Învaţă să salvezi o viaţă şi intri în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încearcă să îl readucă la viață
Încearcă să îl readucă la viață

Circa 3.000 de oameni s-au înscris la cea mai mare lecţie de prim-ajutor care prin care România ar putea intra în Cartea Recordurilor.

România încearcă să bată recordul mondial la acordarea resuscitării cardiopulmonare pe 26 iulie 2011, cu 2 zile înainte de Ziua Salvării. Până în prezent la eveniment s-au înscris circa 3.000 de participanţi.

Pentru proiectul "Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor", iniţiat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF), care se va desfăşura pe 26 iulie pe stadionul Dinamo, a fost creată şi o pagină de internet cu o mulţime de informaţii despre cursul de suport vital de bază.

Pentru ca recordul să fie omologat, este nevoie de participarea a cel puţin 7.000 de persoane.

Cei interesaţi se pot înscrie completând formularul special pe site-ul www.sabif.ro, sau pot veni personal, cu buletinul sau paşaportul, la secretariatul Societăţii de Salvare Bucureşti, din strada Mihai Eminescu nr. 20, sector 2, Bucureşti.

Evenimentul va consta în organizarea unei acţiuni prin care participanţii vor învăţa să acorde primul ajutor în caz de stop cardiac (suportul vital de bază) pe 7000 manechine, sub coordonarea a 700 de instructori specializaţi. Recordul actual este deţinut de Mexic (2010), cu 6577 cursanţi care au învăţat măsurile de resuscitare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite