Judeţ cu judeţ: O fabrică de lactate a fost inaugurată, ieri, la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: O fabrică de lactate a fost inaugurată, ieri, la Satu Mare
Judeţ cu judeţ: O fabrică de lactate a fost inaugurată, ieri, la Satu Mare

Majoritatea şomerilor din Transilvania provin din judeţul Alba. Peste 360 de arădeni au plecat să muncească în străinătate. Edilii din Botoşani intenţionează să doteze grădiniţele şi şcolile din municipiu cu panouri solare, pentru a reduce costul încălzirii. Un nou bloc de locuințe ANL, cu 72 de unități locative, va fi construit în municipiul Fetești, judeţul Ialomiţa. O fabrică de lactate a fost inaugurată, ieri, la Sa

ALBA. Majoritatea şomerilor din Transilvania provin din judeţul Alba. Aici sunt peste 17.000 de persoane fără slujbe, judeţul ocupând, la nivel naţional, locul trei, după Vaslui şi Mehedinţi.

ARAD. Peste 360 de arădeni au plecat să muncească în străinătate, în ţări precum Grecia, Cipru şi Germania. Cei mai mulţi au ales slujbe în agricultură.

ARGEŞ.  În perioada 27 iulie - 7 august, la sediul Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti, se va desfãşura a treia ediţie a Taberei de meşteşuguri „Arta confecţionării ţesăturilor din lână”. Peste 40 de elevi de la şcolile din localităţile Goleşti,Călineşti, Râncăciov, Vrăneşti, Piteşti şi Ştefãneşti vor descoperi tainele confecţionării ţesăturilor din lână.

BACĂU. Inspectorii de muncă  vor verifica, de astăzi, dacă patronii au luat măsuri speciale de protejare a salariaţilor la temperaturi extreme. Cei care vor fi încălca legea vor primi amenzi între 1.500 şi 2.500 de lei.

BIHOR. Un depozit de paleţi din lemn din comuna Tileagd a ars aproape în întregime în noaptea de sâmbătă spre duminică. Au fost distruse două barăci, o utilitară şi zeci de mii de paleţi. Pagubele sunt estimate la câteva zeci de mii de euro.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Guvernul va aloca 1,5 milioane de lei din fondul de urgenţă pentru Biserica Evanghelică din Bistriţa. Bani vor fi folosiţi pentru reabilitarea monumentului care a fost grav avariat în urma incendiului de la  11 iunie 2008.

BOTOŞANI. Edilii din Botoşani intenţionează să doteze grădiniţele şi şcolile din municipiu cu panouri solare pentru a reduce costul încălzirii. Ei au anunţat că pregătesc un proiect prin care intenţionează să atragă fonduri nerambursabile.

BRAŞOV. Primăria Braşov scoate la licitaţie 5.000 de locuri de parcare amenajate între blocuri, pentru a fi concesionate de posesorii de maşini.

BRĂILA. Astăzi are loc o dezbatere publică solicitată de Garda de Mediu, pentru a se decide autorizarea Complexului de Porci de la Baldovineşti, unde, pe timpul verii, mirosul emanat este insuportabil.

BUZĂU. De săptămâna aceasta, blocurile de la 20 de asociaţii buzoiene vor rămâne cu gunoiul neridicat, din cauza datoriilor. Societatea de salubritate RER Ecologic Service are de recuperat aproximativ 500.000 de lei.

CARAŞ-SEVERIN. Edilii din Reşiţa urmează să depună, până la 31 iulie, un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor din cartierele Stavila, Lend şi Marginea.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ 670 de societăţi comerciale de pe raza judeţului și-au suspendat activitatea în primul semestru al acestui an. În aceeaşi perioadă din 2008, erau înregistrate 51 de suspendări de activitate.

CLUJ. Sâmbătă, Emil Turdean, fermier din zona Turda, a tras cu un pistol cu bile asupra unor angajaţi încerând să împiedice demontarea unui bazin metalic din instalaţiile de irigaţii. Doi bărbaţi au fost răniţi la mâini.

CONSTANŢA. Ismail Suliman (23 de ani) şi Levent Veli (26 de ani), ambii din Constanţa, au fost reţinuţi, ieri, după ce au spart geamul unui autoturism şi au furat un detector radar. Prejudiciul a fost recuperat.

COVASNA. Trei săli de sport vor fi finalizate până la finele anului, în localităţile Ojdula, Micfalău şi Turia. În paralel, în următoarea perioadă vor începe lucrările la construirea a patru săli de sport, la Întorsura Buzăului, Valea Crişului şi Sfântu Gheorghe.

DÂMBOVIŢA. De la începutul anului, peste 200 de angajaţii au depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă reclamaţii referitoare la neplata salariilor sau la concedieri abuzive.

DOLJ. Sute de localnici din Afumaţi au participat, ieri, la inaugurarea Muzeului culturii şi civilizaţiei săteşti.

GALAŢI. Pânzarul Moldovenesc „Sfântul Ştefan cel Mare” va fi relansat la apă de Ziua Marinei, 15 august.

GIURGIU. 40 de localităţi din judeţ au rămas, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără energie electrică, din cauza furtunii.

GORJ. Profesorii care nu au obţinut un post de titular, dar au note peste 5 la examen, pot concura astăzi pentru posturile de suplinitori. Şedinţa publică se va ţine la Colegiile „Tudor Vladimirescu” şi „Ecaterina Teodoriu”.

HARGHITA. Vineri va fi inaugurat noul parc din faţa Cetăţii Mikó din Miercurea Ciuc. Edilii au plantat peste 4.000 de arbuşti, au fost montat bănci şi coşuri de gunoi, iar aleile sunt iluminate de 54 de reflectoare. Aici vor fi funcţiona un parc etnografic şi un punct de informare turistică.

HUNEDOARA. Administraţia Companiei Naţionale a Huilei Petroşani încearcă să obţină o majorare a preţului la gigacalorie, o decizie în acest sens urmând a fi luată  de comun acord cu principalul partener de afaceri, Termoelectrica.

IALOMIŢA. Un nou bloc de locuinţe ANL, cu 72 de unităţi locative, va fi construit în Fetești. Municipalitatea va întocmi, în perioada următoare, documentaţia pentru acest proiect.

IAŞI. Astăzi va fi semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Lucrările ar trebui finalizate în 28 de luni.

ILFOV. Cristian Hotea (19 ani), din Maramureş, a fost accidentat, ieri, pe trecerea de pietoni de la intrarea în Otopeni de şoferul unui Volkswagen Passat. Rănitul a fost transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

MARAMUREŞ. În primul semestru al acestui an, peste 100 de agenţi economici s-au ales cu suspendarea activităţii,  iar 212 operatori economici au fost amendaţi, în urma controalelor efectuate de comisarii Gărzii Financiare Maramureş.

MEHEDINŢI. Cei peste 105.000 de locuitori ai municipiului Drobeta-Turnu Severin vor rămâne fără apă caldă începând de astăzi, 27 iulie, până la 15 august. „Măsura a fost luată pentru efectuarea lucrărilor de revizii şi reparaţii anuale la reţeaua termică“, a declarat Cornel Dumangiu, şeful Secţiei Termoficare .

MUREŞ. Fondul de carte din cele patru biblioteci de cartier din municipiul Târgu-Mureş depăşeşte 65.000 de volume, dar numărul de cititori scade de la o lună la alta.

NEAMŢ. Membrii clubului de motociclism „Zimbrii” din Piatra Neamţ organizează, în perioada 31 iulie - 2 august, prima ediţie a Festivalului Naţional de Motociclism „Motor Cycles”. Manifestarea va avea loc la Izvorul Alb.

OLT. De astăzi, şoferii de camioane şi de TIR-uri care circulă prin Slatina fără să plătească taxa de 150 de euro pe lună impusă de municipalitate, vor fi amendaţi de agenţii rutieri. Angajaţii primăriei spun că maşinile mari strică asfaltul, fac praf, poluează atmosfera şi fac mult zgomot în oraş.

PRAHOVA. Regia de Transport Public Ploieşti a decis ca, pe perioada vacanţei elevilor, traseul 2 barat, care face legătura între Gara de Vest şi Hipodrom să fie suspendat. Abonaţii pot circula pe tronsoanele comune, pe traseele 1, 2, 30 şi 30 barat.

SATU MARE. O fabrică de lactate a fost inaugurată, ieri, la Satu Mare. Investiţia, în valoare de 30 de milioane de euro, asigură 400 de locuri de muncă. Fabrica va produce peste o sută de sortimente de produse lactate.

SĂLAJ. Comercianţii din Piaţa Agroalimentară din centrul Zalăului se vor întâlni, mâine, cu reprezentanţii primăriei şi vor încerca să cadă la un acord în privinţa mutării pieţei.

SIBIU. În urma etapei de distribuire a locurilor titularizabile, 116 din cele 290 de locuri scoase la concurs au rămas neocupate, majoritatea fiind în mediul rural. O nouă sesiune de repartizare va fi organizată săptămâna aceasta.

SUCEAVA. Sute de persoane au vizitat ediţia de vară a Tunning Show organizată, în weekend, în parcarea mall-ului din Suceava. Şi-au expus modelele zeci de împătimiţi ai maşinilor tunate din toate judeţe Moldovei.

TELEORMAN. Mai multe localităţi din judeţ au rămas, ieri, fără energie electrică, din cauza furtunii. Au fost avariate două linii de alimentare de 20 kilowaţi din zonele Stejaru şi Olteni.

TIMIŞ. Cei mai mulţi dintre cei 350 de şoferi timişeni trimişi în judecată, în prima jumătate a acestui an, s-au urcat băuţi la volan sau nu aveau permis de conducere. Alţi peste 600 de conducători auto au fost declaraţi nevinovaţi sau doar amendaţi.

TULCEA. Fermierii tulceni au primit, până în prezent, sprijin financiar din partea statului în valoare totală de peste 3,2 milioane de lei. Cea mai mare sumă, 3.154.102 lei, a fost acordată fermierilor care deţin porcine, bovine şi albine.

VASLUI. Peste 1.000 de elevi s-au înscris la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, programată la 17 august. Liceenii vor da examen doar la disciplinele la care nu au luat note de trecere.

VÂLCEA. Zeci de vâlceni au survolat, ieri, Râmnicul cu balonul, de Zilele oraşului. Printre ei s-a aflat şi o mireasă, Irina Petre , furată în toiul petrecerii de naş - Nae Dinescu, preşedintele Centrului Olimpic Vâlcea.

VRANCEA. Reprezentanţii CFR au anunţat că miercuri vor introduce pe traseul Mărăşeşti- Siculeni un tren suplimentar. Măsura a fost luată din cauza lucrărilor la un pod de cale ferată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite