Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA.  De ieri, Căminul Cultural din Roşia Montană a revenit la destinaţia sa iniţială, după ce Roşia Montană Gold Corporation a renunţat la biroul de informare din clădire. ARAD.

ALBA.  De ieri, Căminul Cultural din Roşia Montană a revenit la destinaţia sa iniţială, după ce Roşia Montană Gold Corporation a renunţat la biroul de informare din clădire.

ARAD. Din cauza lucrărilor de reabilitare, trecerea între cele două sensuri de circulaţie din Piaţa Gării a fost blocată. Traficul se va face peste un pasaj provizoriu amenajat în dreptul clădirii de birouri Astra Vagoane.

ARGEŞ. Întrucât nu pot ajunge la biserici pentru a se ruga,  tot mai multe persoane în vârstă trimit acatistele prin poştă.

BACĂU.
  Peste 60 de elevi vor planta copaci pe străzile Ioniţă Sandu Sturza şi Vasile Alecsandri. Tinerii vor trebui să-şi îngrijească pomii pe viitor.

BIHOR. De miercuri până duminică, la Arena Antonio Alexe va avea loc o expoziţie cu vânzare de confecţii din piele şi blană, confecţii textile, încălţăminte, lenjerie şi accesorii.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Prima staţie SMURD din judeţ a fost inaugurată ieri, la Sângeorz-Băi. Serviciul va fi dotat cu o ambulanţă în valoare de aproximativ 80.000 de euro, achiziţionată de Consiliul Judeţean. Până va fi finalizat sediul, staţia va funcţiona provizoriu în piaţa agroalimentară, într-un amplasament amenajat de Primărie cu aproape 300.000 de lei.

BOTOŞANI. Elevii de la Colegiul “A.T. Laurian”  învaţă, de ieri, într-o clădire nouă. Lucrările s-au desfăşurat pe parcursul a 14 ani şi faţada clădirii nu este gata nici acum.

BRAŞOV.
Zeci de împătimiţi ai off-road-ului s-au adunat în weekend pe vârful Postăvarul, pentru a ecologiza zona, şi au adunat peste o sută de saci cu gunoi,  în doar câteva ore.

BRĂILA.
În faţa Palatului Administrativ a fost construită, ieri, o structură realizată din bidoane de plastic colectate de elevi. Acţiunea face parte din proiectul “Pentru o Dunăre curată, n-aruncaţi PET-uri în apă”.

BUZĂU.
A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru centura de est a oraşului, segment care va închide inelul de ocolire a localităţii. Din 2001 şi până acum au fost realizaţi 3,3 kilometri din cei 7,2 kilometri aflaţi în proiect.

CARAŞ-SEVERIN.
Jandarmii caută un bărbat de 69 de ani din Anina, care a dispărut duminică, în pădure, pe raza comunei Pârvova, în timp ce era la cules de bureţi cu fiul său.

CĂLĂRAŞI.
Consiliul Local a decis ca autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de 3,5 tone să nu mai aibă voie să staţioneze pe raza municipiului Călăraşi. Amenzile sunt cuprinse între 300 şi 1.000 de lei.

CLUJ.
Ministerul Internelor a deschis ieri trei noi puncte de eliberare a cazierelor judiciare, la Turda, Dej şi Huedin.

CONSTANŢA. Un copil de 15 ani din Cerchezu a murit electrocutat, duminică seara, pe un câmp din apropierea localităţii. Poliţiştii din Negru Vodă au demarat o anchetă.

COVASNA.
  Edilii din Sf. Gheorghe au decis triplarea taxei de parcare din muncipiu, începând din 2009. Şoferii vor plăti 3 lei/oră, pentru cele 150 de locuri de parcare.

DÂMBOVIŢA.  O conductă de gaze s-a fisurat, ieri după-amiază, în localitatea  Viforata. Alimentarea cu gaze a locuinţelor din zonă a fost întreruptă.

DOLJ. 
Mai mulţi oameni de afaceri din Marea Britanie sunt interesaţi să investească în Aeroportul din Craiova, dar şi în Filiaşi, Segarcea, Băileşti şi Calafat. 

GALAŢI.
Primarul comunei Pechea a demarat procedurile pentru ca boxerului Lucian Bute, originar din localitate, să-i fie acordat titlul de cetăţean de onoare. 

GIURGIU
. Consiliul Local a decis ca noul preţ de furnizare către populaţie a energiei termice să fie de 201,82 lei/Gcal. Preţul pe care îl vor plăti localnicii este aproape dublu faţă de cel perceput în Capitală (119 lei/Gcal) sau în Constanţa (112 lei/Gcal). În aceeaşi situaţie se află şi locuitorii din Caracal, Buzău sau Piteşti, care vor plăti între 170 şi 240 lei/Gcal.

GORJ.
Temperaturile primăvăratice din ultima perioadă au făcut ca merii, vişinii şi cireşii să înflorească  pentru a doua oară în acest an, în comuna Bengeşti-Ciocadia.  Bătrânii satului spun că vom avea o toamnă lungă.

HARGHITA. 
Brutăria din satul Plăieşii de Jos a fost mistuită ieri într-un puternic incendiu. Nu au fost victime, iar pagubele sunt de 300.000 de lei.

HUNEDOARA. Inspectoratul Şcolar a scos la concurs aproape 100 de posturi de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ din judeţ. Examinarea a început de ieri şi va fi încheiată pe 15 noiembrie.

IALOMIŢA.
Conducerea Penitenciarului Slobozia a decis să vândă excedentul de ulei de floarea-soarelui şi carne de porc înregistrat în luna octombrie, angajaţilor Penitenciarului, la un preţ modic.

IAŞI. Tamara Buciuceanu Botez va juca, astăzi, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, în piesa “Nepotu”. Un bilet costă 50 de lei.

ILFOV.
Solicitanţii de azil pot lucra în România fără autorizaţie de muncă, după expirarea perioadei de un an de la data depunerii cererii de azil.

MARAMUREŞ. O conductă de gaz care alimentează localitatea Satulung a fost ruptă, duminică noaptea, de o maşină scăpată de sub control. Defecţiunea a fost remediată în scurt timp.

MEHEDINŢI. Direcţia Silvică Drobeta-Turnu Severin a livrat în Italia 4.400 de fazani vii din pepiniera proprie. Păsările sunt achiziţionate de italieni pentru a fi vânate pe domenii particulare.

MUREŞ.
Potrivit reprezentanţilor Autorităţii de Sănătate Publică, peste 30% din localnici prezintă risc de diabet zaharat.

NEAMŢ.
Autorităţile din Piatra Neamţ au stabilit o taxă de 100 de lei pentru proprietarii de cai care, după ce au abandonat animalele pe domeniul public, vor să le ia  înapoi acasă.

OLT. Trei tineri din Slatina care lipeau afişe electorale au fost bătuţi de doi individizi. Maşina tinerilor a fost distrusă de cei doi agresori care s-au ales cu dosare penale.

PRAHOVA. Primăria Sinaia va rezilia contractele cu firmele ce trebuiau să construiască cinci blocuri destinate persoanelor evacuate din casele naţionalizate. Lucrările au început în primăvară, dar constructorii abia au turnat fundaţia.

SATU MARE. Aproximativ 60% din animalele din judeţ sunt inseminate artificial şi se aşteaptă ca proporţia să crească. În judeţ sunt autorizate 81 de puncte de inseminare. 

SĂLAJ. Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” şi Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău au obţinut Certificatul de Eco-Şcoală şi premiul Steagul Verde.

SIBIU. Consilierii locali au decis ca administraţia să plătească Bisericii Evanghelice 12.941 de lei pe lună chirie pentru imobilul care adăposteşte Liceul Brukehtnal.

SUCEAVA. Pe terenurile Casei de Oaspeţi, fost domeniu de protocol al lui Nicolae Ceauşescu, va fi amenajat un complex turistic cu două hoteluri şi restaurante.

TELEORMAN.
Un bărbat de 31 de ani din municipiul Alexandria a fost arestat pentru tentativă de omor, după ce şi-a aruncat concubina de la balcon.

TIMIŞ.
Centrul Cultural Francez deschide o sesiune de proiecte pentru organizarea unei expoziţii. Artiştii îşi pot trimite dosarele până pe 13 noiembrie.

TULCEA.
Peste 25.000 de familii şi persoane singure din judeţ vor beneficia de ajutoare pentru încălzire în sezonul rece, potrivit Direcţiei Judeţene pentru Muncă Solidaritate Socială şi Familie.

VASLUI.
Un american predă limba engleză la Liceul “Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad. Zackary Baddors a ajuns în micul orăşel printr-un program de voluntariat.

VÂLCEA. 57 de persoane, de la şase partide, şi-au depus candidaturile la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) pentru a obţine mandate de deputaţi şi senatori.

VRANCEA. Chiriaşii din casele naţionalizate din Odobeşti se vor putea muta, în a doua jumătate a anului viitor, în 48 de locuinţe sociale care sunt construite pe strada Muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite