Ioan Botiş: Grila de salarizare se va aplica după ce se va recupera pierderea de 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ministruluiMuncii, grila de salarizare din Legea unitară va fi aplicată după ce se va recupera pierderea de 25% din iunie. Salariul minim în 2011 va fi de 670 de lei, dar angajaţii care au în prezent 600 de lei vor ajunge, după creşterea propusă de 15%, la 690 de lei, a explicat Ioan Botiş.

Într-o întâlnire informală, Ioan Botiş a afirmat că abia după ce se va recupera pierderea salarială de 25% din luna iulie 2010, se poate intra pe grila din noua lege a salarizării.

Angajaţii care au în prezent un salariu de 600 de lei, după creşterea cu 15% a actualelor salarii reduse ar ajunge la 690 de lei, a explicat ministrul Muncii. El a precizat că valoarea salariului minim va fi aplicată în 2011 doar angajaţilor care au venitul sub acest nivel, relatează Mediafax.

Ministrul Muncii a subliniat că există o majorare în sănătate, educaţie, cercetare, cultură chiar şi cu 50% a coeficienţilor din grila de salarizare din noua lege unitară faţă de Legea 330/2009.

Un medic rezident a primit o majorare a coeficienţilor cu 43,7%, un medic primar cu 37,3%, în cultură este o majorare pe medie cu 25%, în timp ce în educaţie un profesor cu gradul I din sistemul preuniversitar are în plus la coeficienţi 26,1%, iar în cercetare ştiinţifică este vorba de o majorare de 55,1%.

Botiş a mai spus că Legea de salarizare unitară a bugetarilor, care începe să se aplice din 2011, va stabili raportul între funcţii, prin reîncadrarea pe funcţii, astfel încât în 2015 să se ajungă la o echitate.

Ministrul Muncii declara, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că salariile vor creşte însă doar atât cât va permite economia.

Întrebat când va fi simţită prima creştere salarială, Botiş a declarat că în februarie 2011.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite