Înghesuială la înscrierile în clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> La şcolile cu fiţe, listele se întocmesc cu doi ani înainte. Deşi teoretic înscrierile în clasa I se pot face până la 31 august, puţine sunt şcolile cu renume care mai au locuri

>> La şcolile cu fiţe, listele se întocmesc cu doi ani înainte.

Deşi teoretic înscrierile în clasa I se pot face până la 31 august, puţine sunt şcolile cu renume care mai au locuri libere. Dacă există cereri foarte numeroase şi spaţii pentru desfăşurarea cursurilor, directorii pot cere suplimentări de locuri.

Un tur scurt la cele mai căutate şcoli generale din Bucureşti ne-a arătat că cererile pentru clasa I sunt foarte numeroase.


Unii părinţi au făcut presiuni să-şi înscrie copiii încă din lunile octombrie sau noiembrie 2007. Printre cele mai râvnite şcoli sunt: 5, 10, 11, 17, 45, 56, 79, 19, 150, 190, 195 sau cele arondate liceelor, cum ar fi Şcoala Centrală.


Şcoala Centrală este de multă vreme în topul preferinţelor. Ca simpli părinţi am sunat la secretariatul acestei instituţii şcolare pentru a afla detalii despre înscrieri. Ni s-a spus însă că nu se mai primesc cereri, deoarece pentru cele 75 de locuri au fost depuse deja 99 de solicitări.


Criteriile de selecţie a viitorilor elevi


Directorul instituţiei susţine însă că înscrieri se vor mai face până pe 1 mai. "Pentru anul şcolar 2008/2009 avem trei clase, adică 75 de locuri pentru clasa I. Au prioritate copiii cu domiciliul aproape de şcoală, care mai au fraţi şi surori în această şcoală şi dacă părinţii lor optează pentru semiinternat", ne-a spus directorul şcolii,
Gheorghe Chirpereanu.

El a adăugat că înscrierile au început în data de 14 ianuarie şi că se vor primi dosare până pe 1 mai. Părinţii susţin însă că, de fapt, şcoala face înscrieri pentru clasa I cu doi ani înainte de începerea efectivă a cursurilor. "În urmă cu cinci ani am vrut să-mi înscriu copilul acolo, dar mi s-a spus că trebuia să vin mai devreme cu doi ani.


Am renunţat atunci!", ne-a spus Violeta D., părinte. Ea se pregăteşte să-şi înscrie acolo cel de-al doilea copil, care va merge la şcoală abia peste doi ani. "Dacă-mi vor spune că nu mai au locuri nici pentru 2009/2010, atunci o să încerc şi alte căi", a mai spus ea.

Referitor la şpaga care trebuie dată pentru a prinde un loc la o şcoală de renume, atât părinţii, cât şi reprezentanţii unităţilor şcolare tac mâlc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite