Inundaţii în Banat: sate izolate, oameni evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viiturile au distrus mai multe drumuri comunale
Viiturile au distrus mai multe drumuri comunale

Ploile torenţiale au făcut ravagii în vestul ţării. După o furtună năprasnică, în noaptea de duminică spre luni, râul Bega a ieşit din matcă, iar zeci de timişeni au fost evacuaţi din calea apelor.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii pe râul Bega încă de la începutul zilei de ieri, iar autorităţile au intervenit, pe tot parcursul zilei. Iniţial au fost evacuate peste 50 de persoane din zona Făget-Balinţ (judeţul Timiş), însă în jurul prânzului oamenii s-au reîntors la casele lor.

Tot atunci, reprezentanţii ISU Banat au anunţat evacuarea a peste 40 de persoane din comunele Curtea şi Margina, unde s-a anunţat pericol de inundaţii.

Eugen Dogaru, prefectul de Timiş,  s-a deplasat în localitatea Balinţ, acolo unde hidrologii anunţaseră cod roşu pe râul Bega pe porţiunea Făget - Balinţ şi cod portocaliu de la Balinţ la Chizătău. „În momentul de faţă un drum a fost curăţat, iar la drumul către Fărăşeşti se lucrează. Aşteptăm să se retragă apele", a declarat ieri, în jurul prânzului, pentru „Adevărul Timişoara", Eugen Dogaru.

Prefectul Timişului a făcut câteva precizări şi în legătură cu o persoană dată dispărută: „Din câte am înţeles, nu are legătură cu inundaţiile, pentru că viitura era în altă parte decât acolo pe unde trecea persoana respectivă cu bicicleta".

Adriana Hriscu, secretarul comunei Pietroasa Mare, a explicat care e situaţia în zonă: „Apa a intrat în majoritatea gospodăriilor din Pietroasa, Crivina şi Poieni, dar numai în curţi. În Crivina a fost inundată o singură casă. Satul Fărăşeşti însă, e complet izolat. Sunt echipaje de pompieri în zonă, care încearcă cu o echipă de muncitori cu vole să construiască măcar o cale de acces". 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite