Inspectorii generali - numiti de prefecti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectii primesc dreptul de a-i numi pe inspectorii scolari generali, prin noua metodologie privind concursurile de inspectori, aprobata recent de ministrul educatiei, Mircea Miclea. Lista

Prefectii primesc dreptul de a-i numi pe inspectorii scolari generali, prin noua metodologie privind concursurile de inspectori, aprobata recent de ministrul educatiei, Mircea Miclea.
Lista candidatilor admisi la concurs, dupa solutionarea contestatiilor, redactata in ordinea descrescatoare a punctajelor totale obtinute, va fi transmisa prefectului din judetul pentru care s-a organizat concursul. Acesta propune ministrului educatiei, din lista candidatilor admisi, persoana care va fi numita in functia de inspector scolar general. La concursul pentru ocuparea functiilor de inspector scolar general si inspector scolar general adjunct, respectiv director al Casei Corpului Didactic pot participa cadre didactice cu o vechime de cel putin opt ani in invatamantul preuniversitar, din care cel putin patru in ultimii zece ani. Totodata, la data sustinerii concursului, candidatii trebuie sa aiba o varsta cu cel putin patru ani mai mica decat varsta maxima de pensionare - pentru munca depusa si/sau limita de varsta. MEC va anunta organizarea concursului cu cel putin 30 de zile inaintea sustinerii concursului. Potrivit metodologiei, dosarul de inscriere la concurs trebuie sa contina o declaratie pe proprie raspundere sau adeverinta care sa ateste ca respectivul candidat nu a facut politie politica. Concursul va avea trei probe, prima constand in evaluarea CV-ului, analizarea si evaluarea rezultatelor obtinute in educatie si formare, a abilitatilor si competentelor personale. Cea de-a doua proba va fi un test-grila, utilizand computerul, care consta in rezolvarea a zece subiecte - cinci din legislatia scolara si cinci din managementul educational si administrativ. Trei subiecte din cele zece trebuie rezolvate intr-o limba straina aleasa de candidat. Solutiile propuse de candidati vor fi expediate la o adresa de e-mail ce le va fi indicata in momentul inceperii probei, care va dura o ora. Ultima proba consta in sustinerea unui interviu in fata comisiei de concurs. Punctajul minim de promovare a tuturor probelor este de 105 puncte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite