Judeţ cu judeţ: La Iaşi vor fi montate semafoare cu avertizare sonoră pentru nevăzători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: La Iaşi vor fi montate semafoare cu avertizare sonoră pentru nevăzători
Judeţ cu judeţ: La Iaşi vor fi montate semafoare cu avertizare sonoră pentru nevăzători

Prima piaţă volantă din Alba Iulia a fost inaugurată ieri. Andrada Anton din Bihor va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică din Japonia. Medicii băcăuani pot aplica pentru un loc de muncă în Portugalia sau în Spania. La Iaşi vor fi montate semafoare cu avertizare sonoră pentru nevăzători. Şase cetăţeni asiatici au încercat să treacă frontiera fraudulos prin Satu Mare, dorind să ajungă în Italia

ALBA. Ieri a fost inaugurată prima piaţă volantă din Alba Iulia. Aceasta funcţionează în fiecare vineri în cartierul Cetate.

ARAD. Tramvaiul supranumit „Săgeata Verde” a fost pus din nou în mișcare pentru arădeni şi pentru turişti. În acest sfârșit de săptămână se vor face curse de agrement pe traseul Arad-Ghioroc și retur. Plecările se fac zilnic la orele 11.00 și 13.00 din staţia special amenajată la coborârea de pe podul din zona Micălaca, pe Calea Radnei. Preţul unui bilet este de 5,5 lei.

ARGEŞ. Până la 4 septembrie, fiecare unitate şcolară din judeţ trebuie să desemneze o persoană care se va ocupa de perfecţionarea cadrelor didactice, aşa cum cer normele Ministerului Educaţiei.

BACĂU. Medicii care vor să muncească în Portugalia şi în Spania pot aplica pentru un astfel de job la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău. Angajatorii străini caută 30 de anestezişti, chirurgi, cardiologi, specialişti de medicină internă şi ginecologi.

BIHOR. Andrada Anton (17 ani) va participa la Campionatele Mondiale de Gimnastică  Ritmică din Japonia, în perioada 4-10 septembrie 2009. Ea va reprezenta România alături de Ștefania Chiriac, care va concura la categoria senioare.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a demarat săptămâna aceasta lucrările la o nouă centură de ocolire în municipiul Bistriţa, paralelă cu râul Bistriţa. Valoarea investiţiei este de peste 50 de milioane de euro, iar lucrările vor dura patru ani.

BOTOŞANI. Poliţiştii au urmărit joi aproape 10 kilometri un şofer care circula cu peste 100 kilometri la oră. Adi Pătrăuţanu (24 de ani), după ce s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ, a rămas fără permis şi a primit o amendă de 1.000 de lei.

BRAŞOV. Conducerea CFR S.A. ia în calcul desfiinţarea a patru dintre cele opt Regionale CFR din ţară, printre care şi cea din Braşov.

BRĂILA. Biletul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun din oraş ar putea să crească din această toamnă de la 1 leu la 1,2 lei din cauza costurilor la carburant. Consiliul Local Municipal va lua o hotărâre în acest sens în şedinţa din luna septembrie.

BUZĂU. 35 de şcoli din judeţ au fost reabilitate, însă nu pot primi elevi din cauză că firmele întârzie recepţia lucrărilor. Constructorii spun că aşteaptă să-şi recupereze datoriile de la Inspectoratul Şcolar, în valoare totală de 30 de milioane de lei.

CARAŞ-SEVERIN. Lucrările la infrastructura din zona „Şcoala de Beton” din Reşiţa îi împiedică pe localnici să viziteze Grădina Zoologică. Toate aleile de acces către zona de agrement sunt afectate de săpături, motiv pentru care administratorii Zoo vor să închidă accesul.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din Lehliu Gară alocă 50.000 de lei pentru prima etapă de reabilitare termică a blocurilor din localitate. Lucrările vor începe la 1 septembrie pentru opt blocuri de pe raza localităţii.

CLUJ. Institutul Tehnologic al Universităţii „Babeş-Bolyai” va fi inaugurat luni. Aici se vor perfecţiona ingineri în Ştiinţa Mediului, Geodezie, Biotehnologii, Geologie, Chimie şi Informatică.

CONSTANŢA. Poliţiştii au reţinut doi tineri în cazul dublului asasinat comis la începutul lunii în localitatea Corbu. Lucian Lică (23 de ani) şi Florin Grădinaru (18 ani) au recunoscut că ei sunt cei care i-au jefuit şi omorât pe cei doi bătrâni, după care le-au incendiat casa.

COVASNA. Peter Botond (23 de ani), din Sfântu Gheorghe, a fost reţinut de poliţişti după ce a furat 20 de biciclete din scările blocurilor. Poliţiştii au reuşit să identifice 10 păgubiţi care au depus plângeri penale, urmând să-i găsească şi pe ceilalţi 10.

DÂMBOVIŢA. Angajaţii din administraţia locală şi judeţeană ameninţă cu proteste în cazul în care se vor face disponibilizări. Doar Consiliul Judeţean Dâmboviţa ar trebui să renunţe la 100-160 de oameni din aparatul propriu.

DOLJ. Două persoane au murit ieri după ce un autoturism a intrat într-un microbuz pe DN 65, în Pieleşti. Traficul a fost blocat trei ore.

GALAŢI. Cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii din România, Arabesque, a înregistrat pierderi de 6,22 milioane de lei în 2008, după câştigul net de 27,4 milioane de lei din anul precedent, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

GIURGIU. O tânără în vârstă de 25 de ani din municipiul Giurgiu a fost accidentată pe trecerea de pietoni de un motociclist în vârstă de 73 de ani. Femeia este în afara oricărui pericol.

GORJ. SC Aparegio SA a sistat furnizarea apei potabile la două asociaţii de locatari din zonele Debarcader şi Piaţa Centrală din cauza datoriilor restante de 70.000 de lei.

HARGHITA. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, va conduce, duminică, la Miercurea Ciuc, ceremonia de înălţare în treapta de arhiepiscop a PS Ioan Selejan. Ceremonia va începe la ora 11.00.

HUNEDOARA. O femeie şi-a pierdut viaţa, iar alte patru persoane au fost rănite în urma unui accident produs, vineri, pe DN 7, la ieşirea din Orăştie.

IALOMIŢA. Lucrările de modernizare şi extindere a reţelelor de canalizare din Urziceni vor demara la 1 septembrie. Investiţia este de 1,2 milioane de euro şi va fi finalizată până în ianuarie 2010.

IAŞI. Până la sfârşitul anului, pe traseul Agronomie - Tudor Vladimirescu, vor fi instalate pe semafoare 40 de dispozitive de avertizare pentru persoanele fără vedere, care vor atrage atenţia prin semnale sonore când va apărea culoarea roşie.

ILFOV. Mâine de la ora 16.00 la Centrul Cultural din Popeşti-Leordeni va avea loc o serată de pian la care vor cânta trei surori din localitate: Benedicta, Brigita şi Carina Pavel. Intrarea este liberă.

MARAMUREŞ. Concursul judeţean pentru suplinitori, programat pentru 28 august, a fost suspendat. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că există posibilitatea ca toate locurile din şcoli să fie ocupate datorită numărului mare de candidaţi în prima etapă.

MEHEDINŢI. Luni, 24 august, vor fi reluate lucrările de modernizare a drumului de pe dealul Stârmina. Circulaţia va fi deviată pe ruta ocolitoare Hinova-Scăpu-Devesel. Termenul de finalizare este august 2011.

MUREŞ. Duminică, la Zau de Câmpie, are loc prima ediţie a Festivalului de Jocuri Populare „Peştişorul de argint”, unde se va organiza un târg al peştelui şi spectacole susţinute de ansamblurile folclorice din zonă.

NEAMŢ. Duminică are loc o demonstraţie de drift în poligonul din Piatra Neamţ. Aceasta se va desfăşura în două manşe, pe un traseu prestabilit. Participanţii se pot înscrie în ziua competiţiei, între orele 9.00 şi 11.00, la poligon, achitând o taxă de 15 lei.

OLT. Producătorul de aluminiu Alro Slatina va face primele disponibilizări colective în această toamnă, în două tranşe, concediind 47 de angajaţi în septembrie şi 100 de angajaţi în octombrie.

PRAHOVA. Ieri s-a semnat autorizaţia pentru primul parc de centrale eoliene din Prahova, ce va fi construit în localitatea Călugăreni. Aici se vor amplasa cinci astfel de centrale.

SATU MARE. Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat în noaptea de joi spre vineri şase cetăţeni de origine asiatică care încercau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Italia. Asiaticii erau ascunşi într-un TIR oprit în vama Petea.

SĂLAJ. Şapte constructori au depus oferte, ieri, la Consiliul Judeţean pentru reabilitarea drumului Ciucea-Crasna-Vîrşolţ, în cadrul unui proiect în valoare totală de 25 de milioane de euro.

SIBIU. 80 de copii din Braşov, care se întorceau din tabăra Lotrioara, au fost blocaţi în Gara din Porumbacu de Jos pentru că nimeni nu le-a spus că CFR-ul a suspendat cursele de transbordare de la Porumbacu la Arpaş. Circulaţia feroviară este întreruptă între cele două staţii din luna iulie, când o viitură a stricat un pod.

SUCEAVA. Un pădurar a descoperit, joi, la Putna, o ladă conţinând muniţie din al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost depozitată într-un poligon autorizat, unde va fi distrusă.

TELEORMAN. Un funcţionar bancar din Alexandria a sustras din incinta băncii unde lucra opt carduri bancare, cu coduri PIN, de pe care a retras în mod fraudulos suma totală de peste 13.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat.

TIMIŞ. Părinţii unui copil de cinci ani sunt cercetaţi pentru că micuţul a stârnit un incendiu în localitatea Bethausen, din apropierea Timişoarei. Băiatul s-a jucat cu chibriturile în şopron şi a dat foc la opt tone de fân. Pompierii au stins incendiul în două ore. :

TULCEA. Administraţia Zonei Libere din Sulina va trece în proprietatea publică a judeţului Tulcea, potrivit unei decizii luate de Ministerul Transporturilor şi publicată ieri în Monitorul Oficial.

VASLUI. Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a angajat, de la 1 septembrie, nouă medici. Unitatea mai are nevoie de medici specialişti pentru reanimare şi urgenţe, dar şi pentru radiologie şi laborator.

VÂLCEA. Lucrările de mansardare a Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea au fost finalizate. Au rezultat în plus şase săli de clasă în care vor învăţa aproximativ 120 de elevi.

VRANCEA. 230 de catedre au rămas libere în urma şedinţei publice din această săptămână, cele mai multe la religie şi la limbile engleză şi franceză. În perioada 24-25 august se vor face înscrieri pentru suplinitorii calificaţi şi pentru cei fără studii corespunzătoare postului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite