Judeţ cu judeţ:Craiovenii vor plăti impozite cu 10% mai mari din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii Primăriei Scorniceşti se mută, azi, într-o clădire nouă situată pe Bulevardul Muncii. Cinci grădinițe și un liceu din Bacău nu au primit deloc căldură în această toamnă. Municipiul Olteniţa încearcă să obţină o finanţare europeană de 75.000 de euro pentru amenajarea unui nou nod de cale ferată. Craiovenii vor plăti impozite pentru case, maşini, terenuri şi locuri de parcare cu 10% mai mari din 2010.

ALBA. Cursurile Grupului Şcolar de Chimie din Ocna Mureş sunt ţinute în frig. Şcoala nu poate asigura încălzirea claselor din cauza datoriilor de 78.000 de lei acumulate către furnizorul de energie termică.

ARAD. Arădenii care vor să afle ce se ascunde în spatele sălilor de judecată pot vizita Tribunalul şi Judecătoria astăzi, începând de la ora 9.00. Acţiunea are loc cu ocazia „Zilei Europene a Justiţiei Civile“.

ARGEŞ. Sectorul de brânzeturi din Piaţa Ceair a fost redeschis ieri, după igienizare. În urmă cu o săptămână, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au aruncat la gunoi o tonă de brânză cu viermi.

BACĂU. Cinci grădiniţe și un liceu din Bacău nu au primit deloc căldură în această toamnă. Motivul invocat de reprezentanţii CET este fisurarea unei conducte de termoficare din sudul orașului, în urmă cu trei zile.

BIHOR. Poliţiştii au aplicat nouă amenzi şi au blocat 14 maşini luna aceasta pentru parcare pe pietonala din centrul Oradei. Amenda este de 900 de lei, iar taxa de deblocare de o sută de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Consiliul Judeţean va organiza, la finele lunii, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de realizare a noii Biblioteci Judeţene. Aceasta va avea trei etaje şi va fi construită pe un teren de aproape 3.000 de metri pătraţi.

BOTOŞANI. Din cauza problemelor financiare, conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a luat decizia de a furniza căldură doar în intervalele orare 6.00 - 9.00 şi 18.00 - 21.00.

BRAŞOV. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că, în luna octombrie, 93 de persoane de la trei societăţi comerciale vor fi disponibilizate. În noiembrie şi decembrie vor fi trimişi în şomaj 62 de angajaţi.

BRĂILA. În pofida temperaturilor scăzute din ultimele zile, doar şase asociaţii de locatari din Brăila au solicitat căldură în sistem centralizat. Din cele 53.000 de apartamente din oraş, 19.000 primesc energie termică de la CET.

BUZĂU. Zeci de medici de familie au de restituit 40.000 de lei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Aceştia au consultat şi tratat pacienţi care aveau datorii la fondul asigurărilor de sănătate.

CARAŞ-SEVERIN. Aproape 500 de agenţi economici dintre cei peste 1.000 verificaţi de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă nu au respectat securitatea în muncă şi au primit amenzi în valoare totală de 500.000 de lei.

CĂLĂRAŞI. Municipiul Olteniţa încearcă să obţină o finanţare europeană de 75.000 de euro, pe un proiect de dezvoltare urbană integrată. Fondurile ar urma să fie folosite pentru amenajarea unui nou nod de cale ferată.

CLUJ. Expoziţia „Numitorul comun: moartea“ a fost vernisată ieri la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca. Sunt expuse obiecte provenite din deshumarea unor opozanţi ai regimului comunist, executaţi de Securitate,
în perioada 1948 - 1952, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Alba, Satu Mare şi Caraş-Severin. 

CONSTANŢA. Pacienţii Spitalului de Urgenţă Constanţa îşi vor primi hrana de la o firmă de catering de luna viitoare. Decizia de externalizare a serviciului a fost luată din cauza condiţiilor improprii din bucătăria proprie.

COVASNA. Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului va inaugura, zilele acestea, două case de tip familial în localităţile Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului. Cele două clădiri, care vor fi utilate modern, vor găzdui împreună 18 copii. Casele au fost construite cu suma de 1,3 milioane de lei prin Proiectul de Interes Naţional.

DÂMBOVIŢA. Şcolile şi liceele din municipiul Târgovişte vor primi, de astăzi, căldură. Societatea care furnizează agentul termic a achitat nouă milioane de lei din datoria de 16 milioane pe care o are la Distrigaz Sud.

DOLJ. Craiovenii vor plăti, din 2010, impozite pentru case, maşini, terenuri şi locuri de parcare majorate cu 10%. Un proiect de hotărâre cu noile taxe a fost postat pe site-ul primăriei şi va intra în dezbatere publică azi.

GALAŢI. Societatea Electrocentrale va disponibiliza, începând de astăzi, 60 de persoane, reprezentând 10% din numărul total al angajaţilor. Vor fi desfiinţate posturi de operatori chimişti, cazane, turbine, electricieni şi ingineri.

GIURGIU. Pompierii din Giurgiu, Brăila, Buzău, Călăraşi, Tulcea şi Vrancea au participat, ieri, în municipiul Giurgiu la faza zonală a campionatului de tenis de masă pentru pompieri.

GORJ. Două parcuri dendrologice vor fi amenajate în judeţ până la sfârşitul toamnei. Acestea vor avea o suprafaţă de 250 de hectare şi se vor afla în localităţile Preajba şi Tismana.

HARGHITA. Lucrările la biserica ortodoxă din lemn, din localitatea Bilbor, monument istoric restaurat cu bani de la Ministerul Culturii, au fost recepţionate ieri. Lucrările au început în luna aprilie.

HUNEDOARA. Inspectoratul Teritorial de Muncă a desfiinţat temporar 20 de locuri de muncă în subteran la minele din Valea Jiului, pe motiv de nesiguranţă.  În ultimele opt luni, inspectorii au scos din uz 60 de echipamente folosite la extragerea cărbunelui.

IALOMIŢA. Peste 1.430 de elevi din 16 localităţi au depus, până acum, cereri pentru a beneficia de programul „Bani de Liceu“.

IAŞI. Direcţia Judeţeană de Sport Iaşi amenajează un patinoar de peste 300 de metri pătraţi lângă cel mai mare campus studenţesc din oraş, „Tudor Cladimirescu“. Investiţia de 600.000 de lei va fi finalizată până la sfârşitul anului.

ILFOV. Conducerea Aeroportului „Aurel Vlaicu“ Băneasa va interzice, de sâmbătă, aterizarea şi decolarea aeronavelor de peste 50 de tone între orele 0.00 şi 7.00. Decizia a fost luată în urma reclamaţiilor primite de la cei care locuiesc în zonă.

MARAMUREŞ. Locuitorii din Cavnic au acumulat datorii de 53.000 de lei către societatea care se ocupă de salubritatea oraşului. Reprezentanţii firmei au declarat, ieri, că vor sista activitatea în oraş dacă nu-şi vor recupera banii până la sfârşitul lunii.

MEHEDINŢI. Cele 151 de cabinete ale medicilor de familie au primit, ieri, de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate suma de 1,18 milioane de lei aferentă serviciilor efectuate în luna septembrie.

MUREŞ. Poliţiştii au anunţat, ieri, că au confiscat trei kilograme de bijuterii din aur, în valoare de 280 000 de lei, de la un bărbat în vârstă de 38 de ani. Aurul, adus din Turcia, a fost capturat în municipiul Reghin.

NEAMŢ. La finalul lunii noiembrie, Consiliul Judeţean Neamţ va semna contractul cu finanţare europeană „Reabilitarea şi modenizarea drumului judeţean Roznov-Tazlău“. Cu această ocazie va fi renovată şi Tabăra şcolară de la Tazlău, abandonată de mai mult de 15 ani.

OLT. Funcţionarii Primăriei Scorniceşti se mută, azi, în casă nouă. Clădirea situată pe Bulevardul Muncii a costat 2,2 milioane de lei, din care Consiliul Local a plătit 80.000 de lei, iar guvernul restul.

PRAHOVA. Peste 150 de cereri pentru obţinerea unui loc la centrele sociale din judeţ aşteaptă să fie soluţionate de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Numărul acestora s-a dublat faţă de anul trecut.

SATU MARE. Reprezentanţii Primăriei Satu Mare au semnat, ieri, un acord cu E.ON Gaz Târgu-Mureş pentru reeşalonarea datoriilor celor 90 de familii din blocurile ANL până la 31 decembrie.

SĂLAJ. Mii de arbori, însumând cel puţin 1.500 de metri cubi de lemn, au fost puşi la pământ de zăpada căzută zilele trecute în judeţ. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în pădurile din Halmăşd, Făgetu, Tusa, Cizer şi Horoatu Crasnei.

SIBIU. A treia ediţie a „Ministagiunii de Balet“ a început marţi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu reprezentaţia „Divina Comedie“. Astăzi, de la ora 19.00, are loc spectacolul „Poveste japonează“. Intrarea este liberă.

SUCEAVA. Maternităţile din judeţ au rămas de câteva zile fără vaccin antihepatic B, astfel că bebeluşii nu mai pot fi imunizaţi la spital, în ziua în care s-au născut. Vaccinul nu este disponibil nici în cabinetele medicilor de familie. Lunar, numai la maternitatea din municipiul Suceava se nasc cel puţin 250 de copii.

TELEORMAN. Patru persoane au decedat, ieri, într-un accident produs în localitatea Peretu. Un TIR a intrat pe contrasens şi a lovit un microbuz în care se aflau 15 agenţi de pază de la o firmă din Caracal.

TIMIŞ. Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a început, de ieri, plăţile pentru subvenţiile agricole pe suprafaţă pentru 2009. Fermierii timişeni au depus aproape 23.000 de cereri pentru 515.000 de hectare.

TULCEA. Singura grădiniţă din oraşul Măcin nu are autorizaţie de funcţionare fiindcă minorii au sala de mese pe un hol. La grădiniţă sunt înscrişi peste 100 de copii.

VASLUI. Pentru luna octombrie, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost anunţată disponibilizarea a 1.229 de persoane de la 20 de societăţi comerciale.

VÂLCEA. Inspecţia Sanitară de Stat a verificat, în ultima lună, 737 de şcoli din judeţ în care învaţă aproape 60.000 de elevi. Au fost depistaţi 439 de elevi cu afecţiuni virale, 72 cu boli ale pielii şi 52 cu păduchi.

VRANCEA. Primăria Focșani a scos la vânzare cabinetele medicale din incinta dispensarului aflat în cartierul SUD al orașului. Medicii au contestat preţul fixat, de 600 de euro metrul pătrat, spunând că este prea mare pentru valoarea clădirii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite