Judeţ cu judeţ:În judeţul Olt, rata şomajului a ajuns la 7,6% la sfârşitul lunii septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ:În judeţul Olt, rata şomajului a ajuns la 7,6% la sfârşitul lunii septembrie
Judeţ cu judeţ:În judeţul Olt, rata şomajului a ajuns la 7,6% la sfârşitul lunii septembrie

Parcul Cancicov din Bacău va fi decorat astăzi de 50 de copii din centrele de plasament din oraş cu ocazia „Zilei Recoltei”. Jumătate dintre blocurile din Galaţi, 20 de şcoli şi două spitale vor rămâne astăzi fără apă. Centura municipiului Târgu-Jiu va fi modernizată începând de săptămâna viitoare. În judeţul Olt, rata şomajului a ajuns la 7,6% la sfârşitul lunii septembrie.

ALBA. Circulaţia în municipiul Sebeş va fi parţial blocată începând de sâmbătă, din cauza unor lucrări de reparaţii pe Drumul Naţional 1. Lucrarea costă 210.000 de lei şi va fi încheiată la sfârşitul lunii.

ARAD. Comisarii Gărzii Financiare au aplicat, în intervalul iunie - septembrie, de trei ori mai multe amenzi decât în aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea totală a acestora a fost de 2,2 milioane de lei, faţă de 650.000 de lei în 2008.

ARGEŞ. Luna viitoare va fi dată în folosinţă prima celulă a Depozitului Ecologic de la Albota. Aceasta va funcţiona timp de cinci ani, după care va fi acoperită şi înlocuită cu o nouă celulă.

BACĂU. Cu ocazia „Zilei Recoltei“, Parcul Cancicov din municipiul Bacău va fi decorat astăzi de 50 de copii din centrele de plasament cu fructe, legume, flori şi obiecte artizanale.

BIHOR. Începând de luni, camioanele nu vor mai avea acces în Oradea. Doar cele cu autorizaţie specială vor putea intra în oraș și numai în anumite intervale orare și zone, pentru aprovizionare.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Direcţia de Servicii Sociale a Primăriei Bistriţa a început, ieri, distribuirea cererilor pentru ajutoarele de încălzire. În primele patru ore, aproximativ 2.000 de bistriţeni au cerut formulare.

BOTOŞANI. Peste 80 de posturi pentru cadre medicale sunt oferite luna aceasta în ţări ale Uniunii Europene, de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

BRAŞOV. Disney Channel o caută pe Hannah Montana de România. Copiii care doresc să apară în varianta românească a celebrului serial sunt aşteptaţi astăzi la preselecţie, la MyPlace Mall din Braşov, de la ora 10.00.

BRĂILA. În acest weekend, în Grădina Mare din Brăila se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Festivalului „Flori de toamnă în Brăila“. Expoziţia florală cu vânzare este completată de produse specifice toamnei: pastramă, mici, must, vin şi ţuică fiartă.

BUZĂU. Poliţiştii au organizat, ieri, o acţiune în comunele Berca, Verneşti şi Beceni în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar. Au fost depistaţi 29 de elevi care chiuleau.

CARAŞ-SEVERIN. Combaterea poluării cu deşeuri miniere în zona depozitelor de la Sasca Montană şi Moldova Nouă va fi subiectul temei discutate astăzi la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

CĂLĂRAŞI. Patru societăţi comerciale din municipiile Olteniţa şi Călăraşi şi-au anunţat intenţia de a disponibiliza, în perioada octombrie - noiembrie, aproximativ 190 de salariaţi.

CLUJ. Organizaţiile studenţeşti de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca vor organiza, astăzi, o grevă japoneză. Studenţii sunt nemulţumiţi de decizia conducerii universităţii de a majora taxele de cămin cu până la 60 de lei.
 
CONSTANŢA. Pensionarii au pichetat, ieri, prefectura. Principala nemulţumire a lor este legată de legea pensiilor. Vârstnicii au înaintat autorităţilor un memoriu.

COVASNA. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au semnat, ieri, la Bixad, contractul de finanţare pentru reabilitarea Drumului Judeţean 121. Proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea a 17 kilometri de drum, între Târgu Secuiesc şi Covasna, consolidarea a trei poduri şi construirea unuia nou. Costul lucrărilor este de 15,5 milioane de euro.

DÂMBOVIŢA. Teatrul „Tony Bulandra“ din Târgovişte găzduieşte azi, de la ora 19.00, premiera „Un tramvai numit dorinţă“, de Tennessee Williams, în regia lui Suren Shahverdyan. Preţul unui bilet este de 15 lei.

DOLJ. Târgul Agricol Transfrontalier, eveniment organizat la sediul ARIES Oltenia de pe strada Ştefan cel Mare din Craiova, se va încheia astăzi, la ora 15.00. Participă 35 de comercianţi români şi 15 bulgari din regiunea Pleven.

GALAŢI. Jumătate dintre blocurile din Galaţi, 20 de şcoli şi spitalele „Sfântul Apostol Andrei“ şi „Elisabeta Doamna“ vor rămâne fără apă azi, de la ora 6.00 până la miezul nopţii. Măsura a fost luată pentru continuarea lucrărilor la reţeaua de apă a oraşului.

GIURGIU. În primele nouă luni ale anului s-au înregistrat, în judeţ, 17 accidente în care au fost implicaţi conducători de scutere, faţă de 12 pe tot parcursul anului 2008. Principalele cauze ale producerii acestora sunt neacordarea de prioritate şi viteza excesivă.

GORJ. Lucrările de modernizare a şoselei de centură a municipiului Târgu-Jiu vor putea începe săptămâna viitoare, când primăria va încheia contractul cu firma care a câştigat licitaţia. Valoarea lucrărilor este de 36 de milioane de lei.

HARGHITA. Guvernul a alocat judeţului peste 2,5 milioane de lei pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea unor spaţii verzi. Banii vor fi daţi pentru cinci proiecte aparţinând administraţiilor publice locale.

HUNEDOARA. Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din judeţ a solicitat Fundaţiei Soroş suma de 70.000 de dolari, necesară funcţionării serviciului timp de un an.

IALOMIŢA. Trei parcuri noi vor fi amenajate, până la sfârşitul anului, în oraşul Fierbinţi Târg, suprafaţa totală de teren pusă la dispoziţie de autorităţile locale fiind de 5.000 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei este de un milion de lei.

IAŞI. Reprezentanţii CFR Călători pun la dispoziţia cetăţenilor opt trenuri suplimentare în perioada 8 - 16 octombrie, de Sfânta Paraschiva. Vor fi introduse două legături Iaşi - Bucureşti şi câte o legătură Iaşi – Cluj-Napoca şi Iaşi – Galaţi.

ILFOV. Poliţiştii din Popeşti-Leordeni au descoperit, miercuri, 15 kilograme de deşeuri de cupru asupra muncitorilor Florin Drăguleasa, Nicolae Oprea şi Nicolae Tudorache, toţi din judeţul Călăraşi. Cei trei sustrăseseră cuprul de la o societate comercială.

MARAMUREŞ. Pe Bulevardul Unirii din Baia Mare a început, ieri, instalarea decoraţiunilor luminoase pentru sărbătorile de iarnă. Costul lucrărilor, care se vor efectua timp de trei săptămâni pe arterele principale din oraş, este de 550.000 de lei.

MEHEDINŢI. În urma raziilor din ultimele 24 de ore, poliţiștii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat 130 de amenzi în valoare totală de peste 19.000 de lei.

MUREŞ. Direcţia de Sănătate Publică nu mai are bani pentru plata salariilor celor 80 de angajaţi. Dacă nu se va face o rectificare bugetară, salariaţii vor primi cu 30% mai puţini bani luna aceasta.

NEAMŢ. Finala concursului naţional de sărituri peste obstacole pentru seniori este găzduită, până duminică, de Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ din Piatra Neamţ. La competiţie participă şi trei jochei din oraş.

OLT. Rata şomajului în judeţ a ajuns la 7,6% la sfârşitul lunii septembrie. Numărul total al persoanelor fără un loc de muncă a fost de 13.912, cu 461 mai mare decât în luna august.

PRAHOVA. A VIII-a ediţie a „Târgului de Toamnă“ va avea loc între 10 şi 11 octombrie, la Ploieşti. Evenimentul se va desfăşura lângă Halele Centrale şi va reuni comercianţi din Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Sibiu.

SATU MARE. Un depozit de deşeuri plastice din cartierul Balta Blondă din Satu Mare a fost cuprins, miercuri noapte, de flăcări. Incendiul a fost cauzat, cel mai propabil, de o ţigară aprinsă, aruncată la întâmplare.

SĂLAJ. La jumătatea acestei luni, peste 50.000 de persoane din judeţ vor fi vaccinate gratuit împotriva gripei sezoniere. Vor avea prioritate cei cu boli cronice şi cei care au peste 65 de ani.

SIBIU. Aproape 100 de elevi şi studenţi din Republica Moldova, care studiază la Sibiu, au comemorat, miercuri, victimele protestului de la 7 aprilie din Chişinău. Tinerii au aprins lumânări în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

SUCEAVA. Până la 15 noiembrie, 16 blocuri din municipiul Suceava vor fi reabilitate termic prin programul naţional. Edilii susţin că vor parafa contractele cu firmele care au câştigat licitaţiile până la sfârşitul săptămânii.

TELEORMAN. Aproape 50 de familii cu venituri modeste din Alexandria şi din comuna Salcia au beneficiat, ieri, de ajutoare constând în îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi jucării. Acţiunea a aparţinut Asociaţiei ROMFRA.

TIMIŞ. Expoziţia Camex reuneşte 85 de firme de construcţii care prezintă cele mai inovatoare instalaţii şi materiale de profil. Evenimentul are loc până duminică, la Centrul Regional de afaceri din Timişoara.

TULCEA. Procurorii tulceni l-au trimis în judecată, ieri, pe Gheorghe Beciu după ce acesta şi-a ucis soţia. Beciu i-a tăiat gâtul soţiei, apoi s-a automutilat cu acelaşi cuţit, încercând să păcălească anchetatorii că el ar fi fost cel atacat.

VASLUI. Peste 300 de locuitori din municipiul Huşi vor putea concesiona terenuri din domeniul public pentru a-şi construi case. Primăria a făcut deja un apel către Consiliul Local pentru a le pune la dispoziţie 20 de loturi.

VÂLCEA.
Aproape 1.600 de asiguraţi care au nevoie de cristalin, proteze auditive şi fotolii rulante sunt pe lista de aşteptare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Toate solicitările sunt de anul acesta şi nu au putut fi onorate din lipsă de fonduri. Cele mai multe solicitări sunt pentru soluţia vâsco-elastică sterilă, necesară bolnavilor de artroză.

VRANCEA. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia şomerilor, până la 15 octombrie, 141 de posturi vacante. Se caută în special muncitori necalificaţi pentru construcţia de drumuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite