Judeţ cu judeţ: Astăzi va debuta la Satu Mare Festivalul Internaţional de Jazz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Astăzi va debuta la Satu Mare Festivalul Internaţional de Jazz
Judeţ cu judeţ: Astăzi va debuta la Satu Mare Festivalul Internaţional de Jazz

Primarul din comuna Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, Gheorghe Diaconu, a fost revocat, ieri, din funcţie. Astăzi va debuta la Satu Mare Festivalul Internaţional de Jazz. Primăriile din şase comune sucevene au refuzat să preia în subordine asistenţi comunitari, medici, asistenţi şcolari şi mediatori de etnie rromă. Salariaţii de la Şantierul naval „Damen“ Galaţi care urmează să fie disponibilizaţi vor primi plăţi compen

ALBA. Numărul maşinilor înmatriculate în judeţul Alba a scăzut, în prima parte a anului, cu 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2008.

ARAD. De astăzi şi până sâmbătă, la Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Henri Coandă” din Arad, se fac înscrieri pentru admiterea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

ARGEŞ. Astăzi, între orele 10.00 şi 14.00, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice la consumatorii casnici şi agenţii economici din cartierul Prundu, Piteşti, şi comuna Lunca Corbului, satele Cieşti, Pădureţi, Cătane.

BACĂU. Moaștele Sfântului Gheorghe vor fi aduse, astăzi, la ora 18.00, la Biserica „Sfântul Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă Moinești.

BIHOR. Trei cluburi din centrul Oradei au fost sancţionate, la începutul săptămânii, de poliţiştii comunitari, ca urmare a sesizărilor primite de la cetăţenii sătui de zgomot.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. În Parcul Mihai Eminescu din Bistriţa vor fi amplasate două mese de şah, la iniţiativa unui bistriţean care va suporta financiar achiziţiile.

BOTOŞANI. 35 de copii proveniţi din familii sărace din judeţ au primit cadou, de la voluntarii Crucii Roşii, şapte zile în tabăra “Codrii de Aramă”, din satul Agafton. Micuţii vor părăsi tabăra duminică.

BRAŞOV. Ladislau Vankay, bărbatul care a câştigat în instanţă terenul pe care se află şoseaua de centură a Braşovului, a pus ieri o piscină în mijlocul intersecţiei dintre DN1A şi DN1, blocând circulaţia autovehiculelor. Până când autorităţile au ajuns la faţa locului, Vankay a dispărut.

BRĂILA. Astăzi, cu ocazia zilei Poliţiei de Frontieră, angajaţii instituţiei vor oferi copiilor din centrele de plasament biciclete achiziţionate cu banii obţinuţi în urma unei campanii de donare de sânge.

BUZĂU. Campusul Sfântul Sava din comuna Bisoca găzduiește, până marţi, 28 iulie, o tabără internaţională de creaţie literară, organizată de Fundaţia „Sf. Sava” și Liceul Teologic ”Chesarie Episcopul”.

CARAŞ-SEVERIN. Aproape zece unităţi de alimentaţie publică au fost verificate, ieri, de inspectorii  Direcţiei de Sănătate Publică. Administratorul unei unităţi a fost amendat cu 500 de lei pentru că una dintre vânzătoare nu şi-a efectuat controlul medical.

CĂLĂRAŞI. Casa Judeţeană de Pensii solicită suplimentarea numărului biletelor de tratament, cererea depăşind oferta. Peste 4.500 de pensionari au solicitat bilete, dar au fost distribuite doar 1.600.

CLUJ. Compania de Apă Someş a accesat, ieri, un credit de 25,3 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii, pentru modernizarea sistemelor de apă din judeţele Cluj şi Sălaj.

CONSTANŢA. Inspectorii vamali au găsit, într-un container sosit din China, 572 de piese pentru ATV-uri. Bunurile au fost confiscate, iar importatorul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 10.000 de lei.

COVASNA. La 30 iulie, în tabăra de vară a Serviciului de Ajutor Maltez de la Vâlcele, va avea loc cea de-a doua ediţie a Campionatului naţional de paintball destinat persoanelor cu handicap locomotor.

DÂMBOVIŢA. Primarul din comuna Gura Ocniţei, Gheorghe Diaconu, a fost revocat, ieri, din funcţie, din motive de incompatibilitate. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta a deţinut atât funcţia de primar cât şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale, timp de patru luni, în 2008.

DOLJ. Voluntarii Fundaţiei „Habitat for Humanity” au început, ieri, să construiască încă trei locuinţe pentru familiile nevoiaşe din Bechet. Beneficiarii se vor putea muta în noile case peste aproximativ trei luni. Familiile îşi pot cumpăra locuinţele plătind fundaţiei o rată lunară de 250 de lei, timp de 20 de ani. Fundaţia urmează să ridice 80 de locuinţe.

GALAŢI. Cei 574 de salariaţi de la Şantierul naval „Damen” Galaţi, care urmează să fie disponibilizaţi, vor primi plăţi compensatorii cuprinse între 3.000 şi 10.500 lei, în funcţie de vechime. Până la sfârşitul acestei luni vor pleca în şomaj 115 persoane.

GIURGIU. Edilii din Giurgiu au înaintat, ieri, plângere penală, după ce persoane necunoscute au schimbat plăcuţele cu denumirea mai multor străzi de la marginea municipiului.

GORJ. Autorităţile din Târgu-Jiu au inagurat, ieri, un nou centru canin, care poate  adăposti 800 de câini comunitari. Padocul dispune de un depozit pentru hrană, farmacie veterinară şi sală de sterilizare.

HARGHITA. Consiliul Judeţean a început derularea unui program de restaurare a mai multor porţi secuieşti vechi, care se află într-o stare de degradare avansată. Prima poartă intrată în procesul de restaurare se află în localitatea Satu Mare şi are peste 100 de ani.

HUNEDOARA. Operatorul de apă potabilă şi canalizare din Valea Jiului, Apa Serv Petroşani, a finalizat proiectul  de extindere a Staţiei de epurare a apelor uzate Dănuţoni. Obiectivul a fost inaugurat ieri.

IALOMIŢA. Seceta şi furtunile au calamitat 50.000 de hectare cultivate de fermieri, producţiile cele mai afectate fiind cele de grâu, orz şi rapiţă. Până acum, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au fost depuse 217 documentaţii pentru calamităţi, pierderile până la această dată în judeţ fiind de peste 41 de milioane de lei.

IAŞI. Ieri, în zona Podu Roş, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din municipiul Iaşi, au fost montate zece sisteme electronice de dirijare a circulaţiei.

ILFOV. Un bărbat în vârstă de 33 de ani, electrician, a murit electrocutat, luni, în timpul serviciului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu şi Inspectoratul  Teritorial de Muncă anchetează cazul.

MARAMUREŞ. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a scos la concurs 212 posturi în domeniul construcţiilor şi industriei textile.

MEHEDINŢI. Şantierul naval Orşova a încheiat contracte cu câteva firme olandeze şi germane pentru construirea a zece nave până la sfârşitul anului 2010. Valoarea totală a contractelor se ridică la peste 13 milioane de euro.

MUREŞ. Ieri a fost redeschis Centrul de Agrement Lăpuşna, situat la o altitudine de 1.237 de metri în Munţii Gurghiului, după şase ani de la trecerea taberei în conservare.

NEAMŢ. Cetatea Neamţului a devenit locaţia ideală pentru cuplurile care doresc să-şi unească destinele. Deja au fost oficiate două cununii religioase în paraclisul din incinta fortăreţei, un eveniment similar fiind programat la finele lunii august.

OLT.
Ieri a început inventarierea celor 41 de blocuri din Slatina, incluse în prima parte a programului de reabilitare termică. Procesul se va termina în zece zile, urmând ca lucrările să înceapă la mijlocul lunii august.

PRAHOVA. În cartierele Vest, Centru şi Complex Nord din Ploieşti, vor fi  amplasate corturi dotate cu mese, scaune şi cişmele. Cele trei corturi vor funcţiona în perioadele de caniculă.

SATU MARE. Astăzi va debuta, la Clubul Insomnia din Satu Mare, Festivalul Internaţional de Jazz. Până duminică vor evolua pe scenă nume sonore din jazzul românesc şi mondial: Cserey Csaba Duo, Nemez şi Nicolas Simion Trio, Bohem Ragtime Jazz Band şi Larry Coryell Trio.

SĂLAJ. Peste 10.000 de decizii de încetare a contractului de muncă au fost înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj, în primele şase luni ale anului.

SIBIU. Maternitatea din cadrul Spitalului Orăşenesc Cisnădie ar putea fi închisă, nemaifiind inclusă în planul managerial înaintat Autorităţii de Sănătate Publică.

SUCEAVA. Primăriile din şase comune au refuzat să preia în subordine asistenţi comunitari, medici, asistenţi şcolari şi mediatori de etnie rromă. Edilii au returnat nesemnate protocoalele către Direcţia de Sănătate Publică, motivând că nu sunt specificate clar modalităţile de finanţare.

TELEORMAN. Un şofer în vârstă de 22 de ani s-a ales cu dosar penal după ce, luni seară, a avariat trei maşini parcate regulementar, pe o stradă din Alexandria. Tânărul s-a rănit grav şi a fost trans­portat la spital.

TIMIŞ. Încă un punct de prim- ajutor a fost activat, ieri, în incinta clădirii Agenţiei Judeţene a Forţelor de Muncă.  La fel ca şi celelalte şapte puncte de prim-ajutor activate în pieţele din Timişoara, acesta va funcţiona între orele 10.00 şi 18.00, în zilele cu temperaturi ridicate.

TULCEA. Ieri, la Şantierul naval STX a fost lansată la apă o navă destinată aprovizionării platformelor. Acesta este cel de-al optulea vas lansat de navaliştii tulceni de la începutul acestui an, şi va ajunge în Norvegia.

VASLUI. Inspectorii Gărzii de Mediu controlează, în această săptămână, gropile de gunoi rămase deschide după termenul - limită (16 iulie) stabilit de Uniunea Europeană. Primarii care nu au închis gropile de gunoi riscă amenzi de cel puţin 50.000 de lei .

VÂLCEA. 16 cupluri din Râmnicu Vâlcea şi-au serbat, ieri, Nunta de Aur la primărie. Seniorii au primit din partea municipalităţii diplome şi prime de fidelitate în valoare de 600 de lei şi au ciocnit câte un pahar de şampanie.

VRANCEA. O puşcă din Primul Război Mondial, descoperită în timpul lucrărilor de modernizare a Drumului Naţional Focşani - Ojdula în comuna Tulnici, ar putea ajunge în vitrina unui muzeu. Arma de producţie austriacă urmează să fie expertizată pentru a i se stabili valoarea istorică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite