Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Timişoara se vor construi 495 de locuinţe sociale pentru evacuaţii din casele naţionalizate 7 30 de asociaţii de proprietari din Piteşti nu primesc apă caldă şi căldură, fiind debranşate din cauza datoriilor către societatea de termoficare : Poliţia Rutieră din Sibiu demarează, de mâine, o amplă acţiune cu radare “în cascadă”, ce vor fi amplasate pe DN1 7

ALBA. Cea mai veche sală de sport din Transilvania, datând din în secolul al XVIII-lea, aflată în incinta Colegiului Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud, va intra în reparaţii capitale.

ARAD. Autorităţile locale invită arădenii la consultări pe tema programelor pentru anul viitor, astăzi, între orele 17,00 şi 18,00, la Şcoala Generală nr.3.

ARGEŞ. 30 de asociaţii de proprietari din Piteşti nu primesc apă caldă şi căldură, fiind debranşate din cauza datoriilor către societatea de termoficare.

BACĂU. Elevii de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” au luat lecţii despre sistemul electoral american de la reprezentanţii centrului “American Corner” din cadrul Casei Corpului Didactic.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost înştiinţată, ieri, de către Societatea Comelf că în următoarele trei-patru luni vor disponibiliza circa 100 de persoane, datorită faptului că au înregistrat scăderi ale comenzilor de aproximativ 20%. Obiectul de activitate al societăţii constă în fabricarea de maşini şi utilaje pentru lucrări terasiere.

BIHOR. Fostul consul onorific al României în Atlanta, SUA, John Lăzău (49 de ani), va fi înmormântat astăzi, cu onoruri militare, în satul bihorean Tulca. El a murit la Bucureşti, după un transplant de ficat.

BOTOŞANI. 35 de cupluri de pensionari din judeţ, care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie au primit de la edilii oraşului un premiu de 300 de lei.

BRAȘOV. Autorităţile locale vor încheia vineri un parteneriat cu Penitenciarul Codlea, pentru integrarea socială a deţinuţilor recidivişti cu domiciliul în municipiu.

BRĂILA. Numărul angajaţilor care şi-au reclamat patronii a scăzut. Dacă în 2005, 868 de angajaţi au depus plângeri, în acest an, inspectorii au avut de rezolvat doar 327 de petiţii.

BUZĂU. Consilierii locali buzoieni au aprobat construcţia unui ansamblu de locuinţe pe o suprafaţă de aproape 50 de hectare, situată la ieşirea din municipiu, spre Braşov.

CARAŞ-SEVERIN. Primăria Reşiţa a încheiat reparaţiile la peste 7 km de drum în patru cartiere mărginaşe ale oraşului.

CĂLĂRAŞI. Doar 23 de candidaţi s-au înscris pentru cele 57 de posturi de directori şcolari scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar pentru unităţi de învăţământ. Concursul are loc pe 12-13 noiembrie.

CLUJ. Festivalul de scurtmetraje „Rly.shrt.film Festival 2” va avea loc, mâine, de la ora 17, în Irish & Music Pub. Festivalul are ca temă viaţa studenţilor români din America.

CONSTANŢA. Un muncitor din Hârşova a ajuns în stare foarte gravã la spital dupã ce a fost strivit de un compactor, utilaj greu folosit la asfaltare.

COVASNA. Un tânăr din Întorsura Buzăului a rămas fără 75.000 de lei, după ce s-a îmbătat şi s-a luat la bătaie cu tovarăşul de pahar într-un bar din oraş.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 32 de ani, din Târgovişte, şi-a ucis tatăl în bătaie, iar apoi s-a culcat lângă cadavru.

DOLJ. Electroputere Craiova are nevoie de zece milioane de euro pentru a onora contractele aflate în derulare, bani necesari pentru achiziţionarea materiilor prime.

GALAŢI. Autorităţile locale vor ca serbările oraşului, marcate pe 30 noiembrie, să fie mutate în vară din cauza frigului care ţine oamenii în case şi îi determină pe artiştii invitaţi să facă play-back pentru a-şi proteja vocea.

GIURGIU. Un ajutor de 1.000 de lei acordat de Consiliul Judeţean unui veteran de război cu ocazia împlinirii vârstei de o sută de ani s-a transformat în ajutor pentru înmormântare, pentru că acesta a decedat cu două zile înainte de a primi banii.

GORJ. Cântăreaţa de muzică populară Maria Lătăreţu va fi omagiată printr-un festival de cântec popular românesc în zilele de 4, 6 şi 7 noiembrie.

HARGHITA. Persoanele defavorizate din Miercurea-Ciuc îşi pot ridica alimentele oferite ca ajutor social joi, 6 noiembrie, şi luni, 10 noiembrie, între orele 9.00 şi 15.00, de la sediul cantinei de ajutor social.

HUNEDOARA. Minerii din Valea Jiului vor primi în acest an tichete-cadou în locul primelor de Crăciun.

IALOMIŢA. Aproximativ 100 de familii din municipiul Urziceni, beneficiare ale alocaţiilor complementare şi monoparentale, vor primi mai mulţi bani. Astfel, alocaţiile complementare cresc cu sume cuprinse între 10 şi 25 de lei, în funcţie de numărul de copii. Beneficiarii acestor alocaţii sunt familiile al căror venit pe membru se situează sub salariul minim pe economie.

IAŞI. Autoritatea de Sănătate Publică a contractat firma grecească AKTOR pentru construcţia primului spital regional din ţară. Unitatea se va întinde pe 12 hectare şi va fi gata în 2012.

ILFOV. Un motociclist a fost accidentat grav, ieri, la Baloteşti de şoferul unei autoutilitare, care nu a acordat prioritate motocicletei.

MARAMUREŞ. O femeie a fost găsită spânzurată, ieri, la Baia Mare, în apropiere de biserica baptistă din zonă. Femeia deţinea două firme şi avea mai multe credite la bancă.

MEHEDINŢI. O femeie în vârstă de 31 de ani din Drobeta Turnu-Severin a murit ieri, după ce a fost înjunghiată de către concubinul ei pe scara blocului unde locuia.

MUREŞ. Tribunalul Mureş a oprit lucrările de demolare a celei mai vechi biserici din oraş – biserica greco-catolică de piatră de la Ungheni.

NEAMŢ. Locuitorii din Roman care cultivă zarzavat şi legume pe spaţiile verzi vor fi amendaţi de municipalitate.

OLT. Distribuirea celor 375 de tone de zahăr alocate judeţului prin programul european de ajutorare a persoanelor nevoiaşe a început în această săptămână, la sediile primăriilor.

PRAHOVA. 776  din cei 806 angajaţi ai Uzinei Mecanice Plopeni sunt de ieri în şomaj.

SATU MARE. Peste 1.500 de kilograme de zahăr cu mucegai au fost retrase dintr-un hipermarket din Satu Mare. Valoarea acestuia pe piaţă este de 4.000 de lei.

SĂLAJ. Lucrările de consolidare şi reabilitare a sălilor de sport de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian”, respectiv Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” din Zalău, au început ieri şi vor dura cinci luni. Investiţia se ridică la 2 milioane de lei.

SIBIU. Poliţia Rutieră demarează, de mâine, o amplă acţiune cu radare “în cascadă”, ce vor fi amplasate pe DN1. Poliţiştii îi vor sancţiona şi pe căruţaşii surprinşi circulând pe acest drum.

SUCEAVA. Un loc de joacă în valoare de 20.000 de euro a fost inaugurat în cartierul Burdujeni. Investiţia aparţine unei firme private şi este a patra din municipiul Suceava.

TELEORMAN. Biblioteca judeţeană “Marin Preda” din Alexandria organizează concursul de creaţie literară “Copiii noştri talentaţi”. Elevii îşi pot depune lucrările până la sfârşitul lunii noiembrie.

TIMIŞ. La Timişoara se vor construi 495 de locuinţe sociale pentru evacuaţii din casele naţionalizate. Lucrările costă 99 de milioane de lei şi vor fi terminate în 2010.

TULCEA. Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat premiul I pentru calitatea raportului managerial pe anul şcolar 2007-2008.

VASLUI. Peste 800 de persoane îşi vor pierde locul de muncă în următoarele săptămâni, deoarece 14 firme din agricultură şi construcţii îşi restrâng activitatea.

VÂLCEA. 40.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în ultimele săptămâni.

VRANCEA. Aproape 50 de firme au făcut cereri la Serviciul pentru Imigranţi Vrancea prin care solicită angajarea unor muncitori necalificaţi din Asia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite