporturile, apa şi deşeurile.

VASLUI. Sute de apartamente şi câteva licee din municipiul Vaslui au rămas marţi fără gaz, timp de câteva ore, fiindcă un buldoexcavator a fisurat o conductă.

VÂLCEA
. Un bărbat de 41 de ani din oraşul Băbeni, care a fost lovit miercuri noapte de locomotiva unui tren rapid, a suferit un traumatism cranio-cerebral.

VRANCEA.
Numărul de viroze respiratorii din Focşani a scăzut, săptămâna trecută, de la 200, la 154 de cazuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite