Începe vânătoarea de maşini înmatriculate în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile înmatriculate în alte state vor putea fi conduse şi în România
Maşinile înmatriculate în alte state vor putea fi conduse şi în România

Şoferii români vor putea conduce în ţară autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia sau Spania, doar timp de 90 de zile de la data semnării contractului de vânzare - cumpărare a maşinii.

Proiectul de lege care prevede această măsură a fost avizat ieri de guvern şi urmează să fie trimis Parlamentului spre aprobare.  „Aceste maşini înmatriculate în alte state vor avea dreptul să circule 90 de zile într-un an pe teritoriul României, de la momentul la care cetăţeanul român intră în posesia autovehiculului, practic, de la emiterea actului de vânzare-cumpărare a maşinii. Unii vor fi tentaţi să îşi reînnoiască acest contract, la sfârşitul termenului de 90 zile, dar maşinile vor fi luate în evidenţă", a declarat, la Guvern, şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.

Potrivit proiectului de lege, proprietarii de maşini care vor depăşi termenul de 90 de zile vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 560 şi 1.420 de lei, în funcţie de gravitatea contravenţiei, şi reţinerea certificatului şi a plăcuţei de înmatriculare. Statisticile Poliţiei Rutiere arată că pe şoselele din România circulă aproximativ 19.800 de maşini înmatriculate în Bulgaria şi peste 25.500 de autovehicule înscrise în circulaţie în Italia, Spania şi Marea Britanie. Măsura nu îi va afecta însă pe românii care conduc maşini înmatriculate pe firme cu sediul în Bulgaria şi pe cei care au rezidenţă în ţara vecină. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite