Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. În bisericile baptiste şi penticostale din judeţ cântecele bisericeşti sunt puse pe ritmuri hip-hop sau rock. ARAD. Primăria şi Consiliul Local Arad organizează dezbateri publice cu

ALBA. În bisericile baptiste şi penticostale din judeţ cântecele bisericeşti sunt puse pe ritmuri hip-hop sau rock.

ARAD. Primăria şi Consiliul Local Arad organizează dezbateri publice cu locuitorii cartierului Aurel Vlaicu la Şcoala Generală nr.6, azi, între orele 17.00 şi 18.00.

ARGEȘ. SC Termoficare 2000 SA Piteşti a început umplerea instalaţiilor cu agent termic, iar pe 1 noiembrie va fi furnizată căldură pentru toţi piteştenii.

BACĂU.
Poliţia, pompierii şi salvarea au fost alertate de oamenii care locuiesc pe strada 9 Mai din Bacău pentru că o vecină de-a lor ameninţa că va da drumul la gaze şi că întregul bloc va exploda.

BIHOR. Începând de mâine, studenţii orădeni îşi pot ridica abonamentele gratuite pentru mijloacele de transport în comun de la chioşcurile regiei locale.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Până la sfârşitul anului vor fi înfiinţate în judeţ 35 de patrule şcolare care vor dirija circulaţia la trecerile de pietoni de lângă unităţile de învăţământ.

BOTOȘANI. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani a salvat de la moarte 121 de persoane, în acest an, majoritatea implicate în accidente rutiere.

BRAȘOV.
Cercul Militar găzduieşte azi, de la ora 19.00, un concert simfonic susţinut de Filarmonica Braşov şi de Orchestra forţelor militare aeriene americane.

BRĂILA. În perioada 3 – 21 noiembrie, în treisprezece locaţii din municipiul Brăila se vor filma secvenţe pentru coproducţia româno-elveţiană „Tatăl Fantomă”. Personajul principal, „Robert”, este interpretat de Marcel Iureş.

BUZĂU. Inspectorii de muncă au controlat 16 firme de prelucrare a băuturilor alcoolice şi au aplicat patru amenzi în cuantum de 27.000 de lei, pentru nerespectarea legii protecţiei muncii.

CARAȘ-SEVERIN. Asociaţia “Pro Vitam”, ce are ca obiect de activitate îngrijirea şi tratarea persoanelor vârstnice la domiciliu, şi-a deschis filiale la Oraviţa, Moldova Nouă şi Bocşa.

CĂLĂRAȘI. Anul acesta, unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului vor primi fonduri în valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de lei.

CONSTANŢA. Doi bărbaţi au murit ieri, după ce maşina lor a intrat pe constrasens şi s-a ciocnit cu un autobuz, în apropierea Taberei Năvodari.

COVASNA. Prefectul judeţului a solicitat revocarea hotărârilor consiliilor locale Târgu-Secuiesc şi Valea Crişului de a organiza un referendum pe tema autonomiei.

DÂMBOVIŢA. Cinci fraţi cu vârste între 3 şi 15 ani din Pucioasa ar putea fi luaţi de lângă părinţii lor din cauza tratamentelor necorespunzătoare la care sunt supuşi de către tatăl lor.

DOLJ. Tramvaiele din Craiova vor fi înlocuite cu autobuze în perioada 1-3 noiembrie, din cauza unor lucrări la şine.

GALAŢI. Un bărbat de 57 de ani a murit miercuri seară, lovit de o locomotivă de manevră în zona Gării Fileşti din Galaţi.

GIURGIU. Un film de prezentare a municipiului Giurgiu, imprimat pe suport DVD, a fost lansat ieri la Centrul Cultural Local “Ion Vinea” din Giurgiu.

GORJ. Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din municipiul Târgu-Jiu a eliberat, de la începutul anului, peste 10.000 de cărţi de identitate.

HARGHITA. Declaraţiile de avere ale consilierilor locali din Miercurea Ciuc nu pot fi postate pe internet pentru că primăria nu are angajat un informatician.

HUNEDOARA. Termocentrala Paroşeni va relua furnizarea agentului termic pentru Valea Jiului începând de mâine. 7

IALOMIŢA.
Consilierii votează azi construcţia, cu 2,5 milioane de lei, a unui sens giratoriu la intersecţia dintre şoseaua Brăilei şi Matei Basarab.

IAȘI.
O femeie de 45 de ani din comuna Bălţaţi a decedat acum două zile, pentru că a căzut dintr-o remorcă încărcată cu varză.

ILFOV.
Peste 300 de autovehicule de taxi şi de maxi-taxi, care circulă între judeţ şi Capitală, au fost verificate de poliţişti în perioada 27-30 octombrie. Au fost aplicate 127 de amenzi, a căror valoare depăşeşte 425.500 lei.

MARAMUREŞ.
Aflaţi într-un club de noapte din Sighetu Marmaţiei, şase indivizi în stare de ebrietate l-au bătut măr, ieri-seară, pe un tânăr de 24 de ani, nemulţumiţi de felul în care acesta dansa. Tânărul a reuşit cu greu să scape de agresori, care l-au lovit cu pumnii, cu picioarele şi cu sticlele de bere. Poliţia face cercetări în acest caz.

MEHEDINŢI. Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă în zona Spitalului Judeţean, zona Kiseleff şi centrul municipiului Drobeta Turnu-Severin astăzi, între orele 9.00-17.00.

MUREŞ. Începând din acest weekend, locuitorii din Sighişoara se pot debarasa de deşeurile electrocasnice o dată pe lună.

NEAMŢ. Primăriile din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ vor organiza mâine campanii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice.

OLT. Serviciul Poliţiei Rutiere din judeţ a fost dotat cu aparate pentru depistarea şoferilor care conduc după ce au consumat droguri.

PRAHOVA. Primăria Breaza a eliberat, în 2008, mai mult de o sută de autorizaţii pentru construcţii de case noi.

SATU MARE. Aurelia Vuciu, singura candidată la funcţia de manager al Spitalului Judeţean Satu Mare, a picat examentul.

SĂLAJ. Şase şcoli din Ip, Mirşid, Vârşolţ, Bănişor şi Agrij au primit microbuze noi. Alte 25 de microbuze vor ajunge în Sălaj cât de curând.

SIBIU. Pe bulevardul Coposu din municipiul Sibiu, în imediata apropiere a pistei de skate, a fost dat în folosinţă ieri un nou loc de joacă.

SUCEAVA.
Aproape 80 de liceeni din judeţ au primit diplome din partea Universităţii Cambridge pentru performanţe în cunoaşterea limbii engleze.

TELEORMAN.
3.562 de elevi din judeţ vor primi lunar, pe parcursul întregului an şcolar, suma de 180 lei, în cadrul programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

TIMIȘ.
În acest weekend, în Timişoara se va desfăşura Festivalul de dans “Halloween Salsa”. Cursurile vor avea loc în Clubul No Name, iar un bilet va costa 30 de lei.

TULCEA. La Muzeul de Istorie din Tulcea vor fi expuse, între 28 octombrie şi 13 noiembrie, cele mai noi descoperiri arheologice din judeţ.

VASLUI. După doi ani de participare la Programul Eco Şcoala, elevii Şcolii Generale “Ştefan cel Mare” din Vaslui au fost singurii din judeţ recompensaţi cu Steagul Verde.

VÂLCEA.
În Râmnicu Vâlcea se va deschide astăzi Centrul Social de Urgenţă „IOANA”, cu o capacitate de 21 de locuri. Acesta va oferi gratuit, în principal persoanelor fără adăpost, cazare temporară pe timp de noapte, asistenţă medicală, ajutoare umanitare, precum şi asistenţă socială pentru reinserţie socială şi medierea unui loc de muncă.

VRANCEA. Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti aniversează mâine 56 de ani de la înfiinţare. Vor avea loc dezbateri şi concursuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite