Inspecția Muncii: Nu am primit nicio sesizare pentru verificarea lui Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că nu s-a primit nicio sesizare privind verificarea unui consilier prezidenţial, precizând că dacă va exista o astfel de solicitare, se vor face verificări doar dacă intră în competenţa IM.

Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii (IM) în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare, a anunţat, luni, ministrul Liviu Pop.

Dantes Nicolae Bratu a spus că instituţia pe care o conduce poate face verificări doar dacă un angajat are contract individual de muncă, în cazul Administraţiei Prezidenţiale urmând a se stabili dacă Daniel Funeriu este angajat în acest fel sau este funcţionar public.

Bratu a precizat că dacă un consilierul prezidenţial este încadrat ca şi funcţionar public, atunci verificarea trebuie făcută de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Inspectorul general de stat a mai spus că dacă la Inspecţia Muncii va primi o sesizare în acest sens şi dacă va ţine de competenţa instituţiei, atunci vor fi făcute verificări.

Ministrul interimar al Educaţiei a precizat că aşteaptă în acest caz rezultatul Inspecţiei Muncii.
„Din punct de vedere al studiilor medii, nu are diplomă de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare, nu am găsit în arhiva Ministerului niciun document care să arate echivalarea studiilor", a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente şi în calitate de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a răspuns: "În calitate de demnitar, nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii".
Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu ocupă, din 10 februarie, funcţia de consilier prezidenţial.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite