Judecătoarea lui Gorbunov rămâne în magistratură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Completul de nouă judecători al Instanţei supreme a admis, ieri, recursul declarat de judecătoarea Maria Nicola , de la Tribunalul Dolj, împotriva deciziei CSM, care a sancţionat-o cu excluderea din magistratură după ce a dispus eliberarea temutului asasin moldovean Serghei Gorbunov.

Decizia Înaltei Curţi este irevocabilă.

Maria Nicola s-a apărat, ieri, în faţa instanţei, susţinând că sancţionarea sa a fost tardivă, dar şi că nu a încălcat normele de procedură în ceea ce priveşte repartizarea aleatorie a dosarului lui Serghei Gorbunov, ci doar a respectat cutuma Tribunalului Dolj în ceea ce priveşte dosarele care, dintr-o eroare, erau repartizate într-o zi nelucrătoare.

Nicola a mai spus că a luat decizia să îl pună în libertate pe Gorbunov în baza unei expertize medico-legale care recomanda operarea de urgenţă a acestuia.

Acuzată pentru eliberarea asasinului

CSM a cerut Completului de nouă judecători să respingă recursul Mariei Nicola ca nefondat, arătând că, din probele aflate la dosar, rezultă că aceasta a săvârşit abaterile disciplinare pentru care Consiliul a hotărât să o excludă din magistratură. Instanţa Supremă a dispus, la 20 octombrie, repunerea în funcţiile de conducere şi a procurorilor doljeni Gheorghe Stoian, Tena Tulitu şi Ioana Sandu - revocaţi în cazul Gorbunov.

Serghei Gorbunov, condamnat la 15 ani de închisoare pentru jaf armat, a fost eliberat, în mai 2008, din motive medicale pentru o perioadă de trei luni. El nu a mai revenit însă la locul de detenţie şi se numără printre suspecţii jafului armat de la 29 ianuarie 2009, din faţa unei case de schimb valutar din Braşov, când două persoane au fost ucise şi o alta grav rănită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite