Judeţ cu judeţ: În judeţul Cluj, o treime din culturile de primăvară sunt afectate de secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea Craiova va cheltui 20 de milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric al oraşului. În judeţul Cluj, o treime din culturile de primăvară sunt afectate de secetă. Un nou centru de asistenţă socială pentru bătrâni va fi construit în comuna prahoveană Fântânele. În judeţul Teleorman, incendiile izbucnite zilele trecute au distrus culturile de grâu pe o suprafaţă de 21 de hectare.

ALBA. Poliţiştii au anunţat, ieri, că au descoperit 20 de tone de pentaoxid de vanadiu într-o hală părăsită din oraşul Zlatna. Substanţa chimică periculoasă provine de pe fosta platformă a combinatului „Ampelum” S.A. Zlatna.

ARAD. 30 de tineri rromi din judeţ vor învăţa în această vară să lucreze pe calculator cu ajutorul unui proiect derulat de Asociaţia „Milenium Center“.  Programul este finanţat din fonduri europene.

ARGEŞ. Pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii, astăzi, între orele 10.00 şi 17.00, se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Gorgoieşti, Oţeleşti şi Berecheţi din Ştefăneşti precum şi strada Râmnicu Vâlcea din Curtea de Argeş.

BACĂU. În staţiunea Târgu Ocna s-a deschis, în weekend, cea mai mare piscină în aer liber din judeţ. Aceasta măsoară 28 de metri lungime şi 14 metri lăţime. Bazinul este deschis zilnic între orele 9.00 şi 22.00, iar taxa de acces este de 15 lei de persoană. Piscina este administrată de centrul balnear „Parc Măgura”, subordonat Consiliului Local al oraşului Târgu Ocna.

BIHOR. Sportivii Viviana Chirilă și Marius Ilaș din Oradea au câștigat medalia de argint la Cupa Mondială de Karate. Competiţia, care s-a desfăşurat la Sankt Petersburg, s-a încheiat duminică.

Bistriţa-Năsăud. Poliţiştii din judeţ au investigat, de la începutul acestui an, 136 de infracţiuni bancare, dintre care 28 s-au soldat cu dosare penale. Prejudiciul creat băncilor a fost de 350.000 de euro.

BOTOŞANI. O comisie a Ministerului Sănătăţii, împreună cu inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, verifică modul în care Spitalul Judeţean Mavromati a acumulat datorii de aproximativ 2,7 milioane de lei.

BRAŞOV. Festivalul East European Motor Show se va desfăşura la Predeal, în perioada 10 - 12 iulie. Pentru motociclişti vor cânta Sister Sin, Trooper, Guerilllas, Aia, True Mind, Fireball şi mulţi alţii. Preţul unui bilet va fi de 10 euro.

BRĂILA. În ultimele trei zile, în urma accidentelor rutiere de pe raza judeţului, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte zece au ajuns la spital. 

BUZĂU. A patra ediţie a petrecerii câmpenești „Serbarea Drăgăicii“ se va deschide duminică, de la ora 13.00, în comuna Cătina. Pe scenă vor urca artişti locali precum Gabrie-la Bolocan, Ion Băicuș și trupa etno Crăiţele.

CARAŞ-SEVERIN. Peste zece milioane de lei au fost alocate de la Guvern pentru finalizarea proiectării sistemului hidrotehnic de pe râul Bârzava, în zona Bocşa şi Reşiţa.

CĂLĂRAŞI. Autoritatea de Sănătate Publică menţine interdicţia de îmbăiere în apele braţului Borcea, în zona Plajei Tineretului. Al doilea set de analize microbiologice, efectuat în weekend, a arătat valori mari de contaminare a apei.

CLUJ. O treime din culturile de primăvară din judeţ sunt afectate de secetă. Precipitaţiile căzute în ultimele luni au fost între 40 şi 70 de litri pe metru pătrat, în loc de 160 de litri, cât este media normală.

CONSTANŢA. În tabăra din staţiunea 2 Mai soseşte, astăzi, a doua serie de elevi care îşi vor petrece vacanţa la mare. Zece serii a câte 180 de copii vor fi găzduiţi în această vară la 2 Mai.

COVASNA. Spitalul Judeţean de Urgenţă Covasna va intra, la sfârşitul lunii, în reabilitare şi consolidare. Lucrările costă 900.000 de lei, sumă alocată de Ministerul Sănătăţii.

DÂMBOVIŢA. Un puternic incendiu a izbucnit duminică noapte în Piaţa Bărăţiei din Târgovişte. Focul a pornit de la locuinţa lui Gheorghe Stoica (68 de ani) şi s-a extins la patru magazine din zonă. Pagubele sunt estimate la peste 20.000 de lei.

DOLJ. Municipalitatea va cheltui 20 de milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric al Craiovei. Reţeaua de utilităţi, mobilierul stradal şi iluminarea decorativă a clădirilor sunt punctele importante ale acestui proiect.

GALAŢI. Trei localnici din Tuluceşti şi doi din Galaţi au ajuns la Urgenţe în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza unei toxiinfecţii alimentare grave. Toţi cinci au mâncat caş cumpărat de la o stână de lângă Şiviţa.

GIURGIU. Peste 300 de minori care nu îndeplineau condiţiile pentru a călători în străinătate nu au fost lăsaţi să iasă din ţară prin vama Giurgiu - Ruse, între 1 ianuarie şi 15 iunie. Dintre aceştia, 130 nu aveau procură notarială.

GORJ. 19 deţinuţi din cadul Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Târgu-Jiu au mers ieri în vizită la Muzeul de Artă din Parcul Central din municipiu. Acţiunea a făcut parte dintr-un program de reintegrare şi socializare.

HARGHITA. O carte de prezentare a judeţului, intitulată „Viaţa harghiteană în imagini”, a fost lansată ieri. Volumul cuprinde fotografii şi informaţii în limba maghiară despre toate localităţile judeţului.

HUNEDOARA. Locuitorii municipiului Hunedoara vor rămâne fără apă potabilă de miercuri, ora 7.00, până joi la ora 5.00. Operatorul local va realiza lucrări de revizii şi reparaţii anuale.

IALOMIŢA. Municipalitatea din Ţăndărei a aprobat demararea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a staţiei de sortare a deşeurilor, localizată pe raza municipiului. Conform proiectului, costul lucrărilor va fi de aproximativ 120.000 de lei.

IAŞI. O expoziţie de sculpturi în gheaţă se va deschide la 1 iulie, la restaurantul hotelului „Unirea” din Iaşi. Operele vor fi expuse pe tăvi speciale, doar între orele 17.00 şi 24.00.

ILFOV. Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare din judeţ au sigilat 28 de depozite utilizate ilegal de cetăţeni străini. În interiorul acestora a fost descoperită marfă chinezească fără documente de provenienţă, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

MARAMUREŞ. Prima ediţie a Festivalului Judeţean de Muzică Populară „Ion Petreuş” se va desfăşura azi şi mâine, la Teatrul de Vară din Baia Mare. Tinerii solişti de muzică populară se vor întrece într-un concurs care va începe la ora 15.00.

MEHEDINŢI. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta a fost solicitat să intervină, în ultimele 72 de ore, pentru stingerea a patru incendii. Două dintre acestea au izbucnit la groapa de gunoi, altul la un depozit de furaje, iar celălalt la vegetaţia uscată.

MUREŞ. Piscina „Ing. Mircea Birău” va fi închisă pentru public începând de la 14 iulie. Măsura a fost luată pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere anuală. Acţiunea presupune dezinfectarea, curăţarea, repararea şi renovarea bazinului.

NEAMŢ. Pe piaţa muncii din judeţ sunt 116 locuri de muncă vacante, dintre care doar cinci pentru licenţiaţi. Locuri de muncă noi sunt în domeniul prelucrării lemnului şi cel al serviciilor.

OLT. Lucrările de reparaţii şi revizii vor lăsa fără curent, azi, între orele 8.00 - 16.00, străzile Mânăstirii, Strehareţi, Cimitirului, Căpitan Aldescu, Andrei, Grigore Alexandrescu, Prelungirea Piteşti, Florilor, A.I. Cuza şi Primăverii din Slatina.

PRAHOVA. Un nou centru de asistenţă socială pentru bătrâni va fi construit în comuna Fântânele. Lucrările vor fi demarate la sfârşitul lunii viitoare şi vor fi finalizate în iarna anului 2010. Pentru acest proiect au fost alocaţi 560.000 de lei.

SATU MARE. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat, ieri, că are în baza de date oferte din Spania pentru 50 de medici specialişti. Pe lista locurilor de muncă disponibile în spaţiul comunitar mai figurează 10 posturi de electricieni în Cipru.

SĂLAJ. Peste 900 de cadre didactice din judeţ s-au înscris pentru ocuparea celor 229 de posturi titularizabile, scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

SIBIU. O firmă din Mediaş, care are ca obiect de activitate arhitectura, a fost amendată, ieri, pentru folosirea ilegală de software. Prejudiciul pricinuit de societate a fost estimat la peste 5.600 de euro.

SUCEAVA. Patru dintre cele şapte cruci aurite ale Catedralei cu hramul „Naşterea Domnului” au fost aduse în weekend la Suceava. Fiecare cruce are circa patru metri înălţime şi cântăreşte aproximativ 800 de kilograme.

TELEORMAN. Incendiile izbucnite zilele trecute au distrus culturile de grâu pe o suprafaţă de 17 hectare la Suhaia şi patru hectare la Măgura.

TIMIŞ. Consilierii judeţeni s-au întâlnit, ieri, pentru a stabili suma cu care vor fi finanţate lucrările la Stadionul „Dan Păltinişanu“ pentru ca arena să corespundă normelor cerute în Liga Campionilor.

TULCEA. Furnizorul de apă din municipiul Tulcea a decis oprirea livrărilor către mai multe asociaţii din cartierele E3, Spitalului şi Vest, care au datorii cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei. Măsura a fost luată după ce restanţierii nu au respectat graficul de achitare a datoriilor. Reprezentanţii societăţii spun că metoda opririi apei este singura care dă roade.

VASLUI. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a demarat, săptămâna trecută, un control pentru a vedea dacă pacienţii care au solicitat decontarea protezelor chiar le folosesc. Din patru asiguraţi verificaţi până acum, doar unul folosea proteza.

VÂLCEA. Circulaţia se va desfăşura cu dificultate, începând de azi, pe străzile Coşbuc, Topolog, Maior V. Popescu şi R.V. Băbeanu din Râmnicu Vâlcea, din cauza schimbării bordurilor. 

VRANCEA. O ursoaică înfometată a pătruns, la sfârşitul săptămânii, în două adăposturi pentru animale din comuna Vrâncioaia, unde a ucis două vaci.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite