Joburi pentru seropozitivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de tineri au primit consultanţă în orientarea socioprofesională într-un proiect cu finanţare europeană al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Proiectul s-a derulat timp de 33 de luni şi s-a încheiat luna aceasta. Cele mai multe angajări (20) ale persoanelor infectate cu HIV au fost în judeţul Giurgiu, unde tinerii din Asociaţia „Viaţă şi speranţă” şi-au găsit joburi de lucrători comerciali, casieri şi contabili. Alte angajări s-au făcut part-time, în Constanţa, în timpul sezonului de vară, când tinerii seropozitivi s-au angajat ca ospătari şi barmani. „Avem şi un salvamar angajat”, a spus Iulian Petre, director executiv al UNOPA.
Pe lângă aceştia, 1.052 de tineri au beneficiat de servicii de consiliere şi orientare socioprofesională, 329 au parcurs un curs de instruire profesională şi alţi 200 au primit câte o bursă de şcolarizare anuală. „Cel mai important lucru a fost că am reuşit să vorbim cu mai mulţi oameni, angajatori şi angajaţi, despre posibilitatea de a primi în firmă o persoană infectată cu HIV. Am putut, de exemplu, ca la Şantierul Naval Mangalia să mergem aproape la fiecare angajat şi să le spunem că nu este niciun pericol să lucreze alături de un seropozitiv”, a spus directorul executiv al UNOPA.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite