Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Astăzi şi mâine, la Penitenciarul Aiud, are loc o competiţie de streetball pentru deţinuţi. S-au înscris zece echipe de câte doi jucători. ARAD. Activitatea Biroului de eliberare

ALBA. Astăzi şi mâine, la Penitenciarul Aiud, are loc o competiţie de streetball pentru deţinuţi. S-au înscris zece echipe de câte doi jucători.

ARAD. Activitatea Biroului de eliberare permise auto şi certificate de înmatriculare va fi întreruptă, în zilele de 6 şi 7 noiembrie, pentru schimbarea sistemului de tipărire a documentelor.

ARGEŞ. Un bărbat a murit, ieri, după ce a fost lovit succesiv de două maşini, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. El încerca să traverseze neregulamentar, la kilometrul 107.

BACĂU.
Oraşul Oneşti a primit 938.000 lei de la bugetul de stat pentru compensarea majorării preţurilor combustibililor destinaţi producerii energiei termice.

BIHOR.
Profesorii bihoreni au depus ieri o petiţie la Parlamentul European prin care reclamă faptul că Guvernul României prejudiciază drepturile salariale ale personalului din învăţământ.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Garda de Mediu a amendat, ieri, Primăria Bistriţa cu 50.000 de lei pentru că nu a gestionat corect depozitul de gunoaie.

BOTOŞANI. Şeful Inspectoratului de Poliţie, Viorel Şerbănoiu, este cercetat de procurorii DNA pentru că ar fi eliberat o adeverinţă de salariat falsă.

BRAŞOV. Şase profesori au ajuns la spital după ce au fost implicaţi, ieri dimineaţă, într-un accident de circulaţie, pe DN13, în Buneşti.

BRĂILA.
Cele şapte noi semafoare amplasate în Brăila pot crea blocaje în trafic, potrivit şefului Poliţiei Rutiere, Marian Caragaţă, care consideră investiţia aproape inutilă.

BUZĂU.
De la începutul lui octombrie, peste 4.000 de persoane au ajuns la medic cu infecţii respiratorii. În 70 dintre cazuri a fost nevoie ca bolnavii să fie internaţi. Alţi 1.500 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, iar 200 dintre ei au avut nevoie de spitalizare. Medicii le recomandă buzoienilor sa meargă la medic imediat ce apar simptomele unei răceli.

CARAŞ-SEVERIN.
Zece oferte au fost depuse pentru realizarea şoselei de ocolire a municipiului Caransebeş, proiect de 40 milioane de euro. Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat luna aceasta.

CĂLĂRAŞI. Negocierile pentru construcţia noului Spital Judeţean se încheie săptămâna aceasta. Valoarea investiţiei a fost estimată la peste 100 de milioane de euro.

CLUJ.
Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii a fost dotată cu aparatură medicală în valoare de 60.000 de euro.

CONSTANŢA. 34 de cetăţeni bulgari, care aveau interdicţie de a părăsi ţara vecină, au încercat anul acesta să intre ilegal în România.

COVASNA. Asociaţia Taximetriştilor Particulari „Şugaş” din Sfântu Gheorghe va da în judecată Consiliul Local pentru majorarea taxelor de parcare. Taximetriştii plătesc 50, 150 şi 200 de lei pe lună, în funcţie de zonă.

DÂMBOVIŢA. Teatrul ”Tony Bulandra” din Târgovişte revine la statutul de teatru municipal. Cu toate acestea, teatrul rămâne, în continuare, fără buget.

DOLJ.
Pe drumurile naţionale şi europene din judeţ vor fi instalate radare fixe, pe DN 65 Craiova - Balş, DE 70 Craiova - Filiaşi, DN 56 Craiova - Calafat, DN 55 - Craiova- Bechet şi DN 6 Craiova - Leu.

GALAŢI. O bătrână de 88 de ani a ajuns la spital cu răni produse de rozătoare. Femeia locuieşte singură pentru că rudele sale sunt plecate la muncă, în străinătate.

GIURGIU. Un oficiant poştal e cercetat penal pentru că şi-a însuşit economiile mai multor persoane, în sumă totală de 107.247 lei.
GORJ. Doi târgujieni, soţ şi soţie, au ajuns la spital, după ce au mâncat ton dintr-o conservă. În cursul acestui an, mai multe persoane au suferit toxiinfecţii alimentare, după ce au consumat conserve.

HUNEDOARA. Două fetiţe de patru ani, din Călan, au ajuns la spital în comă după ce, marţi, în timp ce se jucau în faţa blocului au găsit  medicamente pe care le-au înghiţit. Starea lor este stabilă.

HARGHITA. Consiliul Local Miercurea-Ciuc a aprobat acordarea unui sprijin financiar lunar de 30 lei/persoană pentru consumul de apă caldă persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani. Astfel, bătrânii din oraş vor primi, pentru al doilea an consecutiv, un ajutor financiar din partea bugetului local pentru a fi încurajaţi să folosească apa caldă.

IALOMIŢA. Peste 100 de beneficiari au accesat fonduri europene de aproximativ 67 de milioane de euro, sume ce au fost utilizate cu precădere în sectorul agricol.

IAŞI.
Preşedinţii Consiliilor Judeţene Iaşi şi Vaslui au semnat ieri un acord pentru reabilitarea DJ 248, care leagă cele două judeţe.

ILFOV. În Mogoşoaia va fi finalizat până la sfârşitul anului un complex de 18 vile. Preţul unei locuinţe este de 215.000 euro.

MARAMUREŞ.
Un camion a luat foc, marţi noapte, pe un drum judeţean, între localităţile Fărcaşa şi Tămaia. Şoferul nu a fost rănit.

MEHEDINŢI.
Bărbatul din Drobeta-Turnu Severin care şi-a înjunghiat cu un cuţit iubita, marţi, după care a fugit, s-a predat. El a primit o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

MUREŞ. Începând de astăzi şi până sâmbătă, în foaierul Teatrului Naţional din Târgu-Mureş are loc Târgul Internaţional de Carte, organizat de Breasla Cărţii Maghiare din România.

NEAMŢ
. S-au reconstruit „la roşu” 134 de case distruse de inundaţiile din vară. Dintre acestea, 89 au fost refăcute de firme specializate, iar alte 45 în regie proprie.

OLT. O adolescentă de 16 ani din Rusăneşti a încercat să se sinucidă, marţi seară, aruncându-se de la etajul al doilea al internatului unde era cazată, din cauza unor datorii.

PRAHOVA.
Taberele din Prahova sunt pregătite pentru vacanţa de iarnă, cu 252 de locuri la Sinaia şi Buşteni. O zi de cazare cu trei mese costă 52 de lei.

SATU MARE. La Satu Mare se va înfiinţa un centru de comunicare al Ministerului de Interne şi Reforma Administraţiei. El va fi coordonat la nivelul Instituţiei Prefectului.

SĂLAJ. Între 6 şi 8 noiembrie la Zalău va avea loc întâlnirea arhitecţilor-şefi de judeţe. Vor fi prezentate proiecte şi lucrări privind planurile de amenajare a teritoriului.
 
SIBIU.
Piraeus Bank a fost amendată, ieri, de Protecţia Consumatorilor cu 7.000 de lei pentru creşterea dobânzii pe parcursul derulării contractului de împrumut fără anunţarea în prealabil.

SUCEAVA
. Patronul unei firme s-a ales cu dosar penal şi cu marfă în valoare de 35.000 de lei confiscată, după ce poliţiştii i-au descoperit lanţuri de drujbă contrafăcute.

TELEORMAN. Simpozionul ”Optimizarea serviciilor în biblioteca publică”, organizat ieri la Alexandria, a marcat inaugurarea manifestărilor dedicate Bibliotecii “Marin Preda”.

TIMIŞ. Atelierul de Urbanism va găzdui mâine întâlnirea unor artişti  în cadrul Taberei Internaţionale de Pastel Urban, ce are ca scop adunarea de imagini reprezentative din Timişoara.

TULCEA. Cladirea secţiei de dermato-fizioterapie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi închisă pentru reparaţii capitale.

VASLUI.
Din lipsă de fonduri, primăria din Bârlad va deconta doar jumătate din cele aproximativ 1.000 de legitimaţii de transport pentru persoanele cu handicap.

VÂLCEA.
Asistentul şi şoferul unei ambulanţe din Drăgăşani au fost penalizaţi cu 10% din salariu, timp de trei luni, pentru că transportau cu maşina uşi în locul bolnavilor.

VRANCEA.
O turistă suedeză a ajuns marţi la Spitalul din Focşani, după ce a fost lovită de un necunoscut, în gara oraşului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite