Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Librăria „Corina” din Arad face reduceri de 50% pentru toate cărţile semnalizate la raft 7 La Bursa doljeană a locurilor de muncă pentru tinerii din orfelinate a fost angajată o singură persoană din sistem : La Spitalul Municipal din  Câmpina  va fi pus în funcţiune un computer tomograf 7 O treime din cei 60.000 de bulbi care au fost plantaţi în centrul Sucevei au fost furaţi într-o singură noapte

ALBA. Începând de astăzi şi până pe 14 noiembrie, Fundaţia Leaders organizează la Roşia Montană o tabără pentru formarea viitorilor lideri. Şcoala de leadership va combina ateliere, simulări şi traininguri.

ARAD. Librăria „Corina” face reduceri de 50% pentru toate cărţile semnalizate la raft, în limita stocului disponibil. Majoritatea volumelor aparţin Editurii Nemira.

ARGEȘ. Centrul Cultural Piteşti organizează, în perioada 14-16 noiembrie 2008, cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Zavaidoc.

BACĂU. Până pe 30 noiembrie, complexul muzeal „Iulian Antonescu” găzduieşte o expoziţie de aeronautică românească din perioada Marii Uniri.

BIHOR. Oamenii de afaceri din Oradea au petrecut vineri seara la a IX-a ediţie a Balului Patronilor, desfăşurată la Hotelul Internaţional din Băile Felix. La eveniment a fost prezent şi Principele Radu al României.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Bistriţeanul Nicolae Predescu, arestat în baza unui mandat european, intenţionează să ceară despăgubiri statului german pentru cele 13 luni în care a stat după gratii. 

BOTOȘANI. Zeci de sticlari de la SC Arc SRL din Dorohoi au fost trimişi în şomaj. Muncitorii intraseră în grevă pentru că nu-şi mai primiseră salariile de trei luni.

BRAȘOV.  SIDA la cai nu a fost eradicată, cu toate că autorităţile au încercat să găsească o soluţie pentru a sacrifica toate exemplarele bolnave. În acest moment sunt în judeţ 334 de cai bolnavi. „Din cauza unor disfuncţionalităţi în despăgubirea proprietarilor de cai, întâmpinăm greutăţi în eliminarea animalelor pozitive“, a declarat directorul DSV Braşov, Dorin Enache.

BRĂILA. 20 de familii care au împlinit peste 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite ieri de municipalitate. Cuplurile au avut parte de premii şi de un spectacol organizat la Teatrul Maria Filotti.

BUZĂU. Muzeul Judeţean a propus Ministerului Culturii ca în catalogul pe 2009 al principalelor destinaţii turistice cu specific arheologic să fie menţionate vestigiile rupestre de la Bozioru, siturile din zona Pietroasele sau Palatul Comunal.

CARAȘ-SEVERIN. Primăria Caransebeş negociază asocierea cu Gre Energy din Italia, astfel încât să-şi producă singură energia electrică pentru alimentarea instituţiilor publice, a şcolilor şi a sistemului de iluminat stradal.

CĂLĂRAȘI. Cluburile de fotbal Dunărea Călăraşi şi CSM Călăraşi au primit de la bugetul local peste 800 de mii de lei, din care 25 de mii de lei sunt pentru CSM.

CLUJ. Compania de Teatru Arca lui Noe demarează luni, în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, recrutarea de actori-elevi  pentru un proiect de coproducţii şi spectacole experimentale.

CONSTANŢA. Centrul Regional de Transfuzii Sangvine organizează marţi, 11 noiembrie, o sesiune de recoltare mobilă de sânge.

COVASNA. Autorităţile caută un sediu nou pentru Centrul de Primire a minorilor de la Sfântu Gheorghe, deoarece actualul este nepotrivit şi neîncăpător pentru copiii străzii.

DÂMBOVIŢA. Ieri a avut loc în comuna Voineşti a VIII-a ediţie a Festivalului Mărului, prilej cu care au fost prezentate utilaje agricole şi produse utilizate în pomicultură.

DOLJ. La Bursa locurilor de muncă pentru tinerii din orfelinate a fost angajat ca muncitor necalificat un singur tânăr din sistem.

GORJ Peste 40 de nevăzători gorjeni vor beneficia din această lună de ceasuri vorbitoare. Sunt ceasuri electronice prevăzute cu un buton special, care odată apăsat “le spune” cât e ora. Pentru fiecare ceas comandat, persoanele cu deficienţe au plătit Asociaţiei Nevăzătorilor câte 40 de lei. În urmă cu câţiva ani, a fost făcută şi o comandă de ceasuri în limbajul Braille.

GALAŢI. O gălăţeancă a adunat amenzi neplătite de peste 91.000 de lei. Femeia a fost amendată de circa 1.500 de ori pentru practicarea prostituţiei.

GIURGIU. Aproximativ 30% din asociaţiile de proprietari din municipiul Giurgiu ar putea avea căldură în apartamente începând de luni, au anunţat reprezentanţii Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica.

HARGHITA. De săptămâna viitoare, Spitalul de Urgenţă din Miercurea Ciuc va avea un nou director, în persoana dr. Demeter Ferenc, care a câştigat concursul organizat de Ministerul Sănătăţii.

HUNEDOARA. Camera de Comerţ şi Industrie organizează o misiune economică la Lyon între 1 şi 7 decembrie. Firmele doritoare vor participa la Expoziţia Internaţională a Echipamentelor pentru Protecţia Mediului. 7

IALOMIŢA. Primăria Slobozia a aprobat construcţia unei noi grădiniţe în cartierul Pepinieră. Grădiniţa va avea 200 de locuri.

IAȘI. Deşi numărul de viroze respiratorii este în scădere în ţară, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri continuă să se înregistreze în judeţul Iaşi.

ILFOV. Aproape 10.000 de locuitori ai judeţului vor beneficia de facilităţi pentru plata energiei termice şi vor primi ajutor la încălzirea locuinţei, a anunţat Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială.

MARAMUREŞ. Administraţia Finanţelor Publice Baia Mare a anunţat că a restituit diferenţa de taxă de primă înmatriculare şi taxă de poluare pentru 1.019 maramureşeni şi 184 de firme.

MEHEDINŢI. Astăzi va avea loc resfinţirea bisericii din satul Schinteieşti, moment care survine unor lucrări importante de renovare şi restaurare.

MUREŞ. La Teatrul Naţional din Tg. Mureş va avea loc între 12 şi 13 noiembrie un târg de cariere. Joburile prezentate se adresează persoanelor între 20 şi 30 de ani.

NEAMŢ. Elevii din satul Slobozia, comuna Boghicea, au descoperit în curtea şcolii mai multe bombe din cel de-al Doilea Război Mondial.

PRAHOVA. La Spitalul Municipal Câmpina urmează să fie pus în funcţiune un computer tomograf.

SATU MARE. Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, Iustinian Chira, a sfinţit ieri locul unde se va construi viitoarea biserică ortodoxă din oraş, situată lângă vechea cazarmă militară.

SĂLAJ. 12 persoane care lucrau fără forme legale au fost depistate pe raza judeţului Sălaj, pe parcursul lunii trecute. Angajatorii au fost amendaţi cu 18.000 de lei.

SIBIU. Ieri a fost inaugurată, la Muzeul de Istorie, expoziţia „Mişcarea Naţională a Românilor din Transilvania” .

SUCEAVA. O treime din cei 60.000 de bulbi care au fost plantaţi de Direcţia Domeniului Public în centrul Sucevei au fost furaţi într-o singură noapte.

TELEORMAN. A început campania împăduririlor de toamnă, programul incluzând o suprafaţă totală de 296 de hectare pe raza celor patru ocoale silvice din judeţ.

TIMIȘ. În perioada 10-21 noiembrie, în cele 16 puncte operative Colterm din Timişoara se colectează cererile pentru ajutorul suplimentar de încălzire.

TULCEA. Zeci de etnici greci au asistat vineri seară la un spectacol de teatru, poezie şi dansuri tradiţionale, organizat de Comunitatea Elenă din Tulcea cu ocazia zilei Greciei.

VASLUI. Patru elevi de la şcoala din Băleşti au fost diagnosticaţi cu hepatită virală. Unitatea de învăţământ din localitate nu are autorizaţie sanitară de funcţionare.

VÂLCEA. Consilierii judeţeni verifică centrele de plasament şi azilele de bătrâni pentru a vedea dacă aceştia primesc mâncare suficientă.

VRANCEA. Peste 1.700 de focşăneni care folosesc centrale pe gaz pentru încălzirea locuinţelor vor primi subvenţii. Doar 11 astfel de cereri au fost respinse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite