Îndemn pentru români postat pe internet: “Curăţaţi-vă ţara!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa românilor se resimte nu numai în marile oraşe din străinătate, ci şi pe blogurile şi forumurile de conversaţie de pe internet. Deşi sunt departe de ţară şi stabiliţi în străinătate, mulţi se implică în discuţii despre România, exprimându-şi atât părerile de bine, cât şi nemulţumirile.

O româncă în vârstă de 32 de ani, stabilită în SUA, notează sub pseudonimul Memyselfnandi:

“Ca român care şi-a trăit primi 25 de ani din viaţă în România, ştiu cât de mândri îmi pot fi conaţionalii. Însă, cred că mândria lor este îndreptată greşit. Ei se revoltă foarte mult când cineva critică România, deşi ar trebui să folosească această energie pentru a curăţa ţara, începând de la ridicarea gunoaiele de pe străzi, până la a lua atitudine în faţa corupţiei şi a serviciilor de proastă calitate”.

“Românii sunt cei mai tari!”

Asemenea păreri negative despre ţară sunt contrazise de lucrurile de bine care se scriu pe forumurile de conversaţie. Un tânăr de origine română din SUA, în vârstă de 32 de ani, scrie:

“Trăiesc în SUA, dar familia mea este din România. Născut aici (n.r. - SUA), eu fac parte din prima generaţie de americani. Când a emigrat, familia mea voia sa fie "americană". Apoi, ai mei au constatat că şi americanii au părţile lor negative. Prin urmare, au decis să redevină "români". Voi nu aţi fi derutaţi? Oricum, am fost de câteva ori în România şi consider că este cea mai frumoasă ţară pe care am văzut-o vreodată. Începând din munţi, până la mare! Oamenii sunt muncitori, inteligenţi, primitori şi grijulii, numeşte-i cum vrei, dar numai de bine! Repet, fiecare pădure are uscăciunile ei, dar eu mă consider româno-american. Iar românii sunt cei mai tari!”.

Află ce comenteză străinii despre România pe internet.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite