Inspectorul general de Mureş sfidează justiţia şi Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a demis, pe 28 martie a.c., mai mulţi inspectori şcolari şi trei directori de şcoli din judeţ, inspectorul şcolar general din Mureş, Suzana Ganţă, a mai comis zilele acestea un abuz,

După ce a demis, pe 28 martie a.c., mai mulţi inspectori şcolari şi trei directori de şcoli din judeţ, inspectorul şcolar general din Mureş, Suzana Ganţă, a mai comis zilele acestea un abuz, nepermiţând unuia dintre directori să revină pe post, deşi exista o recomandare expresă a Ministerului Educaţiei.
Secretarul de stat Dumitru Matei s-a declarat extrem de mirat că recomandarea ministerului nu a fost pusă în aplicare şi a fost discutată în Consiliul de Administraţie al ISJ Mureş. "Există o adresă de revocare a deciziilor inspectoratului şcolar, de revenire la catedră a directorilor, ce trebuia imediat aplicată", a declarat Dumitru Matei. Dintre cei trei directori demişi, doar Mariela Corneanu, de la Liceul de chimie din Târgu Mureş, a intentat proces inspectoratului şcolar şi a obţinut, pe data de 13 iulie, şi o ordonanţă preşedinţială în acest sens. Însă ISJ Mureş a decis respingerea cererii Marielei Corneanu, pe motiv că fosta directoare ar fi dat instituţia în judecată. "Dacă sunteţi dispusă la o soluţionare pe cale administrativă a litigiilor, vă recomandăm să depuneţi la ISJ copii după cererile de renunţare la procesele intentate instituţiei noastre", se arată în documentul semnat de juristul inspectoratului.
Procesul pe fond se va judeca pe 5 septembrie, însă până atunci Suzana Ganţă se încăpăţânează să sfideze ministerul de resort şi justiţia. Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, acuză imixtiunile politice din sistem. "Învăţământul este un sector în care lucrurile au luat-o complet razna. Această doamnă Ganţă e în afara problemei", a declarat Dobre. Inspectoarei şefe îi pare rău că nu a dat afară mai mulţi inspectori sau directori. "Pe linie de partid mi s-a sugerat să aleg oameni tineri şi competenţi", aşa îşi justifică doamna Suzana Ganţă demiterile directorilor şi ale inspectorilor şcolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite