Jucăriile noi depuse în memoria bebeluşilor morţi la Giuleşti au fost furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoane necunoscute au furat o parte dintre jucăriile depuse în faţa Maternităţii Giuleşti, unde cinci bebeluşi au murit ca urmare a tragicului eveniment petrecut luni.

Foarte mulţi oameni au mers săptămâna trecută la Maternitatea Giuleşti pentru a depune lumânări, flori şi jucării în momoria celor cinci bebeluşi decedaţi în incendiul de luni.

Citiţi şi:

Eroul de la Maternitatea Giuleşti

Un bebeluş se află în continuare în stare gravă

Ancheta de la Maternitatea Giuleşti, pe ultima sută de metri

Jucăriile nu au stat foarte mult pe treptele şi la gardul maternităţii, pentru că mai mulţi indivizi le-au furat, în special pe cele noi, cu eticheta pe ele.

"Am văzut oameni, îmbrăcaţi la costum, care au plecat cu braţele pline de ursuleţi de pluş. Au ales păpuşile cele mai frumoase şi alea cu etichetă. Nu pot să cred că cineva poate face aşa ceva", a declarat un martor.

Un altul, cunoscut sub numele de Elvis, care face pe parcagiul în zonă, ne-a declarat şi el că jucăriile au fost furate chiar de către unii oameni "bine îmbrăcaţi".

"Erau jucării pe scările maternităţii până la ultima treaptă de sus, însă au dispărut multe pe timpul nopţii. L-am văzut pe unul, îmbrăcat la costum, care s-a făcut că depune un tub de pastă de dinţi în memoria copiilor arşi şi cu mâna cealaltă lua jucării. A lăsat tubul jos, dar a plecat cu un braţ plin de ursuleţi de pluş, toţi nou nouţi cu eticheta pe ei", ne-a povestit Elvis.

  Tubul de pastă de dinţi lăsat "în schimbul" jucăriilor

image

Cei care au trecut prin zonă şi au sesizat lipsa jucăriilor au fost indignaţi de gestul celor care le-au furat.

"Eu stau în zonă şi am trecut în fiecare zi pe aici. La un moment dat erau multe jucării, dar acum a mai dispărut din ele. Nu înţeleg cum poate cineva să le fure! Chiar dacă nu se juca nimeni cu ele, au fost puse tocmai pentru a aminti că aceşti copii au murit fără să aibă vreo vină. Nici măcar nu fuseseră botezaţi", şi-a manifestat ieri indignarea Mariana P., care locuieşte în apropierea Maternităţii Giuleşti.

Un incendiu a avut loc luni în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Maternităţii Giuleşti. În momentul izbucnirii incendiului, în secţie nu se afla niciun cadru medical. La un salon aflat în apropiere se aflau însă mai multe cadre medicale care participau la o mică petrecere dedicată sărbătoririi Sfintei Maria.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului. Trei bebeluşi au murit pe loc, iar alţi doi la spital.

Ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a declarat că unul dintre bebeluşii arşi în incendiul din Maternitatea Giuleşti  rămâne intubat, în stare critică, în timp ce ceilalţi cinci sunt stabili.

Bebeluşii au în continuare arsuri pe 40-50% din suprafaţa corpului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite