Judecătoarea Costiniu, reclamată de DNA la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Costiniu este soţia magistratului Florin Costiniu,  trimis în judecată de DNA
Viorica Costiniu este soţia magistratului Florin Costiniu, trimis în judecată de DNA

Oficialii DNA au cerut Consiliului Superior al Magistraturii să constate eventuala incompatibiliate în care s-ar afla judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucureşti. DNA îşi argumentează solicitarea prin faptul că soţul magistratului Viorica Costiniu, Florin Costiniu, este trimis în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu.

Florin Costiniu este fostul şef al Secţiei Civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi este acuzat că ar fi încercat, la rugămintea lui Cătălin Voicu, să intervină în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu în litigiile comerciale pe care le avea pe rolul instanţei supreme. DNA dorea ca Viorica Costiniu să nu mai judece dosarele trimise în instanţă de procurorii anticorupţie, ca urmare a resentimentelor acesteia, după arestarea şi trimiterea în judecată a soţului său.

DNA mai arată că suspiciunea existenţei unui conflict între interesele de familie ale Vioricăi Costiniu şi interesul public de înfăptuire a justiţiei trebuie eliminată prin măsuri administrative prevăzute de lege. În urma analizării sesizării DNA, Inspecţia Judiciară a CSM a ajuns la concluzia că niciunul dintre cazurile prevăzute de procedura penală nu are aplicabilitate în situaţia Vioricăi Costiniu. Inspecţia Judiciară a recomandat să se aprecieze cu privire la oportunitatea reglementării unui nou caz de incompatibilitate, întrucât cele prevăzute deja de lege nu o pot „incrimina" pe Viorica Costiniu. CSM nu şi-a însuşit concluziile Inspecţiei Judiciare, decizia fiind luată cu patru voturi „pentru" şi patru „împotriva". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite