Judeţ cu judeţ: Bugetul local al municipiului Olteniţa va fi suplimentat cu aproximativ 270.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Bugetul local al municipiului Olteniţa va fi suplimentat cu aproximativ 270.000 de lei
Judeţ cu judeţ: Bugetul local al municipiului Olteniţa va fi suplimentat cu aproximativ 270.000 de lei

La Brăila va fi inaugurat, mâine, un Centru de tip respiro pentru copiii cu dizabilităţi. Aproximativ 7% din locuitorii judeţului Botoşani suferă de afecţiuni hepatice grave, precum ciroza hepatică sau cancerul hepatic. Bugetul local al municipiului Olteniţa va fi suplimentat cu aproximativ 270.000 de lei. De la începutul anului, aproape 90 de copii din judeţul Vaslui au fost abandonaţi de către părinţi din cauza sărăciei.

ALBA. Sute de elevi militari, majorete, cavaleri, domniţe, trubaduri şi menestreli au luat parte, ieri, la „Parada Zilelor municipiului Alba Iulia”, desfăşurată pe Platoul Romanilor.

ARAD. Târgul meşterilor populari şi al produselor tradiţionale, organizat la intrarea în Ştrandul Neptun, ia sfârşit azi, la ora 19.00. Participă producători şi artişti populari din tot judeţul, iar intrarea este liberă.

ARGEŞ. Din cauza unor lucrări de reparaţii, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă mâine, între orele 09.00 - 14.00, în cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti şi satele Gruiu, Ciocănăi şi Budeasa Mare.

BACĂU. Mâine va fi inaugurat, la Comăneşti, un Centru de recreere pentru elevi şi preşcolari. Copiii vor avea la dispoziţie cărţi, calculatoare conectate la internet şi aparatură audio-video pentru proiecţii. În judeţ mai sunt deschise opt astfel de centre amenajate printr-un program al Ministerului Educaţiei, toate în localităţi rurale.

BIHOR. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor de întreţinere, reparaţii străzi, poduri şi trafic rutier în municipiul Oradea a fost câștigată de firma Selina, în asociere cu SC Drumuri Bihor SA, Regia de Drumuri Municipale Arad şi SC Rosign SRL.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Prea Sfinţitul Irineu Bistriţeanul, episcop vicar al Vadului, Feleacului şi Clujului, va oficia astăzi, de la ora 9.30, slujba de la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

BOTOŞANI. Aproximativ 7% din locuitorii judeţului suferă de afecţiuni hepatice grave, precum ciroza hepatică sau cancerul hepatic. Specialiştii pun situaţia pe seama lipsei de educaţie a oamenilor în ce priveşte sănătatea.

BRAŞOV. Ieri, în cadrul Târgului liceelor de la Aula Universităţii „Transilvania”, a fost lansată varianta în limba rromanes a cărţii „O poveste pentru...mine”, o culegere de 34 de povestiri, scrise de elevii Colegiului Naţional „Unirea”.

BRĂILA. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila va inaugura, mâine, Centrul de tip respiro pentru copiii cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani.

BUZĂU. Un miting aviatic cu avioane civile ușoare va inaugura, azi, de la ora 9.00, Aerodromul și Şcoala de pilotaj aerian de la Costești.

CARAŞ-SEVERIN. Înarmaţi cu topoare şi bâte, membrii a două clanuri de rromi s-au războit ieri la Bocşa. Poliţiştii i-au audiat pe toţi cei implicaţi.

CĂLĂRAŞI. Bugetul municipiului Olteniţa va fi suplimentat cu aproximativ 270.000 de lei, dintre care 140.000 de lei vor fi folosiţi pentru proiectul de extindere şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă.

CLUJ. 15 copii de la Clubul Vedetelor din Cluj-Napoca vor încerca să doboare recordul mondial pentru „Cel mai lung concert live susţinut de o trupă de copii” astăzi, în Parcul Central. Micuţii şi-au propus să interpreteze, fără întrerupere, timp de 12 ore, 200 de melodii.

CONSTANŢA. Marşul Sănătăţii, organizat în premieră la Constanţa, va începe azi, la ora 10.30. Militanţii antifumat vor pleca pe biciclete din faţa Prefecturii, deplasându-se  până în oraşul Ovidiu şi înapoi.

COVASNA. 16 organizaţii maghiare de tineret din judeţ cer Ministerului Tineretului demiterea noului director al Direcţiei de tineret Covasna. Iniţiativa vine după ce presa a dezvăluit că acesta ar fi fost stripper.

DÂMBOVIŢA. O stradă din comuna Gura Ocniţei a fost inundată, vineri seară, cu peste o mie de litri de ţiţei şi apă sărată. Combustibilul s-a scurs dintr-o ţeavă fisurată care aparţine Schelei Moreni. Trei echipaje de pompieri au intervenit în zonă pentru a stopa scurgerile, iar comisarii de la Garda de Mediu vor sancţiona mâine societatea vinovată de poluare.

DOLJ. Ieri, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova s-a deschis Salonul Regional de Turism „Oltenia Travel and Business”. La evenimentul care se încheie azi, la ora 18.00, participă 25 de firme.

GALAŢI. Consiliul Local Galaţi a decis, vineri, să acorde Clubului de Fotbal Oţelul o sponsorizare de 1,9 milioane de lei. Suma reprezintă jumătate din banii alocaţi de muncipalitate pentru sport.

GIURGIU. Municipalitatea Giurgiu va contracta un credit de două milioane de euro, pe o perioadă de zece ani. Fondurile vor fi utilizate pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi căldură şi pentru anveloparea blocurilor de locuinţe.

GORJ. Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru modernizarea unui etaj al Complexului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Bâlteni. Valoarea proiectului este de  973.734 de lei.

HARGHITA. Compania United Romanian Breweries Bereprod, intenţionează să construiască la Bilbor o fabrică de îmbuteliere a apei minerale. Investiţia depăşeşte 10 milioane de euro.

HUNEDOARA. Autorităţile din Petroşani au alocat de la buget suma de 35.000 de lei pentru a trimite în tabără un grup de 35 de elevi şi însoţitori de la şcolile generale din localitate. Vacanţa de o săptămână va avea loc în iulie, la Varpalota, Ungaria.

IALOMIŢA. Municipiul Slobozia şi localităţile Cosâmbeşti, Mărculeşti şi Ciulniţa s-au asociat în vederea constituirii unei Asociaţii de dezvoltare intercomunitară, pentru realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii.

IAŞI. Târgul Internaţional de produse ecologice, desfăşurat la Universitatea de Agronomie din Iaşi, a luat sfârşit ieri. Ieşenii au plătit 3,5 lei pentru o cutie cu ceai, 8,5 lei pentru un pachet de unt şi 40 de lei pentru un litru de ţuică.

ILFOV. Radu Alexandru George (15 ani) a fost rănit grav de un autobuz, vineri seară, în timp ce traversa fără să se asigure Drumul Naţional 5, în comuna Jilava. Minorul este internat la Spitalulul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

MARAMUREŞ. Ieri, de Ziua Mondială Împotriva Fumatului, în Baia Mare s-a măsurat nivelul de monoxid din plămânii fumătorilor. Aceştia au primit sfaturi şi materiale promoţionale despre cum să se lase de fumat.

MEHEDINŢI. Mâine, de la ora 10.00, la sediul Fundaţiei „Vladimir N. Spineanu” vor avea loc lansarea a cinci cărţi pentru copii, semnate de Doina Iovănel Spineanu, şi un spectacol pregătit de elevii Şcolii „Alice Voinescu” din Severin.

MUREŞ. „Sărbătoarea copilăriei”, care se desfăşoară în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş, ia sfârşit azi. La ora 20.00 este programat concertul trupei Akcent.

NEAMŢ. Consiliul Judeţean va semna, pe 8 iunie, contractul pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere a drumurilor şi podurilor din judeţ. Licitaţia în valoare de 5,8 milioane de lei a fost adjudecată de societatea Drupo şi Antrepriza Lucrări Drumuri şi Poduri Iaşi.

OLT. 25 de bătrâni cu vârste de peste 100 de ani, care fuseseră omişi de pe listele de premiere ale Consiliului Judeţean, vor primi câte 1.000 de lei. Sesizarea a venit din partea Direcţiei de evidenţă a persoanelor Olt.

PRAHOVA. Casa de Cultură „I.L. Caragiale” şi Primăria Ploieşti i-au premiat, ieri, pe tinerii câştigători ai concursului „Ploieşti, oraşul meu, oraş european”. Lucrările sunt expuse în Complexul Mall.

SATU MARE. Trenuleţul din Grădina Romei din Satu Mare va fi repus în funcţiune astăzi, la ora 11.00. Acesta circulă o singură zi pe an, întrucât s-a răsturnat de mai multe ori.

SĂLAJ. Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău va angaja 20 de şomeri ca muncitori sezonieri, pentru şase luni. Aceştia vor fi folosiţi la întreţinerea rezervaţiei arheologice Porolissum, a monumentului de la Guruslău, sau a unor biserici din lemn.

SIBIU. A doua ediţie a Târgului Naţional de Jucării s-a deschis ieri, în Parcul Tineretului din Sibiu. Sute de obiecte realizate din materiale biodegradabile sunt puse la dispoziţia vizitatorilor până mâine.

SUCEAVA. De la jumătatea lunii iunie, 26.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat din Suceava nu vor mai primi apă caldă timp de trei luni. Măsura a fost dispusă pentru ca în vară să poată fi reabilitaţi peste 2,5 kilometri de conducte.

TELEORMAN. Muzeul Judeţean din Alexandria găzduieşte mâine, între orele 9.00 - 17.00, manifestarea „Porţi Deschise pentru Copii“.

TIMIŞ. Festivalul „Street Delivery” programează azi, de la ora 12.00, pe strada Mercy din Timişoara, ateliere de joacă pentru copii, ateliere de lucru manual şi tarabe cu suc de trandafiri.

TULCEA. Potrivit unui studiu privind resursele umane din sectorul turistic în spaţiul Euroregiunii Dunărea de Jos, agenţii turistici din Delta Dunării se confruntă cu o mare fluctuaţie de personal.

VASLUI. Din cauza sărăciei, de la începutul anului, aproape 90 de copii din judeţ au fost abandonaţi de părinţi. 56 dintre aceştia au fost daţi în plasament, restul fiind lăsaţi în grija rudelor.

VÂLCEA. În comuna Galicea a avut loc ieri festivalul cultural „Teodosie Rudeanu“. Manifestarea a fost ocazionată de comemorarea a 388 de ani de la trecerea în nefiinţă a cronicarului şi ctitorului de aşezăminte de cult.

VRANCEA. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă, săptămâna aceasta, 57 de joburi. Judeţul ocupă penultimul loc în ţară la acest capitol, înaintea Covasnei, cu 52 de oferte de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite