Înlocuitoarea lui Bian va fi şefa soţului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a numit-o şefă la agenţia naţională de şomaj pe soţia unuia dintre şefii de la agenţia de şomaj a sectorului 6
Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a numit-o şefă la agenţia naţională de şomaj pe soţia unuia dintre şefii de la agenţia de şomaj a sectorului 6

Iulia Cîrcei, cea care va ocupa o perioadă locul părăsit forţat de Silviu Bian, va ajunge şefa soţului său, director executiv adjunct la agenţia de şomaj a sectorului 6.

Inspectorul guvernamental Iulia Cîrcei este persoana numită de ministrul Muncii, Sulfina Barbu, în fruntea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), până la nominalizarea unui preşedinte al instituţiei.

Înalt funcţionar public, ea a mai fost  secretar general la Institutul Naţional de Administraţie (INA) şi a mai lucrat într-o autoritate a Ministerului Muncii.

Ca secretar general la ANOFM, Iulia Cîrcei va deveni şefa soţului său, Ilie Cîrcei. Acesta este director adjunct la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Sector 6.

Ilie Cîrcei este şi el un funcţionar de stat plimbat de la Giurgiu la Bucureşti. A fost consilier la Casa Naţională de Pensii, a mai lucrat la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Bucureşti, apoi a debarcat pe postul de director executiv adjunct la agenţia de şomaj a sectorului 6.

Anul trecut, cei doi au câştigat venituri totale de 138.628 de lei. Salariul de inspector guvernamental al Iuliei Cîrcei a fost de 52.180 de lei, iar Ilie Cîrcei a obţinut de la agenţia de şomaj 70.240 de lei. În plus, cuplul a mai avut 16.208 de lei din evaluări la Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).

Soţii Cîrcei deţin două apartamente, unul în Bucureşti şi unul în Giurgiu, un autoturism Peugeot şi au mai multe datorii.

Iulia Cîrcei a declarat pentru “Adevărul” că nu a fost consultatăînainte de numirea la ANOFM dacă acceptă poziţia şi nu a vorbit cu ministrul Sulfina Barbu: “Nu există aşa ceva. Înalţii funcţionari publici sunt ca soldaţii. Te duci acolo unde eşti trimis pe «mobilitate», nu poţi să refuzi, ci doar să pleci”. “Pe mobilitate” se referă la prevederile privind înalţii funcţionari publici şi mobilitatea acestora, adică la mişcarea lor dintr-o instituţie în alta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite