Interdicţia cumulului pensiei cu salariul ar putea fi eliminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiilor reunite de buget şi muncă din Camera Deputaţilor au aprobat astăzi proiectul de lege privind  eliminarea interdicţiei cumulului pensiei cu salariul.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea plenului Camerei, for decizional în acest caz. Senatul a respins actul normativ.

Iniţiată de liberalii Eugen Nicolăescu, Mihai Voicu şi Dan Motreanu, propunerea legislativă prevede abrogarea articolelor referitoare la interdicţia cumulului pensiei cu salariul din Legea 329/2009. Conform iniţiatorilor, actul normativ îşi propune "să corecteze una dintre cele mai flagrante nedreptăţi pe care guvernul o face societăţii româneşti: interzicerea dreptului la muncă pentru o categorie socială". "Reglementarea prin care pensionarilor li se interzice să fie angajaţi în sistemul public reprezintă o discriminare faţă de alte categorii sociale şi, în acelaşi timp, este modalitatea prin care statul neagă acestor persoane dreptul de a-şi câştiga, prin muncă proprie, o viaţă decentă", se arată în expunerea de motive. 

Propunerea legislativă a fost susţinută de reprezentanţii opoziţiei.

Începând cu septembrie anul trecut, este în vigoare legea care interzice cetăţenilor să cumuleze pensia cu salariul. Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, parlamentarii şi magistraţii sunt două dintre categoriile profesionale care pot cumula pensia cu indemnizaţia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite