Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Prefectura a început pregătirile pentru sărbătoarea de 1 Decembrie. Parada militară va fi condusă de şeful infanteriei din Transilvania, generalul maior Mircea Savu. ARAD. Rromii din

ALBA. Prefectura a început pregătirile pentru sărbătoarea de 1 Decembrie. Parada militară va fi condusă de şeful infanteriei din Transilvania, generalul maior Mircea Savu.

ARAD. Rromii din localitatea Conop care nu au acte de identitate vor putea să-şi facă buletine, marţi, de la ora 10.00 la sediul Primăriei.

ARGEŞ. Doi oameni au fost răniţi, iar patru cai lăsaţi nesupravegheaţi pe şosea au murit într-un accident rutier produs ieri, în localitatea Mihăieşti, pe DN 73. Şoferiţa a ajuns la spital, iar bărbatul a primit îngrijiri medicale la faţa locului, dar nu au răni grave. Doi cai au murit imediat după impact, iar alţi doi, având picioarele rupte, au fost eutanasiaţi.

BACĂU. O elevă din clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu”, s-a calificat la Olimpiada de Ştiinţe pentru juniori ce va avea loc în Coreea de Sud, în perioada 7-17 decembrie.

BIHOR. Oradea va găzdui în perioada 13 – 15 noiembrie una dintre cele mai mari expoziţii auto din Transilvania - Oradea Motor City Show, care va avea loc în parcarea din Piaţa Independenţei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Mitropolitul Bartolomeu Anania participă astăzi la liturghia de la Biserica de la Coroana, alături de un sobor de preoţi bistriţeni.

BOTOŞANI. Aproximativ 740 de fermieri botoşăneni vor primi ajutorul de 200 de lei/hectar, în cea de-a doua tranşă începând cu această săptămână.

BRAŞOV. 8,6 milioane de euro, din care 75% din fonduri guvernamentale şi restul de la bugetul local, vor fi cheltuite pentru reamenajarea Grădinii zoologice din Braşov.

BRĂILA. Marian Negru, un pedofil recidivist, a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce a violat o copilă de 10 ani. În 1995, el a mai violat o fată de 14 ani.

BUZĂU. Cinci foşti sau actuali funcţionari ai unei staţiuni de cercetare în domeniul agriculturii, sunt cercetaţi penal pentru evaziune fiscală. Ei sunt acuzaţi că au folosit forţă de muncă sezonieră fără forme legale de angajare.

CARAŞ-SEVERIN. Consiliul local Reşiţa a hotărât reînfiinţarea Serviciului Public Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului, desfiinţând SC “Urban” Reşiţa  care se ocupa până acum de aceste activităţi.

CĂLĂRAŞI. Săptămâna viitoare, 14 noiembrie, va avea loc tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare de pe raza judeţului Călăraşi.

CLUJ. Profesorii afiliaţi Federaţiei Naţionale a Educaţiei se vor afla mâine în grevă de avertisment, între orele 12 şi 14. E vorba de Colegiul Tehnic Transilvania şi de Grupul Şcolar Unirea.

CONSTANŢA. Enel întrerupe furnizarea energiei electrice astăzi, între orele 08,00 – 16.00, în mai multe zone din municipiu. În judeţ, nu vor avea electricitate locuitorii din Piatra.

COVASNA. Până la sfârşitul lunii, autorităţile locale vor înfiinţa o firmă care va administra un parc agroindustrial, ce se va întinde pe aproximativ 10 hectare.

DÂMBOVIŢA. Membrii Clubului Rotary Târgovişte au marcat în weekend, printr-o reuniune mondenă, împlinirea a şapte ani de la cartarea clubului şi a opt de la înfiinţare.

DOLJ. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în weekend, în  urma unor accidente petrecute în Craiova şi în judeţ.

GALAŢI. Marţi va avea loc la Galaţi “Topul Naţional al firmelor private din Moldova şi Dobrogea”. Vor fi acordate peste 30 de premii, pe mai multe categorii.

GIURGIU. Locuitorii din Mihăileşti au avut parte sâmbătă, cu ocazia aniversării zilei localităţii, de Sfinţii Mihail şi Gavriil, de un spectacol şi un târg al meşteşugarilor.

HARGHITA. Primul bloc reabilitat termic din Cristuru Secuiesc a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii. Blocul a fost construit în 1958 şi are 16 apartamente.

HUNEDOARA. Inspectorii OJPC au amendat mai multe supermarketuri din judeţ cu 6.000 de lei, pentru indicarea necorespunzătoare a preţurilor la produsele alimentare. :

IALOMIŢA. Conacul din Hagieşti a fost introdus într-un program european ce încearcă să salveze şi să pună în valoare monumentele istorice şi siturile arheologice din Europa de S-E.

IAŞI. Consiliul Local din oraşul Paşcani a decis ca 30 de elevi şi 30 de studenţi din oraş, cu rezultate bune la învăţătură, să beneficieze de o bursă de 300 de lei lunar. Bursele vor fi acordate în cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2008-2009. Tinerii vor fi selectaţi pe baza unui regulament ce va fi realizat până la sfârşitul anului 2008.

ILFOV. Mega Image a deschis, la acest sfârşit de săptămână, un magazin nou, al 26-lea al reţelei. Amplasat în zona Pipera-Tunari, acesta are o suprafaţă de 450 de mp.

MARAMUREŞ. Soprana Bianca Luigia Manoleanu şi pianistul Remus Manoleanu vor susţine un recital, astăzi de la ora 17.00, la şala de concerte a Liceului de Arta din Baia Mare.

MEHEDINŢI. Poliţiştii de la Rutieră au reţinut în acest weekend 10 permise auto, patru certificate de înmatriculare şi au dat amenzi în valoare de 13.000.

MUREŞ. Trupa „Quo Vadis” din Sibiu este marele câştigător al Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor de la Târgu Mureş, la care au participat 110 studenţi de la nouă universităţi din ţară.

NEAMŢ. La sfârşitul săptămânii, şoseaua care face legătura între Izvorul Muntelui şi staţiunea Durău va fi redată traficului rutier. Momentan, drumul este blocat din cauza unor lucrări.

OLT. Tinerii interesaţi să lucreze în cadrul armatei sunt aşteptaţi, în această perioadă, la Centrul Militar Judeţean,  pentru a solicita înscrierea la concursul de soldaţi şi gradaţi voluntari.

PRAHOVA. 230 de miliarde de lei vechi, primite de la Guvern, au fost repartizate de Consiliul Judeţean  către 11 comune şi 3 oraşe, pentru reparaţii de drumuri.

SATU MARE.  Copiii din judeţ, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, vor lua parte la un program iniţiat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la prevenirea incendiilor.

SĂLAJ. Casa de Cultură din Şimleu Silvaniei a primit 4.053 de cărţi din partea Asociaţiei Biblioteques&Mediatheques Francophones din Franţa, pentru înfiinţarea unei secţii de carte francofonă la la biblioteca locală.

SIBIU. Două dintre piesele Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu vor fi puse în scenă la Liverpool. Este vorba de „Balul” şi „Aşteptându-l pe Godot” care vor fi prezentate între 16 şi 20 noiembrie.

SUCEAVA. Patru firme sucevene vor concedia în noiembrie peste 100 de angajaţi. Societăţile desfăşurau activităţi sezoniere, care au încetat o dată cu apropierea iernii.

TELEORMAN. Locuitorii din Alexandria care au locuinţele racordate la sistemul centralizat au de ieri căldură.

TIMIȘ. Prima întâlnire a Clubului Toastmasters în România are loc joi, la Univeristatea Politehnica din Timişoara şi are ca scop îmbunătăţirea calităţilor de comunicare şi conducere a membrilor săi.

TULCEA. Aproape 80 de şcoli din judeţ vor avea până la finele acestui an laboratoare informatice.

VASLUI. Zeci de familii din Huşi sunt în pericol să îşi piardă locuinţele din cauza restanţelor la întreţinere. Valoarea totală a datoriilor depăşeşte trei milioane de lei.

VÂLCEA. Un grup de elevi şi profesori din Italia, Germania, Spania şi Bulgaria vor vizita, astăzi, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Vâlcea.

VRANCEA. Crematoriile care funcţionează în spitalele din Focşani şi Adjud vor fi închise până la sfârşitul anului, din cauză că nu respectă normele europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite